Jeugdverslagen FC Volendam 19 augustus 2017

19 augustus 2017 /

Sparta O19 - FC Volendam O19 (3-2)
FC Volendam O19 oefende zaterdagmiddag op Het Kasteel tegen zijn leeftijdgenoten van Sparta. De Rotterdammers toonden zich de iets betere ploeg en trokken dan ook terecht aan het langste eind.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was uitermate boeiend. Hoewel Sparta in de openingsfase meteen het heft in handen nam, was het FC Volendam dat al in 4e minuut de score wist te openen. Een uitstekende lange bal van centrale verdediger Brian Plat werd door Derry Murkin op de juiste waarde geschat en met een fraaie lob over de ver uit zijn doel gekomen goalie in het lege doel gedeponeerd, 0-1. Het zorgde ervoor dat FC Volendam meer initiatief ging nemen en zich aanvallend ook beter ging manifesteren. Het leidde zelfs bijna tot een tweede doelpunt, maar de kopbal van Jim Beers, na een fraaie voorzet van Kevin van Gasteren, eindigde op het dak van het doel. Even later mochten de oranjehemden van geluk spreken dat een Spartaan de bal voor open doel miste. Meteen daarna kreeg FC Volendam ook zelf weer een opgelegde kans nadat Derry Murkin vanaf eigen helft richting vijandelijk doel kon vertrekken. Bij de tweede paal stond Shurney Marengo frank en vrij om de voorzet van Derry te kunnen afronden, maar Derry koos helaas voor eigen succes, zodat deze geweldige kans verloren ging. In de 15e minuut kwam Sparta langszij. Balverlies net buiten de 16 van Sparta leidde een counter in, die, na slecht Volendams verdedigingswerk, resulteerde in een vrije doorgang van een Spartaan, die het vervolgens beheerst afmaakte, 1-1. In de daaropvolgende fase kon FC Volendam nauwelijks nog een vuist maken. Het lukte zelden om de tweede bal te veroveren. Gelukkig ging er ook bij Sparta het nodige mis en bleek ook bij hen de zuiverheid in het spel beslist voor verbetering vatbaar. Toch slaagden zij er op slag van rust in om op voorsprong te komen. Van dichtbij schoot een volledig vrijgelaten Spartaan de bal hoog in de kruising, 2-1.

Na de pauze brachten beide trainers een groot aantal nieuwe spelers binnen de lijnen. In de voorbereidingsfase heeft immers elke speler recht op een eerlijke kans en zoveel mogelijk speelminuten. We waren nauwelijks vier minuten onderweg toen een Spartaan geen strobreed in de weg werd gelegd om verwoestend uit te halen, 3-1. Nog geen minuut later liet Youssouf Blel de aansluitingstreffer aantekenen. Hij kopte ongehinderd een corner van Bram van de Wiel hard binnen, 3-2. Tot aan de laatste vijf minuten deden zich nauwelijks nog vermeldenswaardige feiten voor. Het spel golfde op en neer, terwijl beide teams nauwelijks een echte kans wisten te creëren. Wel waren er veel slordigheden aan beide kanten. In de slotfase gooide FC Volendam een flinke dosis opportunisme in de strijd in een poging toch nog de gelijkmaker te forceren. Mike Eerdhuijzen, Youssouf Blel en Sjors Kramer waren de mannen die daarvoor met hun lengte zouden moeten zorgen. Sjors Kramer was er tot tweemaal toe ook heel dichtbij, maar de eerste keer ketste zijn kopbal af op het lichaam van een Sparta-verdediger en de tweede keer kon de doelman zijn inzet ternauwernood corner tikken. In blessuretijd kopte zelfs de kleine Taye Lee nog bijna raak, maar het bleef bij 3-2.

Komende zaterdag staat in het KRAS Stadion de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle O19 op het programma. Aanvang 12.00 uur.

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers (’46. Stan Zoetebier), Dani Mes, Brian Plat (’46. Sjors Kramer), Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren (’46. Dean James), Marco Speijk (’80. Lorenzo van Slimming), Shurney Marengo (’46. Taye Lee), Lorenzo van Slimming (’46. Cherifio Goudland), Jim Beers (´46. Youssouf Blel), Wessel Stuyt, Derry Murkin (’46. Bram van de Wiel)

Gerard Veeken

Klik hier voor de samenvatting door Daniëlle van Gasteren.

Alphense Boys O13 – FC Volendam O13 (5-2)
Zaterdag was in Alphen a/d Rijn alweer de eerste oefenwedstrijd na de vakanties van de spelers. Met een complete en fitte groep begonnen wij na de nodige informatie van trainer Tamer Aransoglu niet goed aan de wedstrijd en dit moesten we bekopen met een snelle tegengoal in de vierde minuut, 1-0. Volendam herpakte zich en in de 17e minuut was het Billy van Duijl die de gelijkmaker scoorde 1-1. Hierna ging het echter door diverse fouten achterin snel mis, 2-1 en 3-1 tot de rust. Ondanks enige wissels bleef het niet goed gaan met de Volendammers. 4-1 in de 31e minuut en 5-1 in de 55e minuut. Net voor tijd werd de achterstand door Joost van de Weijden verkleind tot 5-2, na een assist van Billy. De overwinning van de Alphense Boys was meer dan verdiend en ook de meeste duels werden door hun gewonnen. Deze week kunnen we aan de bak op de training, met als eerste oefening de ingooi.