Jeugdverslagen FC Volendam 20 augustus

21 augustus 2016

Oefenwinst FC Volendam O19 op sc Heerenveen O19
FC Volendam O19 – sc Heerenveen O19 2-0

FC Volendam O19 oefende zaterdagmiddag tegen sc Heerenveeen O19. Een tegenstander die straks in de eerste seizoenshelft van de competitie ook zal moeten worden bestreden. Gedurende de eerste 25 minuten waren de Volendammers de bovenliggende partij, zonder dat dit tot serieuze scoringskansen leidde. Slechts eenmaal was er sprake van een doelrijpe kans, na een mooie aanval via o.a. Stan Veerman over links. Stan wist de vijandelijke 16 te penetreren en legde de bal vervolgens keurig breed op Jason Stekkel. Die stuitte echter op de doelman van de gasten, zodat dit op niets uitliep. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de Volendammers steeds meer achteruit voetballen. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, met vaak balverlies als gevolg. Na een klein half uur liet Nathangelo Markelo zich iets te gemakkelijk door een tegenstander opzij zetten, waardoor Heerenveen ineens een opgelegde kans op de openingstreffer kreeg. Gelukkig was doelman Barry Lauwers op zijn hoede. Hij bracht uitstekend redding met de voet. Kort daarop moest hij opnieuw handelend optreden en verwerkte hij een afstandsschot tot corner. Heerenveen werd steeds meer het gevoel gegeven dat er iets te halen viel. Toch kreeg het thuisteam weer kansen. Eerst schoot Jari Vlak, op aangeven van Yorno Tieman, snoeihard naast en even later profiteerde Gani Meholli, helemaal vrij voor de goal, onvoldoende van een fraaie steekbal van Marco Speijk doordat zijn aanname te wensen overliet. Vlak daarvoor had Heerenveen echter pech toen een keiharde uithaal door de Volendamse paal werd gekeerd.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of Volendam was opnieuw kansrijk. De corner van Jari Vlak was op maat, maar de kopbal van Kevin van Gasteren helaas net iets te hoog. Ook doelpogingen van Roy Tol en Martijn van Oers leverden niet het gewenste resultaat op. Na een uur spelen had er aan de andere kant van het veld ook zomaar een Friese treffer kunnen vallen, maar keeper Kyle Saffrie stak daar een stokje voor. In de 62e minuut had Kyle alle geluk van de wereld toen een Heerenveen-speler had gezien dat hij iets te ver voor zijn doel stond en hem met een verre boogbal probeerde te verschalken. Opnieuw was de paal hem gunstig gezind, zodat Volendam aan een achterstand ontsnapte. Halverwege de tweede helft was Volendam wel succesvol. De keeper van de gasten zag er bij een corner van Jari niet helemaal goed uit, maar Nathangelo Markelo toonde geen clementie. Zijn kopbal caramboleerde via binnenkant paal binnen, 1-0. In het laatste kwartier kreeg FC Volendam nog meerdere mogelijkheden om afstand te nemen, maar steeds stond het vizier niet scherp genoeg. Zo werd bijvoorbeeld een voorzet van Roy Tol door Richie Owusu-ansah hoog overgeschoten. Vijf minuten voor tijd deed de prima mee opgekomen Kevin van Gasteren het beter. Hij kopte een door Jason Stekkel met het hoofd verlengde voorzet hard tegen de touwen, 2-0. In de slotfase was Roy Tol nog tweemaal dicht bij onze derde treffer, maar het lukte hem beide keren niet de trekker over te halen. Zo waren vandaag dus twee verdedigers verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Niettemin een keurige overwinning.

Komende zaterdag staat in het Kras Stadion de bekerwedstrijd tegen Almere City FC O19 op het programma. De aftrap is om 12.00 uur.

Scoreverloop:
- (’68) 1-0 Nathangelo Markelo
- (’85) 2-0 Kevin van Gasteren

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers (’46 Kyle Saffrie), Yorno Tieman (’46 Dani Mes), Nathangelo Markelo, Darryl Bäly, Stan Veerman (’46 Kevin van Gasteren), Marco Speijk (’46 Richie Owusu-ansah), Martijn van Oers (’64 Jason Stekkel), Jari Vlak, Jason Stekkel (’46 Wessel Stuyt), Gani Meholli, Derry John Murkin (’46 Roy Tol)

Gerard Veeken

FC Volendam B1 – Heerenveen B1 3-1
Na een slecht verlopen eerste 2 weken, 5-0 verlies bij FC Utrecht, en slechts een 7e plaats op het toernooi van Odin, na drie verloren en twee gewonnen wedstrijden, was nu Heerenveen B1 aan de beurt in de eerste thuisoefenwedstrijd van FC Volendam. Heerenveen is afgelopen seizoen gedegradeerd naar de eerste divisie.
Heerenveen startte iets sterker dan Volendam, maar tot echte kansen leidde dit niet. Ook Volendam kon in de eerste helft niet voor enig gevaar zorgen, zodat beide keepers het erg rustig hadden. Teveel achteruit en in de breedte spelen, de buitenspelers konden niet hun stempel op de wedstrijd drukken. En die enkele keren dat de bal diep werd gespeeld, kwam die in bezit van de tegenstander. De trainer had voor de wedstrijd enige punten genoteerd, waaronder beleving. Dat kwam er in de eerste helft nog niet voldoende uit.
De limonade had schijnbaar goed gesmaakt, want de tweede helft gaf een heel ander beeld. Wel meer beleving, meer vooruit spelen, de aanvallers passeerden wel hun mannetje, dus meer kansen. Al in de vierde minuut een schot van Maxwell, wat net over ging. Vlak daarna een grote kopkans voor Heerenveen, maar die werd keurig over getikt door Rob. Weer enkele minuten later een ongevaarlijk schot van Heerenveen werd niet goed verwerkt door Rob, en de spits kon daarna eenvoudig binnen tikken, 0-1
In de veertiende minuut mocht Bram een vrije schop nemen vanaf rechts, en deze werd bekwaam ingekopt door Maxwell, 1-1. In de 23e minuut werd Vicente in de diepte ingestuurd door Taye, Vicente pikte de bal op in de buurt van de cornervlag, passeerde wat Heerenveners en haalde met links knap uit, 2-1. Er werd nu veel meer strijd geleverd en de wil om te winnen was er. En dan werd de wedstrijd meteen leuker om naar te kijken! Weer wat later wederom een vrije schop van Bram, nu op het hoofd van Mike, maar die kopte net over. Shurny soleerde nog even op links, voorzet op Jim, ook hij trof net geen doel. Het was uitstel van executie. Vlak daarna weer een voorzet van Bram, nu op de knar van Nick en ook hij knikte mooi binnen, 3-1. Een mooie en verdiende overwinning.
Volgende week gaan we bij Heerenveen op bezoek, voor onze eerste bekerronde.

Opstelling:
Stan Zoetebier ( 41e Rob Tol), Nick Kaaijmolen, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen (70e Brahim Atmani), Dean James (54e Cherisio Goudland), Bram van de Wiel , Vicente Besuijen, Mawell Asare, Jim Beers, Taye Lee, Shurny Marengo.

Sander Aarden

FC Volendam O13 wint toernooi in Drachten

Tijdens het Mini-Toernooi in vv Drachten speelde FC Volendam O13 zijn eerste wedstrijd tegen FC Groningen O13, waarbij FC Volendam gedurende de wedstrijd de dominerende ploeg was. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenpartij. FC Volendam  liet goed positiespel zien en kwam hierdoor in vele kansrijke situaties. De uitslag werd 5-2 wat veel meer had kunnen zijn.

FC Volendam O13 speelde zijn tweede wedstrijd tegen SC Cambuur O13. De jongens onderschatten deze sterke ploeg en hadden veel moeite met de opbouw op de eigen helft. Er was onrust op het middenveld en het was zeer moeizaam om uit onze helft richting de helft van de tegenpartij te voetballen. SC Cambuur gaf goed druk en onderschepte veel belangrijke ballen die in twee doelpunten veranderden. Na de rust stond FC  Volendam positioneel beter opgesteld en zorgde voor meer rust in balbezit. FC Volendam was geduldig en zocht naar doelpunten. Na het eerste doelpunt was FC Volendam terug van weggeweest en begon het spel naar zich toe te trekken. Niet veel later kwam het tweede doelpunt en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
Met een winst en een gelijkspel op zak werd FC Volendam O13 eerste van het Mini-Toernooi in Drachten. GOUD!

FC Volendam O12 loopt toernooiwinst mis

Het eerste toernooi voor O12 is met een verdienstelijke tweede plaats afgesloten in een deelnemersveld van twaalf teams. Na een spannende finale was FC Utrecht te sterk na strafschoppen. O12 speelde een prima poulefase waarbij in vijf wedstrijden pas in de laatste minuut van de eerste wedstrijd de eerste kans werd weggegeven. Daar tegenover stonden twaalf doelpunten die de jonge formatie wist te produceren. Met name tegen het Belgische KV Mechelen (2-0) en FC Groningen (2-1) werd heel sterk gespeeld. De O13-teams van Achilles '29 en Vriendenschaar bleken geen partij (4-0) en alleen Sparta (AV) O13 wist de oranje formatie op 0-0 te houden.
Resteerde een finale tegen FC Utrecht dat op haar beurt onder andere Heerenveen achter zich liet in de poule. Een matige maar spannende wedstrijd volgde, waarin Utrecht iets meer aanspraak mocht maken op een doelpunt. Dat viel uiteindelijk niet, waarna de Domstelingen via strafschoppen alsnog met de eerste plaats aan de haal gingen.