Jeugdverslagen FC Volendam 25 februari 2017

26 februari 2017

FC Twente O17- FC Volendam O17 (2-1)

FC Volendam O17 zakt volledig door het ijs
Van het begin af aan is FC Volendam de bovenliggende partij. Het eerste kwartier speelt zich volledig af op de helft van FC Twente. De Twentenaren hadden helemaal niets in te brengen. Zowel Marcos, die een paar keer grof onderuit werd geschoffeld, als Shurney gingen goed door aan de buitenkant, maar daar werd erg weinig mee gedaan. Pas in de negentiende minuut kwam FC Twente in de buurt van onze 16 en het was door slap ingrijpen meteen raak, 1-0. Wederom keken we onterecht tegen een achterstand aan. Maar de tegenstander was zo zwak, dat niemand zich daar druk over maakte. Nog een keer wist FC Twente erdoor te glippen, waarbij Nick aan de noodrem moest trekken. Die zit volgende week met zijn vijfde kaart op de tribune. Na een half uurtje was het Marcos die in een rommelige situatie het net kon vinden en de terechte 1-1 maakte.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: het was helemaal niks. Twente verdedigde de 1-1 met veel inzet, alle ballen naar voren en nog een extra stevige gast erin. Alle tweede ballen waren voor Twente, waar ze vervolgens niets mee deden, onze middenvelders speelden elke bal naar de tegenstander en de voorhoede presteerde helemaal niets meer, het was dieptreurig. Als klap op de vuurpijl schoot FC Twente vier minuten voor tijd ook nog de 2-1 binnen. Nu hebben we de zwakste tegenstanders wel gehad, en allemaal verloren. De meeste spelers beseffen niet waar ze mee bezig zijn, en ook niet dat we inmiddels zijn afgezakt naar de achtste plaats, wat degradatie inhoudt. En dan lopen er ook nog een paar spelers lachend van het veld af. En weer blijkt dat FC Volendam niet op gras kan voetballen. Onbegrijpelijk, maar daar moeten we het mee doen.
Volgende week thuis tegen Alphense Boys. Die moet echt gewonnen worden!

Opstelling FC Volendam O17:
Rob Tol, Nick Kaaijmolen (41e Sjors Kramer), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Maxwell Asare, Bram van de Wiel, Cherisio Goudland, Niroel Kanhai, Marcos Meijer, Jim Beers, Shurny Marengo (57e Brahim Atmani)

Sander Aarden

FC Volendam O15 kan geen vuist maken tegen AZ O15 (4-0)
Na de winst van vorige week op Feyenoord bleek AZ een maatje te groot voor Volendam. Met goed en snel positiespel gaf AZ weinig kans aan Volendam om in de wedstrijd te komen. Op de 4–0 nederlaag viel niets af te dingen.
Volendam startte met een zeer goede kans in de eerste minuut van de wedstrijd, een snelle actie van Ludnardo op rechts bracht de AZ defensie, die nog niet bij de les was, aan het wankelen. De bal werd prima voorgetrokken waarbij Sam op de penaltystip zijn voet niet lekker tegen de bal kon zetten. Deze snelle actie schudde AZ wakker en zij namen het initiatief volledig over van Volendam. In de zesde minuut opende AZ de score, na een goede aanval over de rechterkant, 1-0. FC Volendam probeerde daarna de draad weer op te pakken, maar zonder succes. In de dertiende minuut was het wederom raak voor AZ, wederom via de rechterzijde kon de 2-0 gescoord worden. Gedurende de gehele eerste helft leed Volendam veel en snel balverlies. AZ zette snel druk op de opbouwende mensen van Volendam die daar geen antwoord op hadden. In tegenstelling tot afgelopen week ontbrak het aan de wil om te winnen en deden we niet waar we goed in zijn. In de dertigste minuut bracht AZ, via een goed uitgespeelde counter, de ruststand op 3-0.

In de rust probeerde trainer Barry de mannen te motiveren om in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen en niet te lief te zijn voor de tegenstander. Meer voetballen uit het collectief, rust aan de bal houden en ingrijpen wanneer dat noodzakelijk was.

Na rust stond er een enigszins anders gemotiveerd team van Volendam op het veld. Het maakte het AZ het vrij rond spelen van de bal moeilijker. Al in de vierde minuut van de tweede helft resulteerde dit in een indirecte vrijetrap binnen de 16 meter van AZ, na een door de keeper opgepakte terugspeelbal. De vrije trap werd echter gekeerd door de muur van AZ en verwerkt tot corner. De duels van beide zijden werden steviger. Het eerste slachtoffer hiervan was Sam die door een onbesuisd inkomende speler van AZ vol op de achillespees werd geraakt. Door de veel betere inzet lukte het AZ niet om de score verder uit te bouwen en kreeg Volendam in de vijfenvijftigste minuut een kans om te scoren. Een vrijetrap van Gedion op de rand van de zestienmeter belandde helaas in de handen van de keeper. Vlak voor tijd lukte het AZ de eindstand te bepalen op 4-0.
Al met al een wedstrijd waarbij Volendam op veel momenten achter de feiten aan liep en vrijwel de gehele tijd geen vat kon krijgen op het snelle spel van AZ. Met name in de eerste helft ontbrak de wil op te winnen.

Opstelling FC Volendam O15:
Ciro Verkooijen, Tyrese Simons, Amoah Sam, Daan Steur, Gedion Meridina, Mats Nadorp (48’ Mitch, van Kempen), Camiel Dijkers, Sam Lautenschuts (56’ Wilkens Afriyie), Ludnardo Schoop, Andrei Vossen, Dichairo Hart.
Niet gespeeld: Lex Veerman, Timo Molenaar,

FC Volendam O14 – PEC Zwolle O14 (0-6)
Zaterdag stond een wedstrijd van FC Volendam O14 tegen PEC op het programma. De vorige wedstrijd werd verloren, dus er was een bespreking gehouden met duidelijke taken/eisen. Maar helaas was het vanaf het begin alleen PEC dat strijd wilde leveren. Na zeven minuten werd het na een goed lopende aanval 1-0. Na de aftrap meteen een gevaarlijk moment, waarbij wij voor de goal niet fel genoeg waren om te scoren. Hierna was er een goede counter, na cruciaal balverlies in de as, die ervoor zorgde dat er al snel met 2-0 achter werd gestaan. Na opnieuw een counter hield Calvin de spits, die in de 16 is, licht vast. Pingel en direct rood en de pingel resulteerde in 0-3. Dit doet pijn.
In de 20ste minuut werd het 4-0. Na 29 minuten was het eerste schot richting de PEC Zwolle-goal van Jerome een feit. Voor rust werd het zelfs 5-0, na een verkeerde keuze in het druk zetten.

In de rust aangegeven dat er zonder strijd een kansloze wedstrijd werd gespeeld, maar dat er met strijd en vooral duels winnen op de belangrijke momenten er, in elk geval voor het gevoel, nog wel wat kon worden veranderd. Als er na twee minuten dan weer een goal voor PEC valt ben je bang dat heel hard gaat. Maar, mede door de invallers Dee, Rob en Jessy, werd er langzaam wat meer druk gezet en gaven wij PEC minder tijd en ruimte. Goed was het nog steeds verre van, maar dit leverde toch een aantal gevaarlijke mogelijkheden op door het duo Gyani/Dee. Helaas viel er voor ons geen treffer meer, ondanks een keer de lat te hebben geraakt. Hopelijk is dit een hele duidelijke les: zonder gezonde agressie op de juiste momenten, zoals PEC regelmatig de duels inging, wordt het elke week een hels karwei om punten te pakken. Deze week een kans op revanche tegen Vitesse.

FC Volendam O12 - Feyenoord O12 (1-4)
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Feyenoord het programma. De enige topclub die geen Twingames speelt, maar al het hele seizoen 11 tegen 11 wedstrijden afwerkt. Dat hield Volendam echter niet tegen om in het eerste bedrijf gelijkwaardig voor de dag te komen. Ondanks een vroege tegengoal uit een strafschop werd er prima gespeeld. De opbouw van Feyenoord werd vroeg en met succes verstoord en in balbezit werden de ruimtes prima benut. Dit resulteerde in een mooie aanval waarbij Mika in eerste instantie het eindstation was. Hij raakte met zijn pegel van afstand de lat, maar Milan was er als de kippen bij en schoot de bal technisch perfect in de verre hoek. Kort daarop soleerde Thimo het strafschopgebied in, maar kwam Sebastiaan net een teen te kort om de 2-1 aan te tekenen.
Deze voorsprong leek er in de tweede helft wel te komen, maar oog in oog met de doelman kon ook David het net niet vinden. Feyenoord profiteerde hiervan en kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen. Volendam streed voor wat het waard was, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Sterker nog, aan het einde van de tweede helft en diep in de blessuretijd liep Feyenoord nog uit naar een ruime 1-4 zege.