Jeugdverslagen FC Volendam 18 maart 2017

18 maart 2017

FC Volendam O19 – ADO Den Haag O19 (0-1)
FC Volendam O19 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd zich te revancheren voor de 4-0 nederlaag in Den Haag. De Volendammers speelden, enigszins gehavend door blessures en het moeten afstaan van Stan Veerman en Marco Tol aan Jong Volendam, een matige wedstrijd en mochten dan ook geen aanspraak maken op een of meer punten. ADO Den Haag was weliswaar de betere ploeg, maar wist ook nauwelijks kansen te creëren. Een benutte vrije trap was voldoende om de drie punten mee te nemen naar de resistentiestad.

FC Volendam begon best aardig aan de wedstrijd. Men nam meteen het initiatief en kreeg in de beginfase ook een paar mogelijkheden om de score te openen. Na slecht uitverdedigen van de Haagse doelman belandde de bal zomaar in de voeten van Jari Vlak. Hij zag het lege doel en richtte zuiver, maar de sluitpost was net op tijd op de juiste plek om zijn doelpoging toch nog te kunnen onderscheppen. In dezelfde minuut wist doelman Barry Lauwers ternauwernood te voorkomen dat ADO Den Haag scoorde. Even later de tweede mogelijkheid voor het thuisteam. De corner van Jari Vlak viel kansrijk in de doelmond, maar niemand slaagde erin de bal passend te beroeren. De daaropvolgende kopbal van Martijn van Oers, uit een vrije trap van Darryl Bäly, was helaas niet krachtig genoeg om de keeper te verschalken. De laatste kans uit het rijtje was een snoeihard schot van Wessel Stuyt, dat naast het doel eindigde. De gasten stelden daar tot dan toe weinig tegenover. Hoewel de Hagenaren zich op alle posities net iets beter en scherper toonden, werden zij zelden echt gevaarlijk. Wel schakelden zij razendsnel om. Zo’n omschakelmoment vormde ook de inleiding tot de vrije trap waaruit zij in de 26e minuut op voorsprong kwamen. Vanaf de bank zagen wij, evenals ADO-aanvaller Kursat Cil, de onafgedekte hoek. Hij wist de bal daar feilloos in te schieten, 0-1. FC Volendam verloor daarna vooral de strijd op het middenveld en werd gaandeweg steeds meer achteruit gedrongen.

Na rust waren de wapenfeiten op de vingers van één hand te tellen. De oranjehemden deden verwoede pogingen om langszij te komen, maar doken zelden in het vijandelijk zestien meter gebied op. Van serieuze kansen was geen sprake. Ook ADO Den Haag wist nauwelijks iets te creëren. Wel hadden zij pech toen een schot op onze kruising uiteenspatte. Meer dan dat te veel Volendammers vanmiddag ondermaats presteerden en Dani Mes in de 54e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg voorgeschoteld, valt er over de tweede helft eigenlijk niet te vertellen. De nederlaag was terecht.

Volgende week uit tegen De Graafschap O19. Niet op zaterdag, maar op zondag wordt naar Doetinchem afgereisd.

- (’26) 0-1 ADO Den Haag

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathan Markelo (51. Mike Eerdhuijzen), Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Roy Tol, Jari Vlak, Wessel Stuyt (57. Sjors Kramer), Martijn van Oers, Derry Murkin (46. Vicente Besuijen)

Gerard Veeken

FC Volendam O17 –FC Twente O17 (1-0)
Na de blamage uit tegen FC Twente hadden we weer wat goed te maken. FC Volendam startte sterker dan zijn tegenstander. De eerste grote kans was in de 11 minuut. Niroel knalde van afstand fraai op de lat, wat Jim de gelegenheid uit de rebound te scoren, maar hij kon het netje niet vinden. Ook Twente kreeg zijn kansjes, maar Rob wist zijn doel schoon te houden. Een duidelijke buitenspelsituatie leverde FC Twente een enorme kans op, maar deze ging gelukkig naast.

In de 2e helft mocht Dean, na 7 weken, weer zijn opwachting maken en met name Shurney had daar veel profijt van. In de 6e minuut een onderschepping van Brian. Via een 1-2tje met Jim kwam hij in scoringskans, maar de Twentedoelman reageerde alert. Daarna liep bijna elke aanval via links. Shurney zette tweemaal goed voor op Niroel. Helaas kopte hij beide keren over. Halverwege de 2e helft was er een enorme kans voor Twente, maar Rob redde bekwaam. Daarna was het weer Shurney die van links het gevaar vormde. Eerst een balletje op Jim, daarna schoot hij na een knappe kapbeweging zelf op doel. Deze kon op het nippertje uit de hoek worden gekopt. 3 minuten voor tijd weer een voorzet van links. Jip kopte de bal door en Niroel kon het knap afmaken, 1-0. In de resterende tijd kwam FC Twente nog een paar keer gevaarlijk op, maar het bleef gelukkig 1-0 en stijgen we weer een plekje.

Volgende week een zware uitwedstrijd tegen Willem II. Bij een overwinning doen we hele goede zaken. Shurney mag dan een plekje op de tribune gaan zoeken na zijn gele kaart.

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol, Nick Kaaijmolen, Brahim Atmani, Mike Eerdhuijzen, Maxwell Asare (41e Dean James), Bram van de Wiel (41e Brian Plat), Cherisio Goudland (62e Jip Molenaar), Marcos Meijer, Jim Beers, Shurny Marengo

Sander Aarden

FC Volendam O15 revancheert zich tegen VVV Venlo  O15

VVV Venlo O15 - FC Volendam O15 (0-2)
Na de nederlaag eerder deze week in Eindhoven bij PSV revancheerde FC Volendam zich in Venlo tegen VVV met een goede overwinning. Met goed samenspel en de wil om te winnen werd VVV in eigen huis met een zakelijke 0-2 verslagen.

Volendam startte scherp aan de wedstrijd en liet VVV snel merken dat ze geenszins van plan was om de drie punten in Venlo te laten. Al binnen drie minuten glipte Jaymillio langs zijn directe tegenstander en trok de bal strak voor naar de volledig vrij staande Tyrese Duijker. Helaas behield Tyrese niet zijn rust en schoot de bal bijna het stadion uit. Een snelle voorsprong zat er zaterdag niet in. De doelstelling van VVV was snel duidelijk, FC Volendam het scoren beletten en zelf met lange ballen gokken op een fout van de verdediging van Volendam. Helaas voor VVV stond de verdediging van Volendam goed en gaf in de gehele wedstrijd maar een paar kansjes weg, waar VVV niet van kon profiteren. De gevaren ontstonden voor het doel van VVV, in de 12e minuut was het een snelle aanval via vijf spelers die wederom eindigde bij Tyrese Duijker, die ook deze kans onbenut liet. In de 23e minuut was het dan eindelijk raak, Gedion veroverde de bal bij de middenlijn en speelde vervolgens de vrijgelopen Jaymillio in die in één beweging Tyrese Dijker vrij zette voor de keeper van VVV. Tyrese behield nu wel zijn rust en scoorde de zeer terechte 0-1. Tot de rust was het uitsluitend FC Volendam dat voor gevaar zorgde bij het doel van de tegenstander. Het lukte VVV niet om maar één kans te creëren. Het was een wonder dat de ruststand niet hoger uit viel.

Ook in de tweede helft was het FC Volendam dat de klok sloeg en als scherpste ploeg uit de kleedkamer kwam. In de 41e minuut leidde dat tot de bevrijdende 0-2 van Ludnardo, die door een assist met het hoofd van Dichairo gemakkelijk de keeper van VVV kon omspelen. Het bij vlagen onrustige spel met veel onnodige foute passes voorkwam de genadeslag voor VVV dat hierdoor de hoop op minstens een gelijk spel koesterde. Echter lukte het Timo met een fraaie redding zijn doel schoon te houden voor de zeer verdiende overwinning. Een opsteker voor de altijd lastige uitwedstrijd van volgende week in Heerenveen.

Volgende week:
Zaterdag 25 maart om 11:00 uur competitiewedstrijd uit tegen sc Heerenveen O15 jaar.

(23’) 0-1 Tyrese Dijker
(41’) 0-2 Ludnardo Schoop

Opstelling FC Volendam O15:
Timo Molenaar, Tyrese Simons, Lex Veerman, Daan Steur (60’ Mitch van Kempen), Gedion Meridina, Amoah Sam (45’ Sam Lautenschutz), Mats Nadorp (56’ Camiel Dijkers), Tyrese Duijker, Ludnardo Schoop, Dichairo Hart, Jaymillio Pinas,
Niet gespeeld: Ciro Verkooijen, Andrei Vossen (geblesseerd).

Zeeburgia O13 – FC Volendam O13 (1-3)
Na een week van veel trainen op loopacties en het voetballen bij balbezit en balverlies, begon zaterdag de wedstrijd uit bij Zeeburgia O13 in Amsterdam. Na een uitlegcessie van trainer Tamer Aransoglu en ass. trainer Ruben Neefjes voor de wedstrijd begonnen we heel sterk met samenwerken, meer geduld aan de bal en dit resulteerde al snel in de 0-1 door Ziggy, die bij een van de eerste mogelijkheden meteen raakschoot en FC Volendam O13 op voorsprong bracht. De vreugde was kort na deze treffer groot, toen ook nog Björn Schaap de 0-2 scoorde tegen zijn oude cluppie met een prachtig afstandsschot (werd bijna doodgeknuffeld voor en na de wedstrijd door vele oude bekenden). Het enige punt van aandacht is het missen van diverse kansen om meteen afstand te nemen en een gemakkelijke middag te hebben, maar het tegendeel gebeurde; Zeeburgia scoorde de 1-2 na een voorzet over rechts die voor doel werd ingekopt, wat ook de ruststand was.
Trainer Tamer wisselde enkele spelers en Joost v/d Weijden en Nash Bijnoe van de O12 kwamen ook in het veld en speelden een goede pot. Bij de O13 mag je vijf spelers wisselen en mogen er later weer in het spel komen en daar werd ook door beide partijen gebruik van gemaakt. In de tweede helft was het wederom Ziggy die scoorde, 1-3. De winst was binnen en de punten konden mee naar huis.