Jeugdverslagen FC Volendam 30 april

01 mei 2016

FC Volendam A1 – FC Groningen A11-1

Voor het eerst sinds weken maakten de oranjehemden zaterdagmiddag, vooral in de eerste helft, weer indruk. De gasten uit Groningen hadden eigenlijk al bij rust op de knieën moeten zitten, maar doordat FC Volendam een aantal 100% mogelijkheden onbenut had gelaten, konden zij toen nog steeds hoop houden op een goed resultaat. Hun gelijkmaker, vijf minuten voor tijd, werd daarom gekoesterd.
De twee eerdere confrontaties dit seizoen werden door FC Volendam verdiend gewonnen, maar gelet op de wijze waarop ons team de laatste weken presteert, was het zeer de vraag of dat dit keer wederom zou gaan lukken. De eerste en feitelijk ook enig echte kans die de gasten in deze wedstrijd wisten te creëren ontstond in de vijfde minuut. Een afvallende bal vanaf links werd door een Groninger vol op de slof genomen, maar ging hoog over. FC Volendam groeide langzaam in de wedstrijd en liet vervolgens meerdere vloeiende combinaties zien. Steeds was de eindpass echter net niet nauwkeurig genoeg. Gaandeweg werd FC Groningen steeds meer op eigen helft teruggedrongen. In de 25e minuut leek een lange pass van Salim Mansouri door de Groningse doelman te worden onderschept. Na een misverstand met een verdediger was de attente Richie Owusu-Ansah hem echter net een slag voor. Hij zat er met het hoofd tussen en verschafte zich daarmee vrije doorgang naar het lege doel en opende de score, 1-0. Vijf minuten later had het 2-0 moeten zijn toen Rodney Smorenberg, na een wereldpasss van Joey Veerman, alleen op het vijandelijk doel afging. Hij liep zich echter vast op de doelman. Vervolgens was het Joey zelf die, na een geweldige aanval, in een identieke scoringspositie kwam. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar stuitte eveneens op de sluitpost. Kort daarop was Salim het eindstation van een nieuwe flitsende aanvalscombinatie. Hij miste voor open doel. Tenslotte kreeg Richie Owusu-ansah nog een geweldige kans om de score te verdubbelen. Goed weggestoken door Joey, kwam hij oog in oog met de doelman. Die wist met zijn vingertoppen, ten koste van een corner, helaas net redding te brengen.

Tijdens de pauze gaf de trainer aan eindelijk weer eens van zijn team te hebben genoten. Met name in aanvallend opzicht was het bij vlagen smullen geblazen. Naar verwachting zouden de Groningers na rust, in hun strijd om lijfsbehoud, ‘alles of niets’ gaan spelen. De beste kansen waren desondanks opnieuw voor FC Volendam. Na een fraaie rush over rechts legde Mohamed Betti de bal breed en panklaar neer voor Richie. Die richtte echter te hoog, waardoor de bal over het doel verdween. Vervolgens onderschepte Rodney Smorenberg met een prima sliding de bal om daarmee tevens Salim een doelrijpe kans te bieden. Salim trok naar binnen en liet een hard schot los, maar deze eindigde naast het doel. Joey bezorgde vervolgens zichzelf een uittekende scoringskans, maar hij schoot in het zijnet. Een oude voetbalwet zegt dan: “als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel!” En dat gebeurde ook. Een domme overtreding leidde een Groningse corner in. Eén van hun aanvallers toonde zich net iets sneller dan onze defensie en tikte de volledig onverdiende gelijkmaker binnen, 1-1. Het paste perfect in het scenario dat voor de afgelopen weken voor ons team lijkt te zijn geschreven. Toch had de wedstrijd nog een vrolijk einde kunnen krijgen, ware het niet dat Salim in de slotminuut voor eigen succes koos in plaats van af te leggen op één van zijn volledig voor het doel vrijstaande teamgenoten. Zo eindigde ook deze wedstrijd, de vijfde al op rij, in mineur. Nog twee wedstrijden te gaan. De eerste daarvan is volgende week thuis tegen koploper ADO Den Haag A1. Een ideale gelegenheid om het seizoen toch nog een beetje glans te geven.

- (’25) 1-0 Richie Owusu-ansah
- (’86) 1-1 Luuk Kuipers (FC Groningen)

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly, Joey Veerman, Richie Owusu-ansah (‘79 Martijn van Oers), Jari Vlak, Jason Stekkel (’85 Alex Plat), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri

Gerard Veeken

PSV B1 - FC Volendam B1 1-0
Vandaag stond de laatste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. PSV kon bij winst kampioen worden dus de belangen voor de thuisclub waren groot. Voor FC Volendam was het belangrijk de sportieve plicht te doen om het seizoen waardig en zo goed mogelijk af te sluiten. De publieke belangstelling voor deze wedstrijd was groot en met vuurwerk werd de wedstrijd ingeleid. Vanaf de aftrap had PSV direct het initiatief. Er worden door de thuisploeg ook enkele mogelijkheden gecreëerd maar echte grote kansen blijven uit. FC Volendam heeft grote moeite om het balbezit lang vast te houden. PSV was ook sterker en agressiever in de duels. De enige wapenfeiten van oranje waren een schot van Vicente dat door de PSV doelman tot corner werd getikt en een afstandschot van Thomas. Met enig fortuin bleef FC Volendam op de been. Na een prima uitgespeelde aanval van PSV brengt de bovenkant van de lat redding. Voor rust kreeg FC Volendam een grote kans. Misschien wel de grootste kans voor rust. Na een prima pass van Dani kwam Thomas in vrijstaande positie te staan. Hij moest snel handelen en deed dat prima. De doelman van PSV was op zijn hoede, keerde de inzet van Thomas en voorkwam een achterstand. Het slotakkoord in de eerste helft was toch weer voor PSV. Na een slim uitgelokte overtreding kreeg PSV een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied. Die werd uitstekend genomen. De bal stuiterde echter via de onderkant van de lat het veld weer in en FC Volendam kwam vlak voor rust met de schrik vrij.
Omdat FC Volendam totaal geen grip had in de eerste helft werden er in de tweede helft wat personele en tactische wisselingen in het team doorgevoerd. Het was toch PSV dat direct na rust meteen al een kopkans kreeg uit een corner. Het was echter uitstel van executie want na een prima aanval kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Of het kwam dat de druk van het moeten scoren bij PSV wegviel of omdat FC Volendam zich eindelijk herpakte en op jacht ging naar de gelijkmaker. Kortom, de wedstrijd was na de voorsprong van PSV voor het eerst in evenwicht. Een goed kopkans voor Boy na een prima hoekschop van Ilias werd niet verzilverd. Aan de andere kant was het weer de lat boven Barry die moest helpen na een vrije trap. Het spel golfde op en neer en het bleef spannend. Zeker toen er een FC Volendam speler werd vastgehouden in het strafschopgebied en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Dit was een mooie kans om op gelijke hoogte te komen. De inzet van Boy werd door de PSV doelman gekeerd en de rebound van Vicente was ook zijn prooi. Het omzetten van kansen in doelpunten is voor FC Volendam zeker na de winterstop een groot probleem. FC Volendam kreeg nog een tik te verwerken. Het was Justin die met een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn enkel geblesseerd uit moest vallen. Wij hopen dat de blessure meevalt en hij snel weer fit is. Beide ploegen gingen energiek verder en kregen beiden nog kansen en de wedstrijd bleef tot en met de laatste seconde spannend. De ontlading in Eindhoven was ook zeer groot toen de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd. PSV was kampioen geworden en mocht onder toeziend oog van de FC Volendam spelers en staf de kampioensschaal in ontvangst nemen. Onze felicitaties gaan uit naar de landkampioen. FC Volendam B1 heeft dit hel seizoen laten zien dat we ons met de besten in het land kunnen meten. Met net als vorig jaar is de 7e plaats een prima afsluiting van het seizoen. Met iets meer geluk en scorend vermogen had er zelfs meer in gezeten. Complimenten aan de spelers en staf. Helaas zijn er bij deze groep ook een aantal afvallers en die wil ik hierbij heel veel succes wensen met hun voetbalcarrière elders. Degenen die wel mogen blijven bij de jeugdopleiding van FC Volendam wens ik heel veel succes volgens seizoen in de A1!

1-0 44. Cody Gakpo (PSV)

Opstelling FC Volendam B1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nathangelo Markelo, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Justin Baas (75. Max Veerman), Vicente Besuijen, Marco Speijk (59. Reyza Branellec), Wessel Stuyt (41 Ilias Boudouni) , Thomas Schaap, Derry Murkin (41. Mo Chih).

Floris Heuyerjans

Feijenoord C1 – FC Volendam 2-1

De belangen zijn groot deze wedstrijd. Als koploper Feijenoord wint van FC Volendam is de club uit Rotterdam verzekerd van de kampioenswedstrijd tegen Ajax. Voor FC Volendam zit de uitdaging hierin dat ze willen laten zien hun mannetje te staan tegen de nummer één in de competitie. Dat geeft de nodige ingrediënten voor een spannende wedstrijd; felheid, snelheid en mooi samenspel. In de wissel staan Dimitri, Amir, Jay en Dion (K). Volendam begint de wedstrijd aanvallend, maar stuit telkens op een sterke verdediging van de tegenstander. Dat blijkt ook wanneer Volendam dicht op doel een vrije trap mag nemen. De schijnbewegingen van Jip en Victor brengen de voorstoppers niet uit balans en de bal gaat terug het veld in. Rond de tiende minuut gaat Brooklyn onderuit en moet al hinkend het veld verlaten om het stokje over te geven aan Dimitri.
In de twaalfde minuut is er een prachtige kans voor Volendam als Jip op aangeven van Tyrese de bal probeert in te koppen. Volendam is goed bezig. Tot de 28ste minuut, dan gaat een lange bal langs Quincy het doel in. Het staat nu 1-0 Luttele minuten later krijgt Volendam een tweede teleurstelling te verwerken. Opnieuw legt Feijenoord de bal in het net. Toch blijft Volendam kansen creëren en stemt daarmee hoopvol. De aanhang is dan ook vol goede moed als de tweede helft begint. In de 42ste minuut wordt Tom gewisseld voor Jay. Drie minuten later is het raak. Een prachtgoal van Dimitri brengt de stand op 2-1. Dat geeft de burger moed. In de 51ste minuut gaat Victor eruit voor Amir. Gesterkt door het doelpunt zien we Volendam nog beter spelen dan het al deed. Het vechten is nu voor de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut is die kans er wanneer Quinten dicht op doel een vrije trap mag nemen. Het is een hard en strak schot, dat helaas precies in de handen van de keeper belandt. En zo blijft het 2-1 voor de Rotterdammers. Het was zo’n wedstrijd waarvan men in de kantine zei dat het ook andersom had kunnen zijn. En dat mag FC Volendam C1 als groot compliment opvatten.

28ste minuut : 1-0 Feijenoord
30ste minuut: 2-0 Feijenoord
45ste minuut 2-1 Dimitri Darsan

Opstelling Volendam:
Quincy Kammeraad (K), , Quinten d’ Fonseca, Robin Schulte, Micky van de Ven, , Tom de Groot, Tyrese Duijker, Brooklyn van Doorneveld, Jip Molenaar, Huub van Essen, Victor van Montfort en Milo Bandringa

Sparta C2 – FC Volendam C2 5-2
Zaterdag werd de een na laatste wedstrijd gespeeld tegen Sparta C2 in Rotterdam. Vooraf was bekend dat hun nummer 9 (Mohamed Sankoh) sterk, groot en snel en als D-speler topscorer is van Sparta en dat alle ballen van achteruit op hem gespeeld werden. We waren gewaarschuwd en hadden afspraken gemaakt. Volendam was zeker niet de minste en kreeg in de beginfase enkele kansen die niet werden benut. Na ongeveer vijftien minuten werd er balverlies geleden in de achterhoede en het was een koud kunstje voor de nummer 9 om meteen te scoren met de eerste kans. 1-0 De oranjehemden bleven het proberen maar het was weer Sparta dat wederom scoorde na knullig balverlies (weer hun nummer 9) 2-0. Na deze domper probeerden wij weer ons spel te spelen en het lukte om via Jaymillio Pinas (teruggehaald van de C1 wegens personele problemen) die goed vanaf de achterlijn Gedion Meridina inspeelde en die gelijk daarna Ludnardo Schoop een niet te missen kans gaf 2-1 wat tevens de ruststand was.
Na de rust was het voor ons Jaymillio Pinas die de gelijkmaker scoorde en er was weer hoop om hier te winnen want de kansen zijn er geweest. Maar de vreugde was van korte duur; na een corner van Sparta mocht hun spits (nr 9) vrij inkoppen (afspraak was bij corners tegen; lengte bij lengte) maar toch 3-2. Deze goal was voor ons definitief het einde van deze wedstrijd, veel ballen kwamen niet meer bij dezelfde kleur en Sparta profiteerde nog door 2x te scoren door Marcus Scholten .
Rest mij nog te vertellen dat onze keeper Ciro Verkooijen (op zijn verjaardag) voor 79 % fit was wegens een blessure maar heeft toch de wedstrijd vol kunnen maken.

Opstelling FC Volendam: 1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Mats Nadorp 5) Kaya IJsendijk 6) Amoah Sam 7) Dichairo Hart 8) Daan Steur 9) Jaymillio Pinas 10 Ludnardo Schoop 11) Gideon Meridina 12 ) Camiel Dijkers
blessures; Timo Molenaar ,Mitch van Kempen, Andrei Vossen , Koen Breeuwer ( net voor de wedstrijd ) en ziek Sam Lautenschutz

Peter Jonk

AZ o-12 – FC Volendam o-12 6-1

Zaterdag stond er weer een wedstrijd op het programma tegen AZ. Het complex is nog steeds in aanbouw, dus omkleden in een bouwkeet en koffie drinken bij ZCFC. De velden liggen er wel prima bij en daar moet het natuurlijk gebeuren. Met twee wissels (Rens moest mee met de D1) wisten wij dat wij allemaal top moesten zijn en als team moesten presteren om het deze ploeg lastig te maken. Hoewel wij al drie keer als winnaar van het veld waren gestapt. Na vijf min moest Souf geblesseerd van het veld en dit betekende alleen nog een reserve keeper. Of dit van invloed is geweest op het resultaat? Dat denk ik niet. AZ speelde als team waarbij er een duidelijk idee was over hoe er gevoetbald moest worden, waar er vrij gelopen diende te worden en hoe er met elkaar verdedigd moest worden. In al deze facetten waren wij een aantal klassen minder en dat was te zien aan de uitslag. Volgens mij was de uitslag iets van 6-1. Met dit resultaat werden zij kampioen; gefeliciteerd. Volgende week weer een 11x11 in Eindhoven