Jeugdverslagen FC Volendam 24 september 2016

24 september 2016

Eerste overwinning voor O19!

Roda JC O19 - FC Volendam O19 (1-3)
Na een lange busreis naar het zonnige zuiden kwamen we aan op een sportcomplex van een lokale voetbalclub in de buurt van het Parkstadion. Doordat Jong Volendam en het vlaggenschip ook speelden moest er flink doorgeschoven worden in de selecties. Dat gold ook voor de begeleiding want vandaag waren ondergetekende en Jaap de Boer mee naar Kerkrade. Beide teams stonden nog op 0 punten dus de eerste punten moesten vandaag vergaard worden. FC Volendam opende de wedstrijd zeer sterk. Al na drie minuten frommelde Wessel zich handig op de achterlijn aan een aantal verdedigers. Daarna wist hij uit een onmogelijke hoek de 0-1 binnen te tikken. Een prima opsteker voor FC Volendam. De ploeg ging door en na een prima pass van Martijn werd Richie vrij voor de doelman gezet. De doelman van Roda JC, Raf Mertens, kon redding brengen. FC Volendam ging door en Roda JC het moeilijk. Na een prima opgezette aanval mikte Martijn de bal net naast het doel. Na een kwartier noteerden wij het eerste wapenfeit van Roda JC. De ingelaste drinkpauze werd door de trainers gebruikt om de spelers weer op scherp te zetten. Voor FC Volendam was er weinig aan de hand maar René Trost, de trainer van Roda JC, was niet tevreden. Na de ingelaste drinkpauze voerde Roda JC de druk op en werd de wedstrijd meer gelijkwaardig. Er waren uit een aantal corners enkele gevaarlijke situaties voor het FC Volendam doel. FC Volendam kwam er een paar keer goed uit maar had moeite de vrije man aan te spelen. Het spel van FC Volendam werd onrustiger en zo ontstonden er onderlinge irritaties. Door deze irritaties ook richting de scheidsrechter uit te spreken kreeg Roda JC voor rust een vrije trap wegens aanmerkingen op de leiding. Dit zijn de domste overtredingen en dit keer ook eentje met gevolgen. De muur stapte uit en de bal ging kogelhard door de muur heen en doelman Barry was volslagen kansloos. Deze gelijkmaker bracht Roda JC weer volledig in de wedstrijd.

Na een pittige peptalk in de rust leek het of de boodschap van de trainer goed was overgekomen. Roda JC ging met opportunistisch voetbal (de Engelsen zeggen: kick and rush) op zoek naar de overwinning. FC Volendam wankelde. Eerst wist Barry met een katachtige reflex de bal uit zijn doel te ranselen en even later kreeg hij hulp van de lat. FC Volendam herpakte zich en het werd een spannende wedstrijd. Beide ploegen speelden vol op de overwinning. Na een prima uitgespeelde aanval krijgt Vicente een prima kans maar hij mikt de bal over het doel. Aan de andere kant moesten onze verdedigers ingrijpen op de lange ballen net over de laatste linie van onze verdediging. Daarnaast werd er ook goed rekening houden met de buitenspelregels want regelmatig kwamen de Roda JC middenvelders over de aanvallers heen en dat heft dan de buitenspel op.
Na een vrije trap van Jari kwam de bal in een scrimmage voor de voeten van Darryl en die haalde uit en bracht FC Volendam op een 1-2 voorsprong. Roda JC ging vervolgens alles op alles spelen. De lange verdediger werd in de spits geposteerd. Zo ontstond er natuurlijk ook ruimte aan de andere kant. Met een prima steekbal wist Marco Derry in stelling te brengen en die gaf het beslissende tikje en zo werd het 1-3. Dit was tevens de eindstand en de drie punten gingen in de tas mee naar FC Volendam. Die waren dit keer niet voor Piet maar voor Marie. De overwinning was verdiend en zo werd het een vrolijke terugreis. Toch had de ploeg het zich vandaag makkelijker kunnen maken. Maar ja, het blijft voetbal en mensenwerk. Ook namens Jaap mag ik zeggen dat het leuk was om er vandaag er weer een keertje bij te mogen zijn. Volgende week is Gerard er gewoon weer bij en dan zetten we deze lijn voort en pakken we weer de drie punten. Succes!

0-1 3. Wessel Stuyt
1-1 41. Roda JC
1-2 81. Darryl Baly
1-3 88. Derry Murkin

Opstelling FC Volendam O19:
Barry Lauwers, Yorno Tieman (52. Dani Mes), Nathangelo Markelo, Darryl Baly, Kevin van Gasteren, , Marco Speijk, Roy Tol, Jari Vlak, Wessel Stuyt (83. Cherisio Goudland) Martijn van Oers (45. Vicente Besuijen), Richie Owusu-ansah (62. Derry Murkin).

Floris Heuyerjans

Hieronder de link naar het fotoverslag.

FC Volendam O17 – Sparta O17 (1-4)

Sparta wint geflatteerd van FC Volendam
FC Volendam begon weer slap aan de wedstrijd. Door een foute aktie van Dean kwam de rechterspits makkelijk aan de bal en wist al in de 2e minuut te scoren, 0-1. Daarna ging het een tijdje redelijk gelijk op, maar pas in de 18e minuut ontstond de eerste kans voor de FC. Via een mooie aanval met Marcos op rechts volgde een schot van Maxwell, maar deze kon net geblokt worden. Een minuut later weer Marcos op snelheid. Hij speelde Nick aan en zijn schot belandde op de paal. 10 minuten later was er balverlies aan Volendam-kant. De spits speelde de bal iets te ver voor zich uit, de uitkomende Rob schiet over de bal en er kon simpel 0-2 worden gemaakt. Even later maakt Sjors een lelijke val en breekt daarbij zijn pols. Net nu hij eindelijk een keer kon beginnen in de basis. Sjors, beterschap ermee! In de 40e minuut krijgt Brahim de bal ongelukkig tegen zijn hand, penalty. Rob kon zijn fout goed maken en redde uitstekend, ruststand 0-2.

FC Volendam ging met een aanvallender systeem spelen, en dat leidde meteen tot wat kansen. Een corner van Dean werd door Mike net over gekopt. Marcos spurtte de 16 van Sparta binnen en werd omver gekegeld, penalty. Daar had Jim geen moeite mee, 1-2.
Vlak daarna een schot van Bram net over. Eindelijk was er meer strijd. De 2-2 hing in de lucht. Door een foute pass op het middenveld kon de Sparta-spits weg worden gestuurd. Nick ging achter hem aan. Een vrij lichte overtreding buiten de 16 werd bestraft met rood. FC Volendam werd er niet zwakker door en bleef goed aanvallen.
Toch moest er weer een blunder aan te pas komen om Sparta te laten scoren. Een voorzet van links werd niet goed gepakt door Rob, zodat de 1-3 kon worden binnengetikt. 10 minuten later werd een verre ingooi van Sparta niet goed beoordeeld door onze verdediging. Tegen alle verhoudingen in werd het 1-4.

Teveel blunders achterin en te weinig scorend vermogen voorin zorgen voor de 3e nederlaag op rij in de competitie. Echter, het geringe kwaliteitsverschil tussen de koploper en het als laatste geplaatste FC Volendam moet de burger moed geven.
We knokken door, die punten moeten komen! Volgende week een oefenwedstrijd tegen Alphense Boys, de nummer 3 van de 1e divisie.

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol, Nick Kaaijmolen, Brian Plat, Sjors Kramer ( 32e Mike Eerdhuijzen), Dean James, Bram van de Wiel, Brahim Atmani (57e Shurny Marengo), Niroel Kanhai (41e Taye Lee), Marcos Meijer, Jim Beers, Maxwell Asare.

Sander Aarden

FC Volendam O15 - SC Feyenoord O15 (2 - 2)
Een vrijdagavondwedstrijd tegen de ploeg die zes punten heeft behaald uit de eerste twee competitiewedstrijden. Door de vele blessures en schorsingen was het noodzakelijk om de wedstrijd tegen Feyenoord te verplaatsen. Hierdoor werd het mogelijk om jongens van O14 jaar en O16 jaar door te schuiven.

Direct vanaf de aftrap werd door beide partijen scherp gespeeld. Dit resulteerde na acht minuten in een kopbal van Camiel na een prima voorzet van Andrei. Helaas werd het een prooi voor de keeper van Feyenoord. Kansen en kansjes waren er over en weer. Dit leidde niet tot doelpunten. In de twaalfde minuut kwam Feyenoord, enigszins tegen de verhoudingen in, op voorsprong. De spelers van FC Volendam lieten gelukkig na dit vroege doelpunt niet de koppen hangen, maar herpakten zich direct. Hierdoor bleef het geloof in een snelle gelijkmaker bij de mannen in het hoofd zitten. Na 28 minuten werd het bij vlagen goede spel beloond met de dik verdiende 1-1. Andrei stond op de goede plek om, na goed doorzetten van Jaymillio, de bal achter de Feyenoord keeper te plaatsen. In het laatste deel van de eerste helft kreeg Volendam nog een uitstekende kans om op voorsprong te komen. De prima actie van Andrei, gevolgd door een splijtende pass op Dichairo, die vervolgens Ludnardo in stelling bracht. Helaas stond het vizier van Ludnardo niet op scherp en ging het schot over het doel. Ook Feyenoord liet vlak voor de rust nog van zich spreken. De voorzet van rechts werd fortuinlijk recht in de handen van Ciro gekopt.

Direct na de rust was het wederom FC Volendam dat gevaarlijk werd. Jaymillio zag een goede actie gestopt worden door de keeper. Wederom wist Feyenoord op voorsprong te komen, onnodig verlies op het middenveld lag ten grondslag aan dit tegendoelpunt. Zeer tegen de spelverhoudingen in op dat moment.
FC Volendam richtte zich wederom op en gaf blijk van veerkracht. Diverse goede acties die vaak van achter uit werden opgezet gaven hoop op een zeer verdiende gelijkmaker. Telkens stond de goed spelende keeper van Feyenoord deze gelijkmaker in de weg.
In de 26e minuut dreigde het uiteindelijk nog mis te lopen. Een snelle uitbraak van Feyenoord over de rechter kant werd kinderlijk eenvoudig overgeschoten. Twee minuten later was het dan verdiend raak. Ludnardo gaf na zijn versnelling op de linkerkant een pass op maat aan Jaymillio, die vervolgens de bal in de verre hoek achter de keeper schoot.

Een zeer verdiend gelijkspel dat te danken was aan de wil om te winnen en elkaar te helpen, een instelling die het team nodig heeft in deze zware competitie. Met name Mitch heeft de hele wedstrijd zowel op links als op rechts prima rugdekking gegeven aan de backs en hiermee zijn taak uitstekend vervuld.

Volgende week zaterdag om 14:30 uur de vierde competitiewedstrijd bij NEC.

(12’) 0 - 1 Feyenoord
(28’) 1 - 1 Andrei Vossen
(54’) 1 - 2 Feyenoord
(63’) 2 - 2 Jaymillio Pinas

Opstelling FC Volendam O15:
Ciro Verkooijen, Teyrese Duijker ( 50’ Teyrese Simons), Amoah Sam, Mitch van Kempen, Gedion Meridina, Calvin Twigt, Ludnardo Schoop, Camiel Dijkers (60e Jerom Jager), Jaymillio Pinas, Andrei Vossen, Dichairo Hart (65e Joey Antonidi)

FC Volendam O14 wint bij AJAX (1-2)
FC Volendam O14 heeft zaterdag een bijzonder fraaie overwinning behaald uit bij AJAX op sportpark De Toekomst. Na een ruststand van 0-1 won Volendam uiteindelijk met 1-2.
Met een vrijwel complete selectie en een goed gevulde bank begonnen we vol goede moed aan deze altijd bijzondere wedstrijd. En FC Volendam begon ook gelijk bijzonder scherp. Er werd weinig ruimte weg gegeven en we zaten er heel kort op. Na de eerste speldenprikjes kwam FC Volendam zo rond de achttiende minuut op voorsprong. Via de rechterflank belandde de bal via de kluts voor de voeten van captain Mitchi. Hij behield goed het overzicht en schoof de bal beheerst langs doelman Wassenaar van AJAX. Des te verder de eerste helft vorderde, des te meer kreeg AJAX de overhand. Al moet gezegd worden dat er niet bepaald een doelpunt in de lucht hing. De verdediging stond als een huis en anders was Mike steeds paraat om erger te voorkomen. Zo tikte hij pal voor rust een hard schot op de lat, en pareerde hij met de voet een poging uit een moeilijke hoek.
Na de thee kwam er aan het spelbeeld weinig verandering. Alleen werd AJAX wel wat dreigender. Dit resulteerde in een enorme kans voor AJAX die net naast werd geschoten door spits Hoogewerf. FC Volendam kwam niet vaak meer voor de goal, maar er werd enorm geknokt in elk duel. Na zo’n duel viel de bal voor de voeten van de ingevallen Calvin. Hij had in een oogwenk gezien dat de keeper net buiten de zestien stond. Met bijzonder veel gevoel deponeerde hij de bal vanaf ongeveer 45 meter strak in de touwen achter de verbouwereerde AJAX-goalie. Alles wat FC Volendam was, en zelfs AJAX publiek, was in extase. Dit leek de beslissing. Maar vlak voor tijd scoorde AJAX toch nog de aansluitingstreffer. Na een kleine onoplettendheid kon spits Hoogewerf alleen op Mike afstomen. Hij omspeelde hem knap en schoof de 1-2 binnen. Maar FC Volendam bleef in de eindfase redelijk simpel overeind en boekte dus een heel mooie overwinning. Volgende week Feyenoord thuis.

Opstelling FC Volendam O14:
Mike Bakker, Sam Leijen, , Ibrahima Camara, ,Levi van Duijl, Jordy Dietz, Mitchi Huijsman(36e Calvin Twigt) Joey Antonioli, Jerôme Jager( 60e Björn Schaap,) , Milijano Anastatia( 36e Wilkins Afriyie) ,Deshawntey de Sanders, Gyani Manuel( 61e Tim Stouthart)

Patrick Sombroek

FC Volendam O13 – De Graafschap O13 (2-4)
Zaterdag is er een onnodige nederlaag geleden door FC Volendam O13. Vanaf de aftrap werd er meteen met volle kracht gejaagd op balbezit en de voorhoede spelers in stelling gebracht. Dit resulteerde in een doelpunt via een arm van een Graafschapverdediger, maar de scheidsrechter besliste anders en legde de bal op de stip en deze werd helaas gemist door Ziggy. Volendam bleef druk houden en dit resulteerde in veel balbezit waar niet altijd juist mee werd om gegaan. Toch was het Volendam dat op de 1-0 voorsprong kwam door Wesley Artmanni die de bal, ontvangen van Ziggy, bij de zestien snoeihard binnenschoot. Volendam kon het balbezit niet volhouden en daar maakte de Graafschap dankbaar gebruik van en maakte de 1-1 wat tevens de ruststand was.
Na iedereen weer op zijn plek te hebben gezet met de nodige wissels en positiewisselingen, werd er begonnen aan de tweede helft. Volendam had weer het betere spel met veel kansen maar die werden niet benut en zo vaak zie je dan dat je het deksel op je neus krijgt en dat gebeurde ook; de Graafschap maakte de 1-2 en Volendam liep achter de feiten aan. Volendam probeerde met lange ballen Ziggy te bereiken en dat lukte een keer goed. Hij haalde de achterlijn en gaf Edwin Ansah een niet te missen kans en het was weer gelijk. 2-2 . De Doetinchemmers kregen de ruimte en overhand op het middenveld en het lukte hen wel de kansen af te maken, 2-3 en 2-4 en Volendam teleurgesteld zonder punten achter te laten.

Opstelling FC Volendam O13:
1) Berend Hoving 2) Daan Sier 3)Rens Langeveld 4) Jessy Lobbes 5) Yarno Freyee 6) Souvian Nelson 7) Justin Tolsma 8) Tom Smit 9) Elmo Pieters 10 )Edwin Ansah 11) Ezechiel Fiemahwle ( Ziggy) 12) Wesley Artmanni 13) Myron Mau-Asam 14) Sam de Hingh 16) Quinten Koning

Peter Jonk

FC Volendam O 12 verliest en wint

Voor FC Volendam O12 was het een wisselend weekend. Zaterdag werd er aangetreden tegen Sparta O12. De jongste groep van FC Volendam had het moeilijk en moest het initiatief aan Sparta laten. Na blok 1 herpakte de groep zich, maar dit kon niet in de score worden uitgedrukt. Uiteindelijk werd de wedstrijd volkomen terecht door Sparta met 11-5 gewonnen. Dat de ploeg kan vallen en opstaan bleek zondag. Op het Haring & Wittebroodtoernooi werd aangetreden tegen louter O13-teams. Hieraan werd goed weerstand geboden en met name de eerste wedstrijd tegen Quick (zij wonnen zaterdag nog met 9-1 van NAC Breda O12) was een juweeltje. Dankzij twee schitterende treffers werd deze met 2-0 gewonnen. Een lange dag resulteerde in een finale tegen... Quick. Ditmaal kwamen de Hagenezen op voorsprong, maar O12 vocht zich knap terug. Uiteindelijk bleken de oranjehemden in de penaltyreeks te sterk. Na een terechte nederlaag bij Sparta dus een knappe toernooiwinst in Leiden.