Jeugdverslagen FC Volendam 3 oktober

04 oktober 2015

sc Heerenveen A1 - FC Volendam A1 3-1
Het begint onderhand een eentonig verhaal te worden. Lezers die onze laatste vier wedstrijden niet met eigen ogen hebben gezien zullen mij wellicht zelfs van het kijken met een gekleurde bril willen betichten, maar het is toch echt zo: ook op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen liet FC Volendam A1 na de punten waar het recht op had aan zijn nog schamele totaal van vier toe te voegen. Vóór rust waren de oranjehemden oppermachtig en had het de wedstrijd al kunnen beslissen. Het scoorde toen echter slechts éénmaal, waar het er misschien wel drie hadden moeten zijn. Na rust zorgden persoonlijke fouten ervoor dat het nog puntloze sc Heerenveen zijn eerste overwinning in de schoot kreeg geworpen.

Aangezien de thuisclub tot zaterdagmiddag alle vijf wedstrijden had verloren, lag onderschatting op de loer. Van onderschatting bleek echter totaal geen sprake te zijn. FC Volendam was gefocust en gebrand op een goed resultaat. In de beginfase tastten de teams elkaar af en golfde het duel op en neer. Tot de tiende minuut toen FC Volendam de score opende. Jamie Jacobs gaf een heerlijke pass op Kevin Owusu Asare. Die kreeg daardoor vrije doorgang richting vijandelijk doel en zette zijn team met een fraaie treffer op voorsprong, 0-1. Vanaf dat moment domineerde Volendam het spel. Na een klein half uur etaleerde Jason Stekkel met een sterke individuele actie zijn kunnen. Fel op de huid gezeten bleef hij knap in balbezit om de bal vervolgens naar de op de rechterflank vrijstaande Kevin te verplaatsen. Die zette strak en op maat voor. Jammer genoeg kwam Salim Mansouri een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Het thuisteam slaagde er niet in om daar ook maar iets verontrustends tegenover te stellen. FC Volendam zat er steeds goed bovenop en gaf helemaal niets weg. Van de Wolf-formatie zelf daarentegen bleef wel voortdurend dreiging uitgaan. Steeds werd goed de diepte gezocht om van daaruit dreigend te worden. Het enige dat ontbrak was de juiste precisie in de eindfase. Een paar minuten voor rust opnieuw een nauwelijks te missen scoringskans voor de Volendammers. Na een vloeiende combinatie tussen Joey Veerman en Rodney Smorenberg soleerde Salim Mansouri de Heerenveense 16 binnen. Hij bracht de bal voor bij de tweede paal waar Jamie Jacobs de bal slechts licht hoefde te toucheren om tot scoren te komen. Hij raakte de bal echter slechts half en verzuimde daardoor om ons met een nog iets beter gevoel de rust in te laten gaan.

Na de pauze probeerden de Friezen hun tegenstanders meteen vast te zetten. Dat betekende meer ruimte voor ons team om gevaarlijk uit te kunnen breken. Na vijf minuten verzuimde Jason Stekkel om Heerenveen alsnog de mogelijke genadeklap te geven. Hij kon vrij uithalen, maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal en liet daardoor deze toch opgelegde kans verloren gaan. Des te pijnlijker was het toen Heerenveen amper twee minuten later optimaal profiteerde van slordig balverlies van Joey Veerman. Zijn fout kon niet meer worden hersteld, zodat de totaal onverdiende gelijkmaker een feit was, 1-1. Uiteraard nog niets aan de hand, want er zouden zich ongetwijfeld nog voldoende mogelijkheden aandienen om deze fout te repareren en weer aan de goede kant van de score te komen. De eerste mogelijkheid daartoe was rond de zestigste minuut. Kevin Owusu Asare haalde snoeihard uit, maar zag zijn inzet door de doelman worden gestopt, terwijl de rebound buiten bereik van toegesnelde Volendammers bleef. Wat daarna volgde was om wanhopig van te worden. Darryl Bäly liet zich achterin simpel uitspelen, waarna zijn tegenstander de bal vanaf de achterlijn kon voorgeven. Het werd niet meer dan een simpel oprapertje voor Marlon Coco, maar hij liet de bal los. Het intikkertje dat daarop volgde deed volledig onrecht aan de verhoudingen tot dan toe binnen de lijnen, maar bracht Heerenveen wel op voorsprong, 2-1. Eén minuut later deed Volendam zijn opponent opnieuw een doelpunt cadeau. Een totaal ongevaarlijke lange bal kon zomaar in een treffer worden omgebogen. Zelf helemaal niets creëren en toch drie keer scoren. Dat is toch niet te geloven!? Vanaf dat moment speelde FC Volendam een verloren wedstrijd, terwijl bij de Friezen ineens alles lukte. Onze mannen bleven hun uiterste best doen om er toch nog iets positiefs van te maken, maar het echte geloof in een goede afloop leek verdwenen. Zo waren het naast scorend onvermogen, wederom persoonlijke fouten die ons de das omdeden. Dan kun je nog zo’n goede partij op de mat leggen, maar winnen doe je op die manier nooit. Dat sc Heerenveen-trainer Gerald Sibon en clubicoon Riemer van der Velde na afloop ruiterlijk erkenden dat hun team onverdiend had gewonnen, klonk dan misschien wel leuk, maar daar koop je natuurlijk helemaal niets voor. Toch zal het tij gaan keren!

Scoreverloop:
- (’10) 0-1 Kevin Owusu Asare
- (’52) 1-1 (sc Heerenveen)
- (’62) 2-1 (sc Heerenveen)
- (’63) 3-1 (sc Heerenveen)

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly, Joey Veerman (’70 Alex Plat), Kevin Owusu Asare, Jamie Jacobs (’84 Martijn van Oers), Jason Stekkel (‘74 Roy Tol), Rodney Smorenberg (’77 Jari Vlak), Salim Mansouri (’64 Gani Meholli)

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

Gerard Veeken

FC Volendam B1 – Sparta B1 1-2
Vandaag de wedstrijd tegen Sparta, voor FC Volendam altijd een moeilijke tegenstander. Bij winst was er uitzicht op de vierde plaats, maar dat besef was totaal niet aanwezig. In het begin was het wat aftasten, in de zevende minuut kreeg FC Volendam de eerste kans. Damian passte op Derry, maar die bal ging over. Sparta speelde wat feller en FC Volendam hanteerde een veel te laag tempo, wat leidde tot wat kansjes van Sparta, waarbij Barry prima redde. Daarna wat kansen voor Derry, Mo en Wessel, maar er kwam geen doelpunt uit. Aan de andere kant hadden onze backs het erg zwaar met hun tegenstanders. Te veel ruimte weggeven, slechte opbouw en veel balverlies. Het wachten was op het eerste tegendoelpunt. Dit was veruit de zwakste helft van deze competitie. Meteen na rust bleek men achterin nog steeds niet te beseffen dat er met meer inzet gestreden moest worden, iets wat Sparta wel deed. Meteen in de eerste minuut werd Kevin zoek gespeeld, maar kon Barry weer prima redden. Twee minuten later was het dan wel raak, wederom blunderen in de achterhoede, 0-1. Dit herhaalde zich nog een paar keer, maar steeds stond Barry een doelpunt in de weg. Een kwartier na rust veroverde Thomas de bal op het middenveld, passeert twee mannetjes en haalt vanaf 16 meter prima uit, 1-1. Sparta was veel feller dan Volendam en ondanks wat kleine kansjes van Thomas en Nathan, kwam Sparta, na wederom slecht verdedigen, terecht op 1-2. In een alles of niets offensief in de 80e minuut, soleerde Nathan richting het 16 meter gebied van Sparta, maar op het moment dat hij wilde uithalen, werd hij grof onderuit geschopt door een Spartaan, die terecht rood kreeg. Bij FC Volendam speelde het hele elftal ver onder zijn kunnen en dan wordt winnen wel heel moeilijk.

Opstelling:
Barry Lauwers, Damian Kerpentier, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren (66e Brian Plat), Marco Speijk, Mo Chin (71e Rivelinio Groenert), Max Veerman (49e Thomas Schaap), Derry John Murkin (71e Reyza Branellec), Vicente Besuijen, Wessel Stuyt.

FC Volendam O-16 - Ajax O-16 2-3
Om klokslag 12 uur liet de scheidsrechter Volendam aftrappen tegen Ajax. De nummer 2 tegen de nummer 1. Ajax zette gelijk veel druk op Volendam dat de eerste vijftien minuten daarmee veel moeite had. Mike hield gelijk de Ajax spits van scoren af. Na twintig minuten werd een doelpoging van Ajax door een Volendam verdediger van richting veranderd waardoor Ajax op een 1-0 voorsprong kwam. Volendam kwam zijn zenuwen te boven en ging beter spelen. Na 22 minuten tikte de Ajax keeper een harde inzet van Jim net over zijn doel. In de 26e minuut kwam Volendam toch op 1-1 na een fraaie actie van Hichan. In de 30e minuut kreeg Volendam een vrije schop op de rand van de 16 meter lijn, recht voor het doel. Mike scoorde hieruit de 2-1 voor Volendam. In de 35e minuut maakt Jim een overbodige overtreding in de middencirkel, waarvoor hij geel kreeg. In de 35e minuut komt Ajax op 2-2 nadat een mislukte voorzet via de binnenkant van de paal buiten bereik van Stan het doel in rolt. Hoewel Volendam nog een aantal mooie kansen kreeg, gingen we net als in de oefenwedstrijd rusten met een gelijke stand.

In de rust werd Maxwell vervangen door Shurny. Ajax zette opnieuw onmiddellijk veel druk op de bal waardoor het Volendam niet lukte om rustig een oplossing te zoeken in de opbouw. In de 50e minuut kreeg Ajax een strafschop nadat hun buitenspeler licht is aangetikt in het strafschopgebied. De Ajax spits benutte het buitenkansje 2-3. Bram en Nick kwamen erin voor Noah en Sherifio. Volendam ging steeds beter spelen en Ajax trok regelmatig aan de noodrem. Zes Ajacieden kregen een gele kaart. Een schandalige overtreding op Justin in de middencirkel had zelfs een rood randje. Een goed ingestudeerde vrije trap net buiten de 16 leverde bijna een doelpunt op voor Volendam. Bram mikte net iets te hoog. Niroel kwam er dan in voor Jim. Justin kreeg een gele kaart voor doorgaan op de keeper in het doelgebied. Marcos draafde een aantal keren razendsnel naar de achterlijn. Tien minuten voor tijd werd hij weer door zijn verdediger naar de grond getrokken waarop de Ajacied met een tweede gele kaart naar de kant werd gestuurd. Ondanks diverse kansen lukte het Volendam niet om naast Ajax te komen. Volendam heeft op de eerste twintig minuten na uitstekend gespeeld, maar Luky Ajax nam de punten mee naar huis.

Opstelling Volendam O-16:
(1) Stan Zoetebier; (2) Noah Tatipata; (3) Brian Plat; (4) Mike Eerdhuijzen; (5) Dean James; (6) Cherifio Goudland; (7) Marcos Meijer; (8) Justin Baas; (9) Jim Beers; (10) Hichan Acheffay; (11) Maxwell Asare. Reserves: (12) Nick Kraaijmolen; (14) Niroel Kanhai; (15) Bram van de Wiel; (16) Rob Tol en (17) Shurny Marengo

sc Heerenveen C1 – FC Volendam C1 3-0
Onder het motto: ‘Frysk bloed tsjoch op!’ (‘Fries bloed kom op!’) stond Heerenveen deze zaterdag tegenover Volendam. Met een vijfde plaats in de competitiestand zou het wel eens een aardige dobber voor Volendam (achtste plaats) kunnen worden. En dan heeft Volendam ook nog eens twee geblesseerden: Huub en Dimitri. Daarnaast op de bank: Tom, Ludnardo, Jaymillio, Quincy en Daan als wissels. Opvallend detail: Heerenveen heeft zo’n beetje een compleet team op wissel. Afijn, beginnen maar.

Al snel na de aftrap is er een kans voor Volendam. Na een mooie voorzet van Amir krijgt Gedion op een haar na de bal in het doel van de tegenstander. Daarmee is de toon van de eerste helft gezet; Volendam laat zich zeker niet de kaas van het brood eten. We zien mooie combinaties van ‘oranje’ richting keeper van Heerenveen. Even doen de Friezen het tegenovergestelde. In een chaotische kluwen van spelers bij het doel van Dion wordt getracht te scoren, maar de verdediging van Volendam grijpt uiteindelijk in. In de zevende minuut volgt er een vrije trap van Volendam. Van lange afstand wordt geschoten, Victor en Amir trachten de bal op te pakken om te scoren. Jammer, net niet. Zo volgen er nog een aantal kansen. Volendam speelt absoluut met overtuiging. En dat maakt de wedstrijd spannend om naar te kijken. Er wordt aan beide kanten hard gewerkt. Wie raakt als eerste de scherpte kwijt en zal steken laten vallen? Terwijl we die vraag stellen, snelt Volendam met de bal richting doel tegenstander, passeert de keeper…alleen de bal wordt onderschept door een alerte verdediger van Heerenveen. Met een beetje geluk zou het best ‘ns kunnen lukken vandaag. Maar die hoopvolle gedachte krijgt in de 34ste minuut een flinke knauw als Heerenveen scoort. Even later klinkt het rustsignaal. Het is dan 1-0 voor Heerenveen.

Na de rust lijkt Volendam duidelijk wat aangeslagen. Bij Heerenveen daarentegen is het zelfvertrouwen gegroeid. Al in de eerste minuten van de tweede helft scoren de Friezen hun tweede doelpunt. Ondanks de achterstand blijven de Volendammers hun best doen. Hun powerlevel is echter ingezakt. Er worden te vaak ballen weggegeven. Voorzetten worden minder strak gegeven. Na een minuut of twintig lijkt de concentratie van Heerenveen wat verminderd, daar zou Volendam gebruik van moeten maken. Toch worden de aanvallen steeds door Heerenveen in de kiem gesmoord. Een kopbal van Jip mist helaas doel. Robin probeert het nog. Victor zet alles op alles. Het zit niet mee vandaag. Tot overmaat van ramp, in de dertigste minuut, scoort Heerenveen nog een keer. En brengt daarmee de eindstand op 3-0. Moe gestreden gingen de Noord-Hollanders met het oranje busje naar huis. Houd moed, volgende week tegen Sparta!

(34) 1-0 Heerenveen
(38) 2-0 Heerenveen
(65) 3-0 Heerenveen

Opstelling FC Volendam C1
Dion Vlak, Brooklyn van Doorneveld, Amir Afshari, Quinten de Fonseca, Jay Kruiver, Gedion Meridina, Jip Molenaar, Victor van Montfort, Robin Schulte, Mickey van de Ven en Milo Bandringa

Fc Volendam O12 - Ado Den Haag O12
Vandaag stond er weer een twinwedstrijd op het programma. Beide teams hadden er weer zin, want ze mochten weer in het stadion spelen! Het zonnetje brak door vlak voor de wedstrijd en de scheidsrchter blaasde voor het eerste fluitsignaal. ADO opende de wedstrijd fel en vol energie, hierdoor hadden onze jongens het ook erg moeilijk. Toen de haagse bluf iets afgenomen greep Volendam de tegenstander direct bij de keel en vlogen de ballen achter elkaar in het doel. Ruststand was dan ook 4-1 in het voordeel van Volendam.
De tweede wedstrijd mochten we het opnemen tegen de andere jongens van ADO, deze hadden een lastige eerste wedstrijd met 5-3 verloren van onze teamgenoten en wisten dus wat er te doen staat. Echter de pit was er een beetje uit.. Uiteindelijk werd de wedstrijd wel met 4-2 gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd. Van beide kanten zag het er niet goed uit en dit moeten wij meenemen naar andere wedstrijden, scherp en geconcentreerd blijven tot het einde!