Jeugdverslagen FC Volendam 25/26 maart 2017

26 maart 2017

FC Volendam O19 boekt knappe overwinning op De Graafschap O19

De Graafschap O19 – FC Volendam O19 (2-4)
Met Roy Tol in de hoofdrol behaalde FC Volendam O19 zondagmiddag in Doetinchem een nuttige en verdiende overwinning op zijn leeftijdgenoten van De Graafschap. Door een bliksemstart van de oranjehemden prijkte er binnen tien minuten al een 0-2 stand op het scorebord. Op slag van rust en kort na de hervatting toonden de Volendammers zich opnieuw tweemaal trefzeker en leek de wedstrijd al gespeeld. Een paar zwakke momenten aan Volendamse kant zorgden ervoor dat de Superboeren binnen negen minuten tweemaal konden tegenscoren. Ondanks het feit dat zij daarna een flinke portie opportunisme in de strijd gooiden, kwamen zij niet meer tot scoren en kon FC Volendam dus drie kostbare punten aan zijn totaal toevoegen.

Met het uitzonderlijke aantal van 7 echte Volendammers in de basis kwam FC Volendam O19 als een komeet uit de startblokken. Met goed aanvalsspel werden de gastheren meteen onder druk gezet. In de 2e minuut stuurde Alex Plat met een perfecte pass Roy Tol de vrije ruimte op de rechterflank in. Roy trok door naar de achterlijn en zette op maat voor op de goed naar binnen gekomen Martijn van Oers. Die schoof de bal simpel achter de doelman, 0-1. In de 10e minuut was het opnieuw raak, maar waren de rollen omgekeerd. Nu was Martijn de aangever en Roy de afmaker. Opnieuw was Roy op rechts de vrije ruimte ingedoken. Met zijn schot in het zijnet van de verste hoek liet hij de 0-2 aantekenen. Dat is nog eens lekker starten! Onze mannen bleven heerlijk combineren en het vijandelijk doel bestoken. Halverwege de eerste helft had Roy opnieuw succesvol kunnen zijn, maar hij maakte een stap te veel, waardoor hij net niet lekker uitkwam en niet verder kwam dan een krachteloos schot. FC Volendam bleef in de daaropvolgende fase de wedstrijd domineren, hoewel het zelden een serieuze scoringsmogelijkheid wist te creëren. Gaandeweg begon men ook ietwat gemakzuchtiger te worden en werden de goede loopacties uit het eerste half uur steeds spaarzamer. Het resulteerde erin dat De Graafschap in het laatste kwartier steeds vaker op de Volendammer speelhelft kon verschijnen en het gevoel kreeg dat er wellicht toch nog iets viel te halen. In de voorlaatste minuut van de eerste helft was het echter opnieuw Roy Tol die hen een gevoelige klap toediende. Na een fraaie een-twee met Jason Stekkel zag Roy twee verdedigers voor zich opdoemen. Met een paar flitsende schijnbewegingen liet hij hen zijn hielen zien. Vervolgens werd hij, net binnen de 16, van achteren aangetikt. De toegekende penalty werd door Roy zelf onberispelijk in de uiterste hoek gedeponeerd, 0-3. Zo werd een voor ons team unieke ruststand bereikt.

Na rust mocht worden verwacht dat De Graafschap alles in het werk zou stellen om terug in de wedstrijd te komen. Het was dus zaak om in het eerste kwartier van de tweede helft geen averij op te lopen. In de 52e minuut werd het echter zelfs 0-4. Martijn van Oers, nooit versagend en altijd lastig voor zijn tegenstander, had zich uitstekend door de Doetinchemse verdediging geworsteld, waarna hij vrij voor de keeper was opgedoken. Zijn inzet kon nog door de sluitpost worden gekeerd, maar de afvallende bal werd door de inkomende Gani Meholli beheerst tegen de touwen geschoten. Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, kwam bedrogen uit. Nog geen drie minuten later mocht namelijk eerst de talentvolle benjamin van het thuisteam ongehinderd van 25 meter uithalen. Met een geplaatst schot in de rechterhoek wist hij Kyle Saffrie, die tot dan toe nog nauwelijks in actie had hoeven komen, te verschalken, 1-4. Negen minuten daarna kreeg De Graafschap een extra steuntje in de rug van Marco Tol die de bal ongelukkig raakte en in zijn eigen doel werkte, 2-4. Vanaf dat moment kon het alle kanten op. Volendam was geen schim meer van de ploeg die vooral in het eerste half uur van de wedstrijd zo goed had geacteerd. Zou de 3-4 ook nog vallen, dan zou het helemaal weer spannend kunnen worden. De Graafschap drong steeds meer aan en had in hun aanvoerder een uiterst behendige aanvaller. Er was wel dreiging, maar onze verdediging stond prima en gaf geen enkele scoringskans weg. Met het achtereenvolgens inbrengen van Wessel Stuyt, Derry Murkin en Kevin van Gasteren wilde de trainer zijn team van extra strijd en nieuwe energie voorzien. Deze drie mannen voldeden ruimschoots aan de verwachtingen en waren er mede verantwoordelijk voor dat FC Volendam in de laatste tien minuten nog twee opgelegde kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Eerst was het Roy Tol die alleen op het vijandelijk doel afstoomde. Zijn boogbal kon maar net door de keeper uit de lucht worden geplukt. Vijf minuten voor tijd kwam ook Wessel Stuyt oog in oog met de doelman van De Graafschap, maar ook hij slaagde er niet in om hem te passeren. De laatste minuten kropen voorbij, maar onze solide defensie gaf niets meer weg.

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Brian Plat, Alex Plat, Marco Tol, Stan Veerman, Marco Speijk, Roy Tol (84. Kevin van Gasteren), Jari Vlak, Jason Stekkel (63. Wessel Stuyt), Gani Meholli (77. Derry Murkin), Martijn van Oers

Gerard Veeken

Willem II O 17 - FC Volendam O17 (0-0)

FC Volendam laat dure punten liggen in Tilburg
Na een voorspoedige reis, samen met O12, en een zeer matig ontvangst met kleedruimte in een kippenhok, kon de wedstrijd beginnen. FC Volendam speelde van begin af aan met veel inzet, met de wil om te winnen. De wedstrijd ging aardig op en neer, maar FC Volendam was de bovenliggende partij. Na 10 minuten pas de eerste kans voor de FC. Er zouden er niet echt veel volgen. Halverwege de 1e helft een prachtige aanval via Nick op Marcos, die de brommer weer eens aanzette. Met een goede voorzet belandde de bal bij Maxwell, die hard en goed inschoo. Wij telden hem al. Echter op de doellijn werd de bal eruit gekopt, de beste jongen heeft nu nog steeds hoofdpijn. Daarna had Willem II 2 kansen door knullig balverlies aan onze kant. De eerste ging gelukkig voorlangs, de 2e werd in buitenspelpositie gescoord, dus het bleef 0-0. Net voor rust nog wat kansen van Maxwell en Jim.

Na de rust meteen een aardige kans van Taye, maar hij stuitte op de keeper. Goed doorgaan van Mike op links, leverde een kans op voor zowel Cherisio als Marcos, maar ook dat leverde geen goal op. Beide ploegen gingen vol voor de winst, maar er werden niet veel kansen meer gecreëerd. Rob hielt weer zijn doel schoon. De grootste was voor Jip. Net ingevallen in de 70e minuut, kreeg hij volledig vrijstaand de bal van Marcos precies op zijn bolletje, maar helaas ging deze over. Erg jammer, we hadden meer verdiend en schieten weinig op met 1 punt. De concurrentie won gisteren namelijk wel zijn partijen.

Volgende week thuis tegen Heerenveen, inmiddels de 4e keer dit jaar. Resultaten; 3-2, 1-2, 3-0, dus dat moet lukken.

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol, Nick Kaaijmolen, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel, Taye Lee (70e Jip Molenaar), Brahim Atmani, Marcos Meijer, Jim Beers, Maxwell Asare (53e Cherisio Goudland)

Sander Aarden

Pover FC Volendam O15 laat zich overklassen door sc Heerenveen O15 en verliest met grote cijfers (7-2)
Na de zakelijke overwinning in Venlo van afgelopen week was de verwachting hoog om tegen sc Heerenveen ons definitief in de middenmoot te nestelen. Het liep echter anders, een onnodige nederlaag was het resultaat gezien het spel van de Friezen, maar FC Volendam kon geen vuist maken.

Vanaf het beging van de wedstrijd zat er geen overtuiging in de ploeg, duels werden niet gewonnen en passes kwamen niet aan. Dit speelde sc Heerenveen in de kaart en met snelle aanvallen werd direct FC Volendam onder druk gezet. Al na vier minuten kon Ciro de bal uit het doel vissen nadat de verdediging van Volendam slap en niet overtuigend ingreep.
In deze fase van de wedstrijd kreeg Volendam nog kansen om zelf op voorsprong te komen, maar ook hier ontbrak het aan overtuiging. Tot twee keer toe kreeg Jaymillio de kans om gelijk te maken.
In het vervolg van de eerste helft was het sc Heerenveen dat het initiatief hield en na 15 minuten voor de 2-0 tekende. Een voorzet van rechts werd door een inlopende middenvelder frank en vrij ingekopt. Tien minuten later was het wederom raak voor Heerenveen, 3-0. Door slechte passing op het middenveld onderschepte Heerenveen gemakkelijk de bal, waarna de aanvallers van Heerenveen weinig hinder ondervonden op weg naar het doel van Volendam.
In de 27e minuut was het Jaymillio die een goede voorzet gaf aan Dichairo, zijn inzet ging helaas voor langs.
Vijf minuten voor rust produceerde de linker buitenspeler van Heerenveen een voorzet die in eerste instantie nog door de verdediging van Volendam werd weggewerkt. Een vrij inlopende middenvelder van Heerenveen zag zijn kans schoon om de genadeklap toe te dienen en schoot de 4-0 op het scorebord.
De 4-1 van Kelvin vlak voor rust, na een voorzet van Mats, kwam tot stand door prima doorzetten en te tonen dat bij hem de wil er was om er nog wat van te maken.

Na rust kreeg sc Heerenveen in de zevendertigste minuut een terechte penalty, na een overtreding binnen de zestienmeter, 5-1. Het was de ingevallen Gedion die er als de kippen bij was, toen de keeper van Heerenveen de bal los liet, om de 5-2 te maken.
De grensrechter van sc Heerenveen speelde een zeer dubieuze rol bij de 5-3 van Jaymillio. Hij vond het nodig om voor buitenspel te vlaggen, waar dit bij lange na niet het geval was. De scheidsrechter nam zijn signaal over en een glaszuiver doelpunt werd niet toegekend. Het was in een fase dat Volendam zich een beetje herpakte en er mogelijk nog een gelijkspel uit gesleept kon worden tegen dit niet sterke Heerenveen. Na dit voorval kon sc Heerenveen gemakkelijk de voorsprong uitbouwen naar 7-2, waarbij aangetekend moet worden dat voorafgaande aan het zevende doelpunt een overtreding vooraf ging waar niet voor gefloten werd.
Een verlies waar de ploeg uitsluitend zich zelf een spiegel voor moet houden. Tegen dit matige Herenveen had er met meer inzet en overtuigingskracht, zoals er wel tegen Feyenoord gespeeld kon worden, veel meer ingezeten. Door dit verlies komen we dicht bij de degradatiezone en zullen we iedere volgende competitiewedstrijd veel meer uit ons zelf moeten halen. Alleen dan zal er gewonnen gaan worden. Er is dit seizoen al meerdere malen bewezen dat het wel kan, maar helaas laat de ploeg zich te vaak na een tegenslag te snel uit het veld slaan.
Volgende week een prima kans om thuis tegen Vitesse te gaan bewijzen dat we in deze mooie competitie thuis horen.

Volgende week:
-  Zaterdag 1 april om 14:00 uur competitiewedstrijd thuis tegen Vitesse O15 jaar.

(04’) 1 - 0 sc Heerenveen
(11’) 2 - 0 sc Heerenveen
(22’) 3 - 0 sc Heerenveen
(30’) 4 - 0 sc Heerenveen
(35’) 4 - 1 Calvin Twigt
(37’) 5 - 1 sc Heerenveen
(46’) 5 - 2 Gedion Meridina
(64’) 6 - 2 sc Heerenveen