Jeugdverslagen FC Volendam 28 november

29 november 2015

NEC/FC Oss A1 - FC Volendam A1 6-2
FC Volendam A1 trapte zaterdagmiddag, ondanks het gemis van kersvers jeugdinternational Marco Tol, die vrijdag tijdens de training geblesseerd was geraakt, vol goede moed af. Na het internationale weekend in België vorige week wist men immers weer wat winnen was. Bovendien was niemand vergeten dat NEC/FC Oss in de voorbereiding op dit seizoen nog helemaal zoek was gespeeld door ons team. Wij kwamen echter bedrogen uit. Een aantal heel gemakkelijk weggegeven doelpunten en een opnieuw haperende afwerking deden de uitslag geflatteerd hoog uitvallen.
Het thuisteam, bestaande uit een uitzonderlijk aantal boomlange en fysiek sterke spelers, startte met de laagstaande zon in de rug. Het lag echter niet aan de zon dat Kyle Saffrie na vijf minuten spelen ineens een vrij gelaten speler voor zich zag opduiken. Gelukkig ging de doelpoging van de Nijmegenaar voorlangs. Kort daarop zag Jason Stekkel de doelman van NEC/FC Oss iets te ver voor zijn doel staan. Helaas eindigde zijn schot op het dak van het doel. De kansen wisselden zich af, want nadat de sterke rechter vleugelspits van het thuisteam de bal rakelings naast ons doel had gekopt, was het even later Joey Veerman die een afvallende bal snoeihard op het vijandelijk doel afvuurde. Hun doelman was echter paraat. Meteen daarna onderscheidde Kyle Saffrie zich door een gevaarlijke inzet met de voet te keren. In de 19e minuut leek FC Volendam eindelijk weer eens een keer op voorsprong te zijn gekomen. Een vrije trap van Joey Veerman werd door de attente Stan Veerman achter de doelman gewerkt. De scheidsrechter wees al naar de stip, maar zijn assistent meende Stan vanuit buitenspelpositie te hebben zien scoren. Naar later bleek zat hij er finaal naast, want de videobeelden toonden onmiskenbaar aan dat er van buitenspel absoluut geen sprake was geweest. Maar ja, als je eenmaal in de hoeken zit waar de klappen vallen, dan past dit daar gewoon bij. Halverwege de eerste helft kopte een totaal vrijgelaten Nijmeegse aanvaller de bal op de paal. De tactiek van NEC/FC Oss bleek volledig te zijn geënt op lange ballen van achteruit op hun boomlange aanvallers. Stan Veerman had zijn handen meer dan vol aan de snelle, behendige, fysiek sterke en ook nog eens boomlange rechterspits Jay-roy Grot, maar kweet zich uitstekend van zijn taak. Binnen twee minuten zag de wereld er ineens heel anders uit. In de 37e minuut kon een Nijmegenaar, omdat hij niet werd aangepakt door ons middenveld, met een steekbal een teamgenoot vrij voor ons doel zetten. Die omspeelde Kyle en opende de score, 1-0. Meteen daarop liet onze verdediging zich na een vroege voorzet opnieuw simpel aftroeven. Door de bal met het hoofd te schampen liet een andere reus de bal voor de tweede keer in ons doel verdwijnen. FC Volendam toonde zich beslist niet aangeslagen en slaagde er kort voor rust in om, nu ook eens keer met enig fortuin, de belangrijke aansluitingstreffer te produceren. Een hard schot van Joey Veerman werd door Rodney Smorenberg van richting veranderd, 2-1.

Na de pauze pakte FC Volendam meteen de draad weer goed op. Jason Stekkel kon van dichtbij vanuit de draai uithalen, maar was daarbij de plek van het doel uit het oog verloren. Zijn schot ging daardoor naast. Vervolgens brak een moment van roem aan voor Joey Veerman, beste Volendammer overigens ook vandaag. Met een stevige tackle veroverde hij zelf, halverwege de helft van NEC/FC Oss, de bal. Hij had al slim gezien dat hun doelman iets te ver voor zijn doel stond. Met veel gevoel voor de bal deponeerde hij de bal subtiel over de doelman heen in het lege doel: een werelddoelpunt en tevens de verdiende gelijkmaker, 2-2. FC Volendam leek weer helemaal terug in de wedstrijd, maar keek drie minuten later opnieuw tegen een achterstand aan. Om nog steeds onduidelijke redenen kende de scheidsrechter, die toch al regelmatig met de spelregels marchandeerde, zomaar een penalty aan het thuisteam toe. Dit buitenkansje werd dankbaar benut, 3-2. FC Volendam probeerde zich opnieuw terug te knokken. In de 64e minuut had het gewoon 3-3 moeten zijn, maar Kevin Owusu Asare slaagde er niet in zijn 100% kans te benutten. Van dichtbij schoot hij de bal op de lat. Wat daarna gebeurde is nauwelijks te bevatten. Achtereenvolgens kopte een Nijmegenaar de bal uit een inworp en half gebukt tussen twee Volendam-verdedigers in (!) achter Kyle, werd Rodney Smorenberg op de rand van de Nijmeegse 16 hardhandig tegen het gras gewerkt (geen kaart!) en zagen wij wederom een groot aantal Volendamse mogelijkheden onbenut gebleven (hetzij door onzuiver richten, hetzij gekeerd door paal of lat, dan wel door geweldige reddingen van hun doelman). In de slotfase kwam NEC/FC Oss heel goedkoop aan nog twee doelpunten. Eerst was het aan lichtzinnig verdedigen te wijten (5-2) en in de slotminuut werd het, illustratief voor ons seizoen tot nu toe, via een van richting veranderd schot zelfs nog 6-2. Het veel te gemakkelijk wegzenden van Gijs Smal kon daar ook nog wel bij.

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Alex Plat, Gijs Smal, Stan Veerman (’82 Darryl Bäly), Joey Veerman, Kevin Owusu Asare , Jamie Jacobs (’56 Jari Vlak), Jason Stekkel (’70 Roy Tol), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (’60 Gani Meholli)
Gerard Veeken

FC Volendam B1 – NEC/FC OSS B1 4-2
In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen elkaar nog aan het aftasten. Dat duurde zaterdag niet lang, want FC Volendam gaf na een opeenstapeling van misverstanden de bal zomaar weg. NEC wist met een fraaie lob optimaal te profiteren en opende de score al vroeg in de wedstrijd. FC Volendam moest nu wel uit de schulp kruipen en werd steeds sterker en dwingender. Een kopbal van Derry Murkin werd fraai gekeerd door de NEC Nijmegen-doelman. Het was uitstel van executie. Een fraaie trap van Ilias werd door Nathangelo fraai binnen gewerkt. FC Volendam zetten aan. Weer werd NEC in de wedstrijd geholpen door een schijnbaar onschuldige actie. NEC werd getrakteerd op een onnodige indirecte vrije trap. Die werd onberispelijk binnengeschoten en kwamen de Nijmegenaren tegen de veldverhouding in op een 1-2 voorsprong. FC Volendam was door deze tegenslag even de kluts kwijt. NEC mocht maar liefst vier corners nemen. Datzelfde gebeurde kort voor rust aan de andere kant. Ondanks hachelijke situatie voor beide doelen werd er niet gescoord. Zo gingen de rust in met een 1-2 voorsprong voor NEC.

De tweede helft zette FC Volendam direct druk. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd en het loon naar werken werd al spoedig uitbetaald. Het was Max die met een pegel het net wist te vinden en de stand daarmee gelijk trok. Niet lang daarna zette Max weer een aanval op. De voorzet van Ilias werd knap binnengewerkt door Mo. Hij kwam goed uit de rug van zijn bewaker lopen en tikte beheerst de bal en daarmee de voorsprong binnen. FC Volendam zakte niet in en ging energiek door om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit keer werd FC Volendam in het zadel geholpen door de verdediging van NEC. Een verdedigingsfout werd door Vicente keurig afgestraft en bracht de stand daarmee op 4-2. De enige kans voor NEC in de tweede helft werd fraai door Barry gekeerd. Kilometervreter Marco Speijk kweet zich prima als balveroveraar. Een prima wedstrijd van de gehele FC Volendam B1 met als resultaat een zeer verdiende overwinning.

Opstelling FC Volendam B1
Bart Koper (41. Barry Lauwers), Brian Plat, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Ilias Boudouni (67. Rivelinio Groenert), Max Veerman, Vincente Besuijen, Mohammed Chih (71. Thomas Schaap), Derry Murkin (67. Reyza Branellec )

Floris Heuyerjans

PSV C1 – FC Volendam C1 1-1
De jongens van FC Volendam C1 namen uit Eindhoven een punt mee terug in de tas. Gezien de stand in de competitie (PSV stond 2e en FC Volendam 13e) kun je denken: verrassend. Maar de vraag is: had FC Volendam C1 zaterdag een punt gewonnen of twee punten verloren?
In de ziekenboeg nog steeds Jay met naast hem Dion en Milo. Quinten en Brooklyn zitten klaar om in te vallen zodra de trainer een teken geeft. Op het prachtige sportcomplex De Herdgang trapt FC Volendam af. Ploegen tasten elkaar in de eerste minuten af. Echte dreiging is er nog niet, totdat in de negende minuut een speler van PSV door de verdediging van FC Volendam heen loopt en de 1-0 op het scorebord zet. Gelukkig herpakken de jongens zich. De aanvallen gaan over en weer, maar echt kansrijk zijn ze niet. PSV moet het hebben van lange ballen naar voren. De dreiging van PSV komt van de corners waar met name de nr. 3 gevaarlijk is. De jongens van FC Volendam weten af en toe uit te breken, maar de assist voor een doelpunt ontbreekt. Vlak voor het eindsignaal van de eerste helft wordt Huub vervangen door Brooklyn.

In de rust triggert de trainer de spelers dat er op De Herdgang echt iets te halen valt. Met nieuwe energie beginnen de jongens aan de tweede helft. In de achtste minuut weet Dimitri een gevaarlijke aanval van de thuisploeg al voetballend op te lossen. Kort erna weet Victor de bal te onderscheppen, passt ‘m op Jip. Jip kopt naar Gedion die de bal hard door het midden in het net schiet. 1-1! De keeper van PSV is kansloos.

Goede aanvallen van PSV zijn schaars, zij blijven met veel lange ballen naar voren spelen. De Volendammers spelen goed onder de druk van PSV uit. Zij blijven aanvallend opbouwen, maar de echte kans op een goal blijf uit. Ook uit een groot aantal corners die FC Volendam in de laatste tien minuten mag nemen lukt het niet om uiteindelijk het winnende doelpunt te scoren. Na zeventig minuten voetbal is de wedstrijd onbeslist. Maar de Volendammers stappen als mentale winnaars van het veld.

Opstelling:
Quincy Kammeraad, Tyrese Duijker, Robin Schulte, Micky van de Ven, Tom de Groot, Dimitri Darsan, Amir Afshari, Huub van Essen (Brooklyn van Doorneveld), Jip Molenaar, Victor van Montfort (Quinten d’Fonseca) en Gedion Meridina

FC Volendam C2 – PEC Zwolle C2 7-2

Zaterdag heeft FC Volendam C2 de wedstrijd winnend afgesloten en zijn de drie belangrijke punten bijgeschreven. PEC Zwolle was een van de concurrenten voor FC Volendam om in de eerste poule te komen. De jongens hadden de hele week al scherp getraind (voor enkele te letterlijk waardoor het niet meespelen van Kaya IJsendijk). Er moest en zou gewonnen worden en dat is dan ook gebeurd. Na ca tien minuten maakte onze spits Jaymilio Pinas de eerste treffer 1-0 na een assist van Andrei Vossen . Kort hierna was het weer gelijk door een eigen fout maar snel hierna kreeg Ludnardo Schoop het op zijn heupen en maakte de 2-1 na een assist van Camiel Dijkers. Het duurde weer niet lang of het stond weer gelijk door een onnodige vrije trap die door Ciro Verkooijen niet gekeerd kon worden 2-2. De schouders werden er weer ondergezet en dat resulteerde in de 3-2 door wederom Jaymilio Pinas met weer een assist van Andrei Vossen en de 4-2 en tevens ruststand door de tweede van Ludnardo Schoop.

Na rust werd er gelijk volgens afspraak druk gezet op hun laatste linie en dat resulteerde in enkele goede kansen. Even daarna kregen wij een vrije schop bij de 16 en deze werd geweldig om de muur ingeschoten door Andrei Vossen 5-2 en tevens de genadeslag voor PEC Zwollen en het klonk voor ons als muziek in de oren . De 6-2 was weer van de voet van Andrei Vossen (blij dat hij gekozen heeft voor voetbal ipv de muziek) Het slotakkoord was weer voor Jaymilio Pinas die een plaag was voor hun verdediging en de laatste en zijn derde goal maakte 7-2 .
De leiding was vandaag in handen van Sven Talsma als vervanger van Rory Roubos die afwezig was.
Jongens, dit was een geweldige teamprestatie en vooral de goals waren mooi.

1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Mats Nadorp 4) Daan Steur 5) Mitch van Kempen 6) Amoah Foa Sam 7) Andrei Vossen 8) Camiel Dijkers 9) Jaymilio Pinas 10) Ludnardo Schoop 11) Dichairo Hart 12) Sam Lautenschutz 14) Lex Veerman 15 ) Miliano Anastatia ( van D1) 16 )Timo Molenaar 17) Raul Lorenzo Lie a Kwie ( van D1) 18) Koen Breeuwer

Peter Jonk

FC Volendam o-12 - PEC Zwolle o-12 4-6

Zaterdag stond er een 11 x 11 oefenwedstrijd op het programma tegen Zwolle. Niet iedereen kon spelen (Wesley blessure, Tim/Jessy bij de D1) maar dat mocht geen problemen opleveren. In de bespreking de nadruk gelegd op het verdedigen op de helft van Zwolle en dat ging de eerste helft meer dan prima. Zwolle kwam lastig van hun eigen helft af maar 2 fouten kosten ons meteen 2 goals. Uit de vele kansen die wij kregen scoorden wij maar 2x dus was de ruststand 2-2. De tweede helft werd er bij beide teams volop gewisseld en vooral bij Zwolle maakte dit een groot verschil want er kwam een hoop kwaliteit bij. Het sterkere team in combinatie met het feit dat wij de 2de helft onze afspraken niet meer nakwamen (spelers gingen zwerven over het veld, linies waren niet goed meer aangesloten) resulteerde in een slechte tweede helft. Net na rust was het al 5-2 voor de jongens van Zwolle. Wij probeerden om weer de aansluiting te krijgen en dat lukte aardig tot 5-4 maar uiteindelijk scoorde Zwolle nog een keer en was de einduitslag 6-4.

Daarna snel naar het stadion, waar de D1 een knappe overwinning boekte op Zwolle D1. Gefeliciteerd D1. Weer genoeg leerpunten uit deze wedstrijd waar wij deze week weer keihard aan gaan werken om tegen FC Utrecht niet dezelfde fouten te maken.