Jeugdverslagen FC Volendam 29 augustus Update 2

30 augustus 2015

Leerzaam internationaal oefenweekend voor FC Volendam A1
FC Volendam A1 – Club Brugge o19 (2-1)
In plaats van een competitiewedstrijd had de KNVB dit weekend een internationaal oefenweekend op het programma gezet. Hierdoor was FC Volendam A1 zowel op zaterdag als op zondag actief op Varkenoord in Rotterdam. Zaterdag was Club Brugge o19 de tegenstander en zondag moest worden aangetreden tegen Excelsior Moeskroen o19. Tegenstanders die beiden uitkomen op het hoogste jeugdniveau in België.
FC Volendam A1 kende zaterdagmiddag een moeilijke start. Het waren de Belgen die het eerste kwartier de boventoon voerden. Desondanks was de eerste serieuze scoringsmogelijkheid voor de Volendammers. Deze leverde echter niets op, terwijl Club Brugge in de 6e minuut dankbaar profiteerde van een onachtzaamheid in de Volendamse defensie en een voorzet vanaf links eenvoudig achter doelman Kyle Saffrie werd gewerkt, 0-1. Het duurde even, maar gaandeweg de eerste helft kwam Volendam steeds beter in de wedstrijd. Het slaagde er regelmatig in om goed via de flanken door te komen, maar in de eindfase ontbrak het steeds aan de benodigde precisie. Club Brugge beschikte over een paar spelers die een heerlijke crosspass over de hele konden geven, maar gevaar kwam er nauwelijks uit voort. Er had zich ondertussen een redelijk gelijk opgaande wedstrijd ontsponnen. In de 29e minuut bracht Roy Tol de stand met een geweldige treffer weer in evenwicht. Hij kapte vanaf links naar binnen en haalde van afstand verwoestend uit, 1-1. Vanaf dat moment was Volendam overduidelijk de bovenliggende partij. Kevin Owusu Asare (tweemaal) en Roy Tol (kopbal) kregen opgelegde kansen om verder afstand te nemen, maar lieten deze liggen.
Na rust 4 nieuwe spelers binnen de lijnen bij FC Volendam. Door slordig defensief werk werd Club Brugge een paar keer de kans geboden opnieuw schade aan te richten, maar men verzuimde van de geboden mogelijkheden gebruik te maken. Na ruim een uur spelen deed Volendam eindelijk weer wat terug. Roy Tol speelde zichzelf, na een fraaie combinatie met Jason Stekkel, vrij in de vijandelijke 16 en probeerde de Belgische doelman met een fraaie krulbal te verschalken. Die wenste echter niet te capituleren en plukte de bal met moeite uit de hoek. Kort daarop een mooie individuele actie van Martijn van Oers, gevolgd door een hard schot in de verste hoek. Ook deze doelpoging werd door de doelman gepareerd. Roy Tol kreeg vervolgens een uitgelezen mogelijkheid om een voorzet op maat van Jamie Jacobs, uit een afgeslagen corner, in te koppen, maar de bal verdween over het doel. Nadat ook Jason een scoringskans onbenut had gelaten, was het Rodney Smorenberg die in de 80e minuut wel het net wist te vinden. Na aangeven van Salim Mansouri, trok hij vanaf links de 16 binnen binnen, kapte een mannetje uit en besloot zijn actie met een schitterende krul om de keeper heen, 2-1. Daarna kreeg Richie Owusu-ansah nog een nauwelijks te missen kans, maar hij schoof de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De treffer van Rodney was daardoor de winnende. Na afloop een tevreden trainer. Hij had zijn team veel doelrijpe kansen zien creëren, maar concludeerde ook dat er met name in de eindfase nog veel winst valt te behalen.
- (’6) 0-1 Club Brugge
- (29) 1-1 Roy Tol
Ruststand: 1-1
- (’80) 2-1 Rodney Smorenberg

FC Volendam A1 – Excelsior Moeskroen o19 (4-4)
Zondagmiddag was FC Volendam A1 aan Excelsior Moeskroen o19 gekoppeld. Al snel bleek dat deze tegenstander een hele andere spelopvatting had dan Club Brugge. Het zakte ver in, schuwde de opbouw van achteruit en had een voorkeur voor het hanteren van de lange bal. Net als zaterdag stonden de oranjehemden ook nu snel op achterstand. Via een kluts met de knie van Marco Tol belandde de bal in de 8e minuut fortuinlijk voor de voeten van een Belg. Die kende geen genade en schoof de bal achter Marlon Coco, 0-1. Volendam had moeite met de speelwijze van de Moeskroeners en slaagde er in eerste instantie nauwelijks in om tot serieuze kansen te komen. In de 27e minuut vormde een mooie aanvalscombinatie de inleiding tot een opgelegde kans voor Kevin Owusu Asare. Jason Stekkel legde de bal panklaar voor hem neer, maar Kevin slaagde er niet in deze riante mogelijkheid te verzilveren. Salim Mansouri deed het twee minuten later beter. Zijn aanname na de voorzet van Kevin was uitstekend, evenals zijn afwerking, 1-1. In de resterende speeltijd van de eerste helft waren ook Alex Plat (kopbal net naast) en wederom Kevin nog dicht bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.
Met 4 verse krachten werd aan de tweede helft begonnen. Een slippertje van centrale verdediger Darryl Bäly leverde Excelsior Moeskroen in de 57e minuut opnieuw een eenvoudig verkregen voorsprong op, 1-2. Deze voorsprong was slechts van korte duur, want in de 64e minuut deed Roy Tol weer van zich spreken. Met een fraaie individuele actie had Jason Stekkel hem vrij voor de keeper gezet. Roy maakte het met een knappe schuiver uitstekend af, 2-2. Een minuut later kwam Volendam zelfs op voorsprong. Yorno Tieman was goed doorgekomen op links en bediende met een perfecte voorzet Rodney Smorenberg. Net als gisteren was Rodney ook nu koelbloedig, 3-2. Een opstootje tussen Mohamed Betti en de nummer 7 van Excelsior Moeskroen leverde beide kemphanen een domme rode kaart op. Het weerhield de Volendammers er niet van op zoek te gaan naar meer doelpunten. Joey Veerman stond aan het eind van een mooie aanval over diverse schijven en legde de bal breed op Richie Owusu-ansah aan de linker buitenkant. Richie trok naar binnen om de bal vervolgens snoeihard tegen het doelnet te jagen, 4-2. De buit leek binnen, ware het niet dat Marlon in de laatste 8 minuten een negatieve hoofdrol ging opeisen. Eerst had hij te ver voor zijn doel positie gekozen, waardoor een aanvaller van Excelsior Moeskroen de gelegenheid werd geboden om de bal over hem heen in zijn verlaten doel te kunnen deponeren, 3-4. Drie minuten later toonde hij opnieuw aan problemen te hebben met zijn concentratie en was hij er wederom verantwoordelijk voor dat een kansloze bal in zijn doel verdween, 4-4. Doodzonde dat daarmee een vrijwel zekere overwinning volstrekt onnodig werd weggegeven.
Achteraf kan worden geconcludeerd dat ons team twee interessante oefenpotten heeft gespeeld. Daarbij wordt aangetekend dat 3 wedstrijden binnen 5 dagen, in combinatie met drie flinke reizen en de hoge temperaturen in het weekend, best zwaar zijn geweest.
Het neemt niet weg dat er op zaterdag prima is gepresteerd, terwijl er ook op zondag halverwege de 1e en 2e helft in fases erg goed is gespeeld. De beginfases van de 1e en 2e helft, evenals eindfase 2e helft waren nog van een minder kaliber. We zijn er dus nog niet, maar beslist goed onderweg.

AZ B1 - FC Volendam B1 2-0
Zaterdag was de eerste competitie wedstrijd in het nieuwe seizoen. De wedstrijd begon iets later doordat een tweetal wedstrijdpasjes niet meer up to date waren en de betreffende spelers zich moesten legitimeren aan het arbitrale trio om te kunnen en te mogen spelen. FC Volendam begon matig en flets aan de wedstrijd en had weinig lering getrokken van de tegengoals van vorige week tijdens de bekerontmoeting tegen FC Groningen. AZ profiteerde maximaal van het onnodige balverlies op eigen helft en speelde het perfect uit. Al na drie minuten keken de oranjehemden dus tegen een 1-0 achterstand aan. AZ controleerde de wedstrijd en FC Volendam wist eigenlijk voor rust geen enkele kans te creëren. AZ kreeg daarentegen wel wat kansjes. De wedstrijd was wel in evenwicht en kabbelde verder. Aan het einde van de eerste helft sloop de onzorgvuldigheid in de passing er bij FC Volendam er weer in. AZ leek opnieuw hiervan te profiteren. De lat bracht echter redding en FC Volendam kwam met de schik vrij.

In de tweede helft werden de mouwen door de FC Volendam spelers opgestroopt en werd ook het voetbal beter en verzorgder. Toch was weer de eerste grote kans voor AZ. Die werd echter gemist en zo bleef FC Volendam in de wedstrijd. Een geweldige pass van Vicente Bezuijen bracht Derry Murkin in stelling maar zijn inzet ging over het doel heen. Zo volgden er kansen aan beide kanten. De betere kansen waren voor AZ maar die weigerden vooralsnog de trekker definitief over te halen. In een alles of niets poging kreeg het hardwerkende FC Volendam toch nog kansen op de gelijkmaker en AZ wankelde. Enkele minuten voor het einde besliste AZ de wedstrijd toch definitief. Het had direct daarna nog erger kunnen worden maar de paal en doelman Barry Lauwers brachten redding. Het slotakkoord en kansen voor de aansluitingtreffer waren voor Thomas Schaap. Een vlammend schot ging net over het AZ doel heen en een fraai ingeschoten vrije trap ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Zo bleven de punten in Alkmaar en gezien het spelverloop over de gehele wedstrijd was dit een terechte uitslag. FC Volendam moet nog wennen aan de wetten van de Eredivisie zal dus nog wat stappen moeten maken. Foutjes worden namelijk direct afgestraft. Voor de statistieken: de B1 van vorig jaar begon ook met een nederlaag en herpakte zich daarna direct. Volgende week nieuwe kansen als FC Twente in het Kras stadion op bezoek komt.

1-0 03. Des Kunst (AZ)
2-0 76. Joel Entsie

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Damian Karpentier, Nathan Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Vicente Besuijen, Max Veerman (60. Thomas Schaap), Wessel Stuyt (63. Rivelinio Groenert), Illias Boudouni (60. Mohammed Chih), Reyza Branellec (41. Derry Murkin).

Floris Heuyerjans

Volendam O16 - ADO Den Haag O16 2-2
Zaterdag speelden we onze eerste competitiewedstrijd. We begonnen sterk tegen een zoekend ADO. Na twee minuten werd ons eerste doelpunt nog afgekeurd wegens buitenspel, maar twee minuten later scoorde Hician de 1-0 wel. Het duurde tot de dertiende minuut voordat ADO zijn eerste doelkans kreeg. De bal ging goed rond en de spelers vinden elkaar goed. In het tweede kwartier kwam ADO op stoom en moest Stan een paar keer goed ingrijpen. In de twintigste minuut rende Marcos het hele veld over met de bal aan zijn voet. De keeper kon de inzet tot een hoekschop verwerken. Even later kopte Mike de bal op de lat. Door een verdedigingsfoutje stond het 1-1 in de 25e minuut.
We begonnen ook goed aan de tweede helft. Jim tilde de bal net over het doel en na vier minuten eindigde een doelpoging van Marcos in het zijnet. Chef kwam er daarna in voor Bram en even later kwam Dimitri erin voor Mike. In de 65e minuut scoorde Jim de 2-1. Toen kwam het Haags kwartiertje. Ze slaagden erin de gelijkmaker te scoren. Het beste was toen wel van het spel. Alhoewel beide ploegen ook nog wel kansen kregen op de zege bleef het gelijk. Na 47 minuten vond de scheids het genoeg en blies hij af.
Opstelling Volendam O-16 (1) Stan Zoetebier; (2) Nick Kaijmolen; (3) Brian Plat; (4) Mike Eerdhuijzen; (5) Dean James; (6) Justin Baas; (7) Marcos Meijer; (8) Bram van de Wiel; (9) Jim Beers; (10) Hician Acheffay; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Niroel Kanhai ; (14) Dimitri Darsan; (15) Cherisio Goudland; (16) Rob Tol.

S.M.L. Arnhem – FC Volendam C1 0-3
De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen werd gespeeld in Arnhem tegen S.M.L. (Sport Maakt Lenig). Zonder Dimitri, omdat deze was uitgeleend aan de C2. Gedion, Amir en Tom hadden de wisselhesjes aan. Het spel begint wat rommelig. Dan worden er al snel kansen gecreëerd door Volendam. Veel samenspel tussen Victor en Jip richting doel. Tyrese zet uiteindelijk door, schiet en mist op een haar na het doel.
Maar ook Arnhem laat kwaliteiten zien met een gevaarlijke actie richting Dion. Alleen, Quinten staat ze daarbij behoorlijk in de weg. Mooi verdedigd.
Dan volgen een paar tevergeefse acties van Volendam richting S.M.L. De Arnhemmers blijken hun verdediging toch aardig op orde te hebben. Even zelfs benauwde Volendam supporters aan de kant wanneer Arnhem denkt te scoren. Gelukkig was het buitenspel.
Volendam is beter, maar moet toch oppassen. Ze kunnen verraderlijk zijn die Arnhemmers. Dan na een minuut of twintig het eerste doelpunt, voor Volendam! Victor neemt hiervoor de welgemeende felicitaties in ontvangst. Arnhem probeert wraak te nemen met een venijnige bal op doel. Dion houdt deze echter klemvast tegen. Er volgen nog wat pogingen van S.M.L. die op niets uitlopen door de sterke verdediging van Volendam en een alerte Dion. Dan in de laatste minuten van de eerste helft, stevent Victor op het doel van S.M.L. af. Hij schiet, de keeper pakt de bal, laat hem uit zijn handen vallen. Victor blijft scherp, schiet nogmaals en scoort. Op het scorebord van S.M.L. staan nu twee punten voor de gasten.

Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft legt Volendam S.M.L. het vuur aan de schenen met een doelschop. Keeper S.M.L. reageert alert en zorgt dat het bij een kans blijft. Volendam blijft druk houden en drijft de Arnhemmers op naar eigen helft. De irritatie bij Arnhem slaat toe en één van de gefrustreerde spelers laat zelfs een krachtige vloek over het veld horen. De Volendammers houden het hoofd koel en proberen met mooie combinaties een derde punt binnen te slepen. Hier en daar wat balverlies en de verdediging van S.M.L. is toch sterker dan wellicht gedacht. In de slotfase van de wedstrijd volgen nog een aantal pogingen van Volendam, telkens zonder resultaat. Opvallend was dat sommige Arnhemmers zich onder deze omstandigheden als opgewonden standjes laten kennen. Dan, nog luttele seconden voor het eindsignaal scoort Huub het derde doelpunt voor Volendam. Gewonnen bekerwedstrijd nummer 1 in de pocket!

-( 20e minuut) 0-1 Victor van Montfoort
- (32e minuut) 0-2 Victor van Montfoort
Ruststand: 0-2
-(68e minuut) 0-3 Huub van Essen

Opstelling FC Volendam C1
Dion Vlak, Amir Afshari, Dimitri Dardan, Brooklyn Doorneveld, Tyrese Duijker, Huub van Essen, Quinten de Fonseca, Tom de Groot. Quincy Kammeraad, Jay Kruiver, Gedion Meridina, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Robin Schulte, Mickey van de Ven en Milo Bandringa

FC Volendam C2- Sparta C2 0-4
De laatste oefenwedstrijd voor de officiele aftrap van het nieuwe seizoen is geeindigd in een nederlaag . In het begin van de wedstrijd werd er nog een beetje afgetast maar na tien minuten ging het al mis bij een corner van Sparta, waar te veel op de bal werd gelet en niet op de tegenpartij en het was toen een koud kunstje om ons op achterstand te zetten. 0-1 De nadruk was vandaag gelegd op het verdedigen in een blok en dat ging redelijk volgens de trainer . Even voor rust kregen we een penalty tegen wegens een handsbal in de 16 die de scheidsrechter had gezien en waar hij aanwezig was en waar veel tumult bij was wegens duwen van de keeper, dus 0-2 wat ook de ruststand was. De tweede helft werd verplaatst naar het stadion waar na een vermeend buitenspel de 0-3 werd gescoord. Onze laatste linie had een moeilijke middag met de drie turbo’s van Sparta die niet waren niet te stoppen (en al uitgegroeid waren). De 0-4 en tevens eindstand kwam uit een vrije schop waar de muur niet goed stond en Timo Molenaar kansloos was. Volgende week kunnen de eerste punten thuis tegen Utrecht binnengehaald worden en daar gaan we voor.
Opstelling: 1) Timo Molenaar 2) Mats Nadorp 3 ) Lex Veerman 4) Daan Steur 5) Mitch van Kempen 6) Amoah Sam 7) Dichairo Hart 8) Camiel Dijkers 9) Andrei Vossen 10) Ludnardo Schoop 11) Kaya IJsendijk 12) Sem Lautenschutz + 2 spelers van D1 (afwezig en naar de C1 ) Jaymillio Pinas en Ciro Verkooijen .