Jeugdverslagen FC Volendam 27 augustus

28 augustus 2016

FC Volendam O19 bekert verder na winst op Almere City FC O19

FC Volendam O19 – Almere City FC O19 3-1

FC Volendam O19 heeft zich goed gerevancheerd voor het bekerverlies aan het begin van het vorig seizoen. Toen waren het de Almeerders die met dezelfde cijfers aan de goede kant van de score stonden en door mochten in het toernooi om de Nike Cup. De formatie van trainer Stanley van Kesteren manifesteerde zich zaterdagmiddag als een echt team en kreeg met een verdiende overwinning loon naar werken. Het is nu afwachten wie in de achtste finales de volgende tegenstander zal zijn.

Het thuisteam nam meteen het initiatief en was al snel dicht bij de openingstreffer. Roy Tol was goed doorgekomen op links en gaf de bal strak voor. Zijn voorzet was echter net iets te hard voor Jason Stekkel om deze doeltreffend te kunnen beroeren, terwijl ook Martijn van Oers er net niet bij kon. Een paar minuten later speelde een Almeerse verdediger de bal binnen zijn eigen 16 overduidelijk met de hand, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Langzamerhand kwam Almere City beter in de wedstrijd en ging men doelman Kyle Saffrie op de proef stellen. Kyle liet zich echter niet verrassen. Pas na een half uur spelen kon er weer een serieus Volendams wapenfeit worden genoteerd. Jari Vlak was naar binnen getrokken en zag zijn geweldige schot snoeihard op de lat uiteenspatten. Op slag van rust had Gani Meholli ervoor kunnen zorgen dat zijn team toch nog met een voorsprong de rust in zou gaan, maar het lukte hem niet om vlak voor doel zijn hoofd tegen de uitstekende voorzet van Kevin van Gasteren te zetten. De brilstand na 45 minuten was overigens een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het eerste bedrijf.

Na de hervatting probeerde centrale verdediger Nathangelo Markelo, definitief opgeroepen voor het Nederlands elftal O18, zich steeds meer ook in aanvallend opzicht te manifesteren. Zijn combinatie met Martijn van Oers resulteerde in een doelrijpe kans voor Roy Tol, maar zijn inzet verdween helaas langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vanuit het niets wist Almere City FC in de 52e minuut uit een corner wel te scoren. Iedereen miste de bal, maar de voorheen nog voor FC Volendam uitkomende Dario Lovecchio toucheerde het leer bij de verste paal met de punt van zijn schoen en zette zijn team daarmee op voorsprong, 0-1. De vreugde van de gasten duurde echter maar kort, want amper drie minuten later was de stand alweer in evenwicht. Marco Tol was na een corner net buiten de vijandelijke 16 tegen het gras gewerkt. Captain Jari Vlak ontfermde zich over de toegekende vrije trap. De Almeerse doelman had geen antwoord op zijn harde en lage schot langs de paal, 1-1. FC Volendam probeerde daarna snel orde op zaken te stellen. Toch duurde het tot de 75e minuut voordat de oranjehemden eindelijk op voorsprong kwamen. Net daarvoor was Gani Meholli, na een geweldige individuele actie, zoals alleen hij dat kan, op de achterlijn neergelegd. De scheidsrechter had geen andere optie dan de bal op de stip te leggen. Roy Tol eiste meteen de bal op en benutte de strafschop overtuigend en feilloos, 2-1. In de daaropvolgende fase verzuimde FC Volendam de wedstrijd definitief te beslissen. Daardoor werd de gasten hoop geboden om weer op gelijke hoogte te komen. Onze defensie hield echter prima stand en anders was er altijd nog Kyle die redding bracht. Vijf minuten voor tijd bood invaller Derry Murkin een grote kans aan Gani Meholli om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn stiftje was net niet goed genoeg. In de slotminuut deed Derry het toen zelf maar. Hij kapte naar binnen en haalde snoeihard met links uit, 3-1. In de toegekende extra tijd kreeg FC Volendam nog een paar heel aardige mogelijkheden om de uitslag hoger te laten uitvallen, maar het doel werd niet meer gevonden.

- (’52) 0-1 Almere City FC (Dario Lovecchio)
- (’55) 1-1 Jari Vlak
- (’75) 2-1 Roy Tol
- (’90) 3-1 Derry Murkin

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman (’74 Dani Mes), Marco Tol, Nathan Markelo, Kevin van Gasteren, Marco Speijk (’60 Richie Owusu-ansah), Martijn van Oers, Jari Vlak, Jason Stekkel (’78 Wessel Stuyt), Gani Meholli, Roy Tol (’83 Derry Murkin)

Gerard Veeken

S.C. Heerenveen O17 – FC Volendam O17 beker 2-1

Vorige week behaalde FC Volendam een redelijk eenvoudige overwinning op Heerenveen, waarbij twee dingen opgevielen bij de tegenstander; ze hebben een uitstekende no 6, de IJslander Heimission, en bij de aftrap wordt de bal meteen diep gespeeld. De aftrap was aan Heerenveen, en wat gebeurde er? De bal wordt meteen diep gespeeld, Nick was niet attent, vloerde zijn tegenstander, en had binnen vijftien seconden een gele kaart te pakken. Het begin was voor Heerenveen. Na vijf minuten kwam FC Volendam in de wedstrijd. Tot kansen leidde dit echte niet. De eerste grote kans was voor Heerenveen, een steekpass door onze verdediging, geen rugdekking, maar de bal ging net naast. Er volgdennog wat kansjes voor de tegenstander. Op een dieptepass verkeek Mike zich, de spits van Heerenveen lobde de bal over Stan van afstand, maar de bal stuitte net over het doel. Aan de andere kant stonden een paar prima verdedigers en onze aanvallers waren compleet kansloos. FC Volendam kreeg niet één kans voor de rust. Heerenveen kreeg in de veertigste minuut een corner, de spits kon de bal aannemen, breed leggen, en toen was het een eenvoudig klusje om de bal in de hoek te deponeren, 1-0.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Mike stoomde op van eigen helft, ging een 1-2 aan met Jim, en schoot vanaf de 16 strak binnen in de hoek, keeper kansloos, 1-1. De no. 6 van Heerenveen bleef maar strooien met prima passes, kon dit regelmatig ongehinderd doen, waardoor onze backs flink aan het werk moesten en de buitenspelers regelmatig hun hakken lieten zien. In de tweede helft was er veel strijd, maar weinig goed voetbal. We zaten reeds vier minuten in de extra tijd, en begonnen ons op te maken voor de penalty-reeks. Juist op dat moment passed no 6 nog maar eens een balletje op links, voorzetje en de 2-1 werd binnengetikt. Er werd nog wel afgetrapt, maar daar bleef het bij. Ook in de tweede helft konden we voorin geen vuist maken, kansloos. Gelukkig is Vicente er volgend week weer bij. Uit naar Ajax, begin van de competitie.

Opstelling:
Stan Zoetebier ( 41e Rob Tol), Nick Kaaijmolen (71e Sjors Kramer), Brahim Atmani (41e Brian Plat), Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel , Marcos Meijer, Mawell Asare, Jim Beers, Taye Lee (64e Cherisio Goudland), Shurny Marengo.

Sander Aarden

FC Volendam C1 sluit voorbereiding af bij ADO Den Haag,

De voorbereiding voor het seizoen 2016-17 zit er op. Na Sparta vorige week en zaterdag geoefend te hebben tegen ADO Den Haag, twee tegenstander die we in de competitie ook tegen komen, hebben wij een beetje het idee waar we staan. De gehele voorbereiding is er een aantal blessuregevallen geweest waardoor een beroep op twee of drie spelers uit de C2 is gedaan. De wedstrijd begon rommelig, zowel Volendam als Den Haag leed veelvuldig bal verlies dat in de beginfase leidde tot een buitenspel kans voor Den Haag. Gelukkig was onze interim assistent scheidsrechter zeer alert en zijn vlagsignaal werd door de scheidsrechter over genomen. FC Volendam C1 is nog steeds op zoek naar een vaste grensrechter voor het komend seizoen. Er is inmiddels een beroep gedaan op ouders van Onder 15 om deze functie in te vullen zodat we de start van het seizoen met een voltallige staf kunnen beginnen. Hierop is helaas nog geen reactie binnen gekomen.
Ook Volendam kreeg via de in buitenspel staande Gedion een kans om de score open te breken, ook hier ging het feest niet door. In de zeventiende minuut was het wel raak, Den Haag scoorde de 1-0 uit een corner nadat de bal niet fijn was weggewerkt. Het spel van Volendam oogde wat onrustig, er werd snel de lange bal gezocht. In de 25e minuut was het Gedion, na goed druk zetten, die de bal veroverde. Hij zette vervolgens een prima combinatie op met Jaymillio die tot de 1-1 leidde. Enkele minuten later gaf Sam een uitstekende assist op Jaymillio die vervolgens op de goed spelende keeper van Den Haag strandde. Vervolgens was het Den Haag die voor de 2-1 tekende, ook nu was slecht uitspelen de oorzaak van de tegentreffer.
Vlak voor rust kwam Volendam langs zij, wederom was het Gedion die na een goede assist van Sam de keeper van Den Haag beheerst passeerde.
Direct na rust komt Den Haag weer op voorsprong, 3-2. Jaymillio beantwoordde deze tegentreffen met een goede doelpoging die helaas net naast het Haagse doel verdween. Daarna weet Timo met twee zeer goede reddingen een grotere achterstand te voorkomen. Ook de keeper van de tegenstander voorkwam tot twee keer de gelijkmaker, Jaymillio had het vizier nog niet op scherp staan. In de negentiende minuut werd het dan, gezien over de gehele wedstrijd, terecht gelijk, Een snelle uitbraak, waarbij Daan vanaf halverwege de helft van Den Haag de ver uitgekomen keeper van den Haag probeerde te verschalken. De bal had net niet genoeg snelheid om het doel te halen maar de zeer alert reagerende Jaymillio wist juist voor een aanstormende verdediger de bal in de touwen te jagen.
Helaas gaf de scheidsrechter, al dan niet terecht een penalty aan Den Haag waar mee de eindstand op 4-3 werd gebracht.

Volgende week zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen Spartaan’20.

Opstelling:
Timo Molenaar, Ciro Verkooijen, Teyesse Simons, Lex Veerman, Mats Nadorp, Mitch van Kempen, Daan Steur, Camiel Dijkers, Sam Lautenschutz, Andrei Vossen, Gedion Meridina, Ludnardo Schoop, Jaymillio Pinas, Sam Leijen (O14) en Deshawntey de Sanders (O14)

FC Volendam 014 wordt 7e op Ultimate Football Tournament

Afgelopen zondag is FC Volendam 014 7e geworden op het “ 014 Ultimate Football Tournament” in Nieuw Vennep. FC Volendam moest het in de groepsfase opnemen tegen Fortuna Dusseldorf, Wooter Academy, en Vitesse. De vaste groep jongens werd aangevuld met drie jongens uit de 013. Tom Smit, Tim Stouthart en Björn Schaap completeerden de selectie en deden het prima. Nadat we eerste in de poule waren geworden kwamen we in de knock-outfase terecht, waar werd gestreden om de plaatsen 1/tm 8. De eerste tegenstander werd AS Trencin. FC Volendam leek in blessuretijd nog met de winst aan de haal te gaan, maar de gelijkmaker viel alsnog waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze werden uiteindelijk beter genomen door de ploeg uit Slowakije. In de volgende ronde kwam FC Volendam opnieuw op voorsprong tegen Brabant United. De ploeg die we in de competitie ook gaan tegenkomen scoorde voor de rust de gelijkmaker. En zo eindigde ook dit duel met strafschoppen. Helaas eindigde ook deze serie niet zoals we hadden gehoopt.
Uiteindelijk was de 7e plek het hoogst haalbare. In de laatste wedstrijd werd er dan gelukkig alsnog gewonnen met een overtuigende 3-0 op Willem II. Een leerzame dag, zonder nederlaag, waarin iedereen een hoop minuten heeft kunnen maken.

Karakteristieken:
FC Volendam 014- Fortuna Dusseldorf 014 0-0
FC Volendam014- Vitesse 014 4-1 Calvin, Gyani, Deshawntey, Jerôme,
FC Volendam014- Wooter Academy 014 1-0 Gyani
FC Volendam014- AS Trencin 2-2 Calvin, Gyani ( verloren na strafschoppen)
FC Volendam014- Brabant United 1-1 Gyani ( verloren na strafschoppen)
FC Volendam014- Willem 2 014 3-0 Gyani, Jerôme, Gyani

FC Volendam O12 tweede

De O12 heeft aan het eerste Twingame-avontuur een goed gevoel overgehouden. Aan het drieluik met FC Utrecht en Sparta werd een tweede plaats overgehouden. De jonge ploeg was verdeeld over twee teams en begon voortvarend tegen FC Utrecht. In twee prima wedstrijdjes werd overall een 5-1 overwinning geboekt. Direct hier achteraan moest Sparta worden bestreden. Dit was wat zwaarder en Sparta ging er met een 3-4 overwinning vandoor. Na een pauze van 45 minuten werden de degens weer gekruist met FC Utrecht. Een overwicht in kansen was er wederom, maar het vizier stond niet op scherp. Dat was bij de Domstedelingen wel het geval waardoor er een 2-6 eindstand op het scorebord stond. Deze nederlaag werd echter weer weggepoetst tegen Sparta. De O12 domineerde op beide veldjes en liep uiteindelijk uit naar een 5-0 overwinning. Doordat Sparta ook twee keer van FC Utrecht won, werden zij de terechte winnaar.

FC Volendam - FC Utrecht 7-7 (2 x 20 minuten)
FC Volendam - Sparta 8-4 (2 x 20 minuten)