Jeugdverslagen FC Volendam 20 februari

21 februari 2016

FC Volendam A1 herovert koppositie

FC Volendam A1 – Roda JC A1 4-1
Na de onnodige nederlaag vorige week tegen PEC Zwolle A1 was iedereen gebrand om vandaag de punten weer zelf in de wacht te slepen en sowieso geen cadeaus weg te geven. De Wolf-brigade slaagde daar uitstekend in. De technische staf van Roda JC erkende na afloop ruiterlijk dat hun team geen schijn van kans had gehad en FC Volendam de overwinning dan ook dik verdiende.

In de openingsfase tastten de teams elkaar wat af. Het spel golfde op en neer. FC Volendam probeerde via combinatiespel het vijandelijk doel te vinden, terwijl de Limburgers steeds met lange ballen van achteruit de diepte zochten. De oranjehemden lieten de bal lekker rondgaan, maar waren slordig in de eindfase. Zo bereikte een halfslachtige voorzet van Salim Mansouri niet het juiste eindstation, terwijl Jamie Jacobs voor eigen succes ging, in plaats van op een kansrijkere medespeler af te leggen. Nadat eerst nog een afstandsschot van Rodney Smorenberg net naast was gegaan, was het in de achttiende minuut wel raak. Via een fraaie steekbal van Joey Veerman kwam Salim Mansouri goed door op links. Hij bewaarde het geduld en hield het overzicht. Zijn voorzet werd door Jason Stekkel hoog en heerlijk binnengeschoten, 1-0. Daarna kreeg FC Volendam nog een paar hele aardige mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar steeds ontbrak de finishing touch. Een geweldige aanval over links had beslist een doelpunt verdiend, maar de doelpoging van Jason Stekkel werd door de doelman van Roda JC knap gestopt. Afstandsschoten van Jamie Jacobs en Joey Veerman misten net de juiste precisie en daardoor ook het doel. In blessuretijd lukte het wel om voor de tweede keer te scoren. Bij een corner van Joey Veerman creëerde Salim Mansouri extra ruimte door twee spelers van Roda JC met zich mee te trekken. Vervolgens was centrale verdediger Marco Tol iedereen te snel af. Hij tikte de bal bij de eerste paal binnen, 2-0. Een lekkere opsteker, zo vlak voor rust.

Na rust startte FC Volendam moeizaam. Een riskante breedtepass van Joey Veerman, ter hoogte van de middenlijn, vormde de inleiding van een onverwachte tegentreffer. De daaropvolgende overtreding van Jamie leverde Roda JC een vrije trap op, vanaf een meter of twintig van ons doel. Marlon Coco kon de bal slechts half keren. De rebound leverde Roda JC niet alleen de aansluitingstreffer op, maar tevens weer geloof in een beter resultaat. Bijna was het zelfs ook 2-2, nadat de bal opnieuw niet afdoende werd verwerkt, maar het liep met een sisser af. FC Volendam pakte de draad weer goed op en bleef met prima aanvalsspel het vijandelijk doel bestoken. Het moest zichzelf echter aanrekenen dat diverse veelbelovende aanvallen door eigen slordigheid in de kiem werden gesmoord. In de 67e minuut lukte het wel de juiste precisie ten toon te spreiden. De door Gijs Smal prima op links weggestuurde Salim Mansouri toonde zich andermaal koelbloedig. Hij kapte bij de achterlijn een mannetje uit en legde de bal panklaar neer voor Jason Stekkel. Die hoefde er slechts tegenaan te lopen om zijn tweede treffer te kunnen laten bijschrijven, 3-1. Vijf minuten later gaf Roy Tol de bal op een presenteerblaadje aan Gani Meholli, maar die schoot hoog over. In de extra tijd lukte het alsnog om de score een fraaier aanzien te geven. Opnieuw was Marco Tol attent toen de bal uit een corner van Gijs Smal voor zijn voeten viel. Hij raakte hem slechts half, maar voldoende om de doelman kansloos te laten en de eindstand op 4-1 te bepalen. Na twee nederlagen op rij nu dus weer een dik verdiende overwinning en, naar later op de middag bleek, ook weer terug aan kop. Volgende week uit naar FC Groningen. Een niet te onderschatten tegenstander!

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly, Joey Veerman (’64 Jari Vlak), Kevin Owusu Asare (’78 Roy Tol), Jamie Jacobs, Jason Stekkel (’73 Richie Owusu-ansah), Rodney Smorenberg (’73 Gani Meholli), Salim Mansouri

Gerard Veeken

AZ B1 - FC Volendam B1 4-0
Met een smalle selectie vertrokken we naar de Wijdewormer. Rivelinio was net geopereerd aan zijn knie en dus nog in de ziekenboeg. Daarnaast waren Dani en Wessel er niet bij in verband met een griepvirus. Dus een smalle bank met drie veldspelers en een doelman.
Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal was te merken dat AZ wat goed te maken had na de oorwassing vorige week bij PSV in Eindhoven. Ze begonnen sterk en strijdlustig aan de wedstrijd. Toch was de eerste mogelijkheid voor FC Volendam. Een vrije trap op een kansrijke positie werd te makkelijk ingeschoten en de AZ doelman had weinig moeite met deze inzet. AZ dicteerde het spel en de FC Volendam spelers waren elke keer een stapje te laat. Balverlies op het middenveld was de oorzaak dat AZ eenvoudig een aanval op kon zetten en uitspelen en daarmee op een snelle voorsprong kwam. Je zou verwachten dat deze tik de FC Volendam spelers echt wakker zou moeten schudden. Het tegenovergestelde gebeurde. AZ kreeg door deze snelle treffer het nodig vertrouwen en dicteerde de wedstrijd. Het was een logisch vervolg en in de lijn van de wedstrijd dat het daarna vrij snel daarna 2-0 werd. Een AZ-aanvaller kreeg volledige vrije doortocht en mocht ongehinderd afdrukken. FC Volendam wankelde. Het kreeg nog meer tegenslag doordat Mo aan zijn knie geblesseerd het veld moest verlaten. De rust werd gehaald met een 2-0 achterstand.
Een kleine verwijzing in de rust naar vorige week tegen Sparta, toen een 2-0 achterstand ook nog werd omgebogen naar 2-2. Helaas zat dat er vandaag niet in. Na een overtreding kreeg AZ een vrije trap op dezelfde positie als FC Volendam de eerste helft. Zij lieten zien hoe je dat wel doet en via de binnenkant van de paal viel al na vier minuten in de tweede helft de 3-0 binnen. De wedstrijd was daarmee gespeeld. AZ nam was gas terug en FC Volendam ging op zoek naar een treffer. Er kwamen toch enkele redelijke mogelijkheden. De vorm en de scherpte ontbrak echter bij de oranjehemden. AZ kwam er een aantal keren zeer gevaarlijk uit. Na een tegenaanval maakte Boy een overtreding in het strafschopgebied en AZ kreeg een penalty. Die werd keurig verzilverd en bracht de stand op 4-0. De gifbeker was nog niet helemaal leeg. Met nog tien minuten te spelen viel Justin na een botsing dizzy uit. Omdat alle wisselspelers (behalve doelman Bart) al waren ingebracht moest FC Volendam verder met 10 man. Er werd door beide ploegen niet meer gescoord en ging AZ het veld af met een verdiende 4-0 overwinning. FC Volendam had een complete collectieve off-day. Volgende week komt PSV op bezoek en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

1-0 9. AZ
2-0 15. AZ
3-0 44. AZ
4-0 65. AZ (P)

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Nathanangelo Markelo, Justin Baas, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk (41. Damian Karpentier), Derry Murkin (60. Thomas Schaap), Max Veerman, Vincente Besuijen, Mohammed Chih (34. Ilias Boudouni), Reyza Branellec.

Floris Heuyerjans

FC Volendam C1 - sc Heerenveen C1 2-0
In de bovenste regionen van de competitie staan, betekent niet dat je welhaast onoverwinnelijk bent. Het kan misschien wel zo voelen, maar elke wedstrijd moet opnieuw bevochten worden. Die les mag de C1 van sc Heerenveen trekken uit het duel tegen FC Volendam C1 afgelopen zaterdag. Op papier hadden de Friezen betere kansen, maar het andere oranje leerde hen dat praktijk toch iets anders is dan theorie.
In de wissel stonden Huub, Mickey en Gedion. Robin lag met griep thuis in bed.
Al snel na de aftrap worden er mooie kansen gecreëerd door Volendam. We zien veelbelovende acties. Een kopbal op doel van Heerenveen gaat maar net naast. Heerenveen komt zelden door het compact spelende Volendam heen. De Friezen doelden op de lange bal naar hun snelle linksbuiten, maar Jay had de bal steeds onder beheer. In de 23ste minuut krijgt Victor de bal en weet het doel te vinden. Het staat nu 1-0 voor Volendam. Dan is het rust.
In de tweede helft begint Heerenveen met veel machtsvertoon, maar de Volendammers blijven koel als de wind op de dijk. Er vliegt regelmatig een bal het veld uit, richting sloot. Mickey komt er in voor Huub. Brooklyn wisselt met Mickey. Ook Amir mag er uit en levert zijn plek in voor Gedion. Vanwege spelbederf krijgen beide teams enkele gele kaarten. Kortom, er gebeurt veel in deze wedstrijd. In de 69ste minuut wordt er een overtreding gemaakt op Jip, op de rand van het 16 metergebied van Heerenveen. Dat wordt bestraft met een vrije trap voor Volendam. De man in kwestie neemt de vrije trap zelf en…scoort! De stand is nu 2-0 voor Volendam. De scheidsrechter laat de wedstrijd nog wat langer doorgaan, maar dat mag voor Heerenveen niet baten. Het is en blijft 2-0. Volendam schuift twee plekken omhoog op de ranglijst.

(23ste minuut) 1-0 Victor van Montfort
(69steste minuut) 2-0 Jip Molenaar

Opstelling FC Volendam:

Dion Vlak (K), Tyrese Duijker, Jay Kruiver, Brooklyn Doorneveld,, Tom de Groot, , Jip Molenaar, , Victor van Montfoort, , Dimitri Darsan, Amir Afshari, Quinten de Fonseca en Milo Bandringa

AZ C2- FC Volendam C2 2-3
Zaterdagmiddag zijn de eerste drie bonuspunten binnengehaald door FC Volendam C2, op het nieuwe complex in Wijdewormer. De wedstrijd was nog maar net bezig toen via Daan Steur Jaymillio Pinas werd gelanceerd die voor doel goed de bal goed breed lag en Kaya IJsendijk een niet te missen kans gaf 0-1 . Dit was een geweldige opsteker maar de vreugde was van korte duur want er werd meteen tegen gescoord via hun linksbuiten die er vandoor ging en de gelijkmaker aantekende 1-1 . Volendam kreeg nog wat goede kansen maar tot de rust werd er niet meer gescoord. Na de pauze werd FC Volendam sterker en dit werd beloond door een goede actie van Andrei Vossen die twee spelers omspeelde en de bal hoog in het doel werkte en de 1-2 op het scorebord (figuurlijk, want het was er nog niet) plaatste . AZ wisselde naar hartenlust om nog wat recht te zetten maar dat lukte niet. Tot overmaat van ramp (voor hen) werd het ook nog 1-3 toen een diepe bal op Dichairo Hart de bal over de uitlopende keeper kopte en deze bal een gemakkelijke prooi werd voor Jaymillio Pinas die iedereen het nakijken gaf. AZ kwam deze dreun niet meer te boven en ondanks dat er nog tegen gescoord werd tot 2-3 gingen de drie punten naar de dijk in Volendam. Deze overwinning was een teamprestatie en als er zo gespeeld wordt zullen meer punten vanzelf komen.

1) Ciro Verkooijen 2) Terese Simons 3) Amoah Sam 4) Daan Steur 5 Mich van Kempen 6) Koen Breeuwer 7) Ludnardo Schoop 8) Camiel Dijkers 9) Jaymillio Pinas 10) Andrei Vossen 11) Kaya IJsendijk 12) Dichairo Hart 14) Sam Lautenschutz 15) C van der Stede ( van D1) Timo Molenaar + Lex Veerman + Mats Nadorp afwezig ivm blessures

Peter Jonk

FC Volendam o-12 – FC Utrecht o-12
Zaterdag stond er opnieuw een 11x11 wedstrijd op het programma tegen FC Utrecht. Een team waar de vorige keer van werd gewonnen maar in de twingames werd een aantal weken terug kansloos verloren. Wie zaterdag te laat kwam, had de kans om een doelpunt gemist te hebben. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door in één keer op goal geschoten, de keeper ging over de bal door en belandde zo in het goal. Verder gebeurde er in de eerste helft vrij weinig. beide ploegen konden tot ongeveer dertig meter van de tegenstanders goal aardig voetballen maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De tweede helft opnieuw een gelijk op gaande strijd. Toch kwam Utrecht steeds dichterbij onze goal maar wij kregen ook enkele kansen (en misschien wel onterecht afgekeurde goal vanwege buitenspel) uit de counter.  Uiteindelijk scoorden beide teams in de tweede helft twee keer, waardoor er door onze mannen eindelijk weer gewonnen werd. Deze week drie trainingen en dan is het tijd om de batterijen weer op te laden in de vakantie. De eerste wedstrijd (volgens voetbal.nl) is op 5 maart, dan komen de talenten uit Tilburg naar ons toe.