Jeugdverslagen FC Volendam 22 november

22 november 2015

FC Volendam C1 – Feijenoord C1 1-3
De koploper tegen één van de hekkensluiters. Met zo’n openingszin zou je kunnen denken dat Feijenoord C1 oppermachtig voetbalde tegen FC Volendam C1, maar niets is minder waar. De uitslag viel weliswaar nadelig uit voor de Volendammers, maar de mannen in het oranje deden in fanatisme, techniek en mooi samenspel niets onder voor de Rotterdammers. Dat maakte de wedstrijd leuk en spannend om naar te kijken. Huub en Jay waren nog steeds geblesseerd. Klaar om in te vallen stonden Brooklyn, Gedion en Tyrese. Voorafgaand aan de wedstrijd hielden de teams een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in de wereld.
Volendam zit van meet af aan goed in het spel en laat de mannen uit de (grote) havenstad zien dat ze het de komende zeventig minuten niet gemakkelijk gaan krijgen. Al in de eerste minuten creëert Volendam kansen. De keeper van Feijenoord moet flink bij de les blijven door mooie acties van Volendam. In de achtste minuut lijkt er zelfs al een doelpunt voor de thuisspelers te vallen als Victor zich met bal vrijloopt richting doel tegenstander. Tot opluchting van de Rotterdammers gaat de bal er echter een fractie naast. De boodschap is in ieder geval duidelijk: Feijenoord moet oppassen.
Volendam is fit en geconcentreerd. Ook de verdediging is goed op orde. Gevaarlijke pogingen van Feijenoord worden krachtdadig geweerd. In de 16e minuut lijken Milo en Jaymillio hun kunstje van vorige week (tegen Utrecht) dunnetjes over te doen. Lange bal op de spits van de C2, maar deze keer zonder gewenst resultaat. In ieder geval goed om de schrik er bij Feijenoord in te krijgen. Dan, in de achttiende minuut, weet Jaymillio de bal wél in het net van de Rotterdammers te schieten. Stadion speaker Sylvia tikt 1-0 in op het scorebord. Een paar minuten later krijgt Milo een gele kaart als hij met een sliding een Feijenoorder onderuit haalt. De gedupeerde komt gelukkig met de schrik vrij en kan na een slokje water weer verder spelen. In de 26ste minuut mist de voorzet van Jaymillio op een haar na het hoofd van Amir. Anders zou deze laatste de bal ongetwijfeld ingekopt hebben. Even later zien we een subtiel hakballetje van Victor op Amir. De verdediging van de Rotterdammers weet ternauwernood wederom een doelpunt te voorkomen. Volendam is op dreef! Even is er een gevaarlijke actie van Feijenoord, maar hun spits schiet met te weinig kracht op het doel waardoor Quincy de bal makkelijk kan pakken. En zo komt de eerste helft ten einde.
In de rust is Tom gewisseld voor Gedion. Al in de eerste minuut weet Feijnoord te scoren. De bal rolt in de uiterste hoek en Quincy is net te laat om deze te pakken. De stand is nu 1-1. Snel daarna volgt wederom een aanval van Feijenoord, gelukkig weet Gedion daar een stokje voor te steken. Er wordt eveneens opgelucht ademgehaald als een spits van Feijenoord enkele meters van Quincy verwijderd, toch naast schiet. Dat zorgt er wel voor dat de supporters op het puntje van hun stoel blijven zitten! De Feijenoorders zijn wat sterker geworden, dus Volendam moet oppassen. Na zestien minuten gaat Amir er uit en komt Brooklyn er in. Even later trekt de scheidsrechter een gele kaart voor Dimitri die een tegenstander vasthoudt. Het typeert de vastberadenheid van Volendam om zich niet gewonnen te geven. In de twintigste minuut krijgt Feijenoord een gele kaart door een ongeoorloofde tackle op Jip. Een minuut of wat later weet Feijenoord de bal voor de tweede keer langs Quincy te krijgen. Het is nu 1-2. In de 28ste minuut wordt Robin gewisseld voor Tyrese. Volendam zet zichtbaar alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Het publiek krijgt waar voor zijn geld. De tijd op het scorebord geeft 35 minuten aan als Feijenoord een derde punt scoort. Luttele seconden na de aftrap klinkt het onverbiddelijke eindsignaal. Het is 1-3. Een verloren wedstrijd, maar het niveau van de Volendammers deed zeker niet onder voor de nummer 1 in de competitie.

18e minuut 1-0 Volendam (Jaymillio Pinas)
36ste minuut 1-1 Feijenoord
57ste minuut 1-2 Feijenoord
70ste minuut 1-3 Feijenoord

Opstelling FC Volendam C1
Quincy Kammeraad (K), Micky van de Ven, Amir Afshari, Quinten de Fonseca, Dimitri Darsan, Jaymillio Pinas, Jip Molenaar, Robin Schulte, Tom de Groot, Victor van Montfort en Milo Bandringa

FC Volendam D2 (onder 12)
Zondag was er een minitoernooi met VVV, Helmond en Almere City. Er was gekozen voor een minitoernooi om de spelers zo lekker veel minuten te laten maken in de 11-11. De wedstrijd tegen Helmond was bij vlagen best aardig. Vooral het oog hebben voor elkaar en het met elkaar doen en samenwerken werd goed geprobeerd/uitgevoerd. De tegenstand was ook minder waardoor wij veel tijd en ruimte kregen om de goede keuzes te maken in balbezit.
Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-1 overwinning.
Na deze wedstrijd een quiz over ons team/FC Volendam om de tijd te doden want tussen de wedstrijden zat ruim anderhalf uur.
De wedstrijd tegen VVV was maar net begonnen of de bal lag al op de stip, gelukkig voor ons werd deze kans niet benut. Deze wedstrijd was minder leuk om te zien omdat een aantal spelers uit positie liep waardoor de onderlinge afstanden niet goed waren. ook vervielen wij weer in oude fouten door veel met de bal te lopen in plaats van simpel de bal van links naar rechts te passen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen en dus zou de wedstrijd tegen Almere 'beslissend' zijn.
De laatste wedstrijd, tegen een tegenstander waar wij het normaal lastig tegen hebben en dus goed voor de weerstand zou zijn, werd afgelast. Almere had te weinig spelers wegens opgelopen blessures. Erg vervelend.
Zo sloten wij deze dag af met redelijk voetbal maar kunnen wij het onszelf een stuk makkelijker maken om nog meer de bal over te spelen in plaats van te lopen/dribbelen met de bal.
Zaterdag naar Zwolle, opnieuw 11tegen11.