Jeugdverslagen FC Volendam 24 juni 2017

24 juni 2017

FC Volendam O19 revancheert zich in oefenduel voor blamerende nederlaag op ICG Toernooi

FC Uitgeest Zo. 1 - FC Volendam O19 (2-3)
FC Volendam O19 heeft zich zaterdagmiddag knap gerevancheerd voor de blamerende afsluiting van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi in het Pinksterweekend. De oranjehemden lieten zich toen in het duel om de 7e en 8e plaats simpel met 3-0 aftroeven door de formatie van hun voormalige trainer Florian Wolf. Ditmaal vatten de Volendammers het duel aanzienlijk serieuzer op en verraste de nieuwe selectie van Stanley van Kesteren zijn volgelingen positief door het naar de 1e klasse gepromoveerde FC Uitgeest met bij vlagen heel aardig spel te verslaan.

FC Volendam kwam goed uit de startblokken en nam meteen het initiatief. Hoewel vooraf werd ingeschat dat ons team een moeilijke middag tegemoet zou gaan, zou de praktijk heel anders uitwijzen. Het thuisteam werd achteruit gedrongen en slaagde er nauwelijks in een serieuze aanval tot stand te brengen. Gedurende de eerste 20 minuten was het vrijwel voortdurend eenrichtingsverkeer. In de 21e minuut kwam FC Volendam dan ook verdiend op voorsprong. Na goed doorzetten van Wessel Stuyt belandde de bal in de voeten van Derry Murkin. Met gevoel lepelde Derry de bal over de doelman in het doel, 0-1. Zes minuten later werd de score verdubbeld nadat nieuwkomer Youssouf Blel er met veel moeite in was geslaagd de door de wind gedragen pass van Kevin van Gasteren binnen de lijnen te houden. Zijn daaropvolgende steekpassje was goed genoeg voor Wessel Stuyt om met een harde punter in de korte hoek de 0-2 te kunnen laten aantekenen. Onze mannen waren heer en meester, maar moesten in de 38e minuut toch, vanuit het niets, een tegentreffer incasseren. FC Uitgeest had toen succes met hun belangrijkste wapen: de spelhervatting. Er zat een buitenspelluchtje aan, maar hun aansluitingstreffer was een feit, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze bracht trainer Stanley van Kesteren liefst zeven nieuwe spelers binnen de lijnen. Het leek nauwelijks verschil te maken, want we waren nog geen minuut onderweg toen Jim Beers de voorsprong weer vergrootte. Jim toonde zich uiterst attent toen een schot van Bram van de Wiel door de paal werd gekeerd. Zijn intikkertje bracht de stand op 1-3. In de 55e minuut waren de Uitgeesters opnieuw succesvol vanuit een standaardsituatie. Bij een corner verscheen de Uitgeester luchtbrigade weer binnen ons zestien meter gebied. Net als bij het eerste tegendoelpunt was onze verdediging ook nu niet goed neergezet. Vanuit een corner kon daardoor simpel met het hoofd worden tegen gescoord, 2-3. In het restant van de wedstrijd wisselde de trainer nog viermaal, maar kwamen onze mannen niet meer in de problemen. De eerste oefenoverwinning in de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 was binnen.

- (’21) 0-1 Derry Murkin
- (’27) 0-2 Wessel Stuyt
- (’38) 1-2 FC Uitgeest
- (’46) 1-3 Jim Beers
- (’55) 2-3 FC Uitgeest

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers (’46. Stan Zoetebier), Dani Mes (’46. Sjors Kramer), Brian Plat (’70. Dani Mes), Mike Eerdhuijzen (’46. Dean James), Kevin van Gasteren, (’70. Mike Eerdhuijzen), Marco Speijk (’46. Cherifio Goudland), Shurney Marengo (’70 Lorenzo van Slimming), Lorenzo van Slimming (’46. Bram van de Wiel), Youssouf Blel (’46 Jim Beers), Wessel Stuyt (’70. Derry Murkin), Derry Murkin (’46. Taye Lee)

Gerard Veeken

Hieronder de link naar het fotoverslag van Kees van Gasteren

SWV’27 O14 –FC Volendam O13 3-2
Zaterdag was de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen voor de nieuwe groep van FC Volendam O13. In Heerhugowaard werd er gespeeld tegen SWV’27, waar Bas IJsselstijn, een oude bekende van ons (ass.trainer geweest bij FC Volendam), hoofd jeugdopleiding is geworden. Na de eerste aanwijzingen van trainer Tamer Aransoglu werd er begonnen tegen SWV’27 O14, dat spelers had die 1 à 2 jaar ouder waren. Na zes minuten was het eerste doelpunt te vieren van Nash Bijnoe, uit een voorzet van Mika van der Horst, 0-1. In de 15e minuut was het weer gelijk door een penalty na een actie van Nash binnen de 16 meter. Kort hierna was het 2-1 voor SWV’27, maar de gelijkmaker volgde meteen in de 22e minuut door een mooie aanval over links via Rugero en een voorzet die door Sebastiaan Woelders tegen de touwen werd gewerkt. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werden er vele wissels toegepast en over het vertoonde spel van de hele wedstrijd was iedereen tevreden. In de 42e minuut werd de eindstand bereikt door een ongelukkige eigen goal van Jort Kos, 3-2.