Jeugdverslagen FC Volendam 30 november 2016

01 december 2016

FC Volendam O17 behaalt eerste winst

FC Volendam O17 –Almere City FC O17 (3-2)
FC Volendam heeft het tot het laatste moment spannend gehouden, omdat er alle gelegenheid was om het karwei eerder af te maken. Een einduitslag van 8-4 was ook mogelijk geweest.

Almere City FC begon iets feller aan de strijd, maar door goed doorzetten van Shurney belandde de bal bij Taye. Hij schoot op de keeper. Echte strijd werd er nog niet geleverd door FC Volendam, beetje angstig, pootje terugtrekken in plaats van vol erop.
Pas in de 22e minuut ontstond de tweede kans. De hardwerkende Cherisio zette een solo in, passte op Taye, maar hij schoot net over. Enkele minuten later volgde er een prima interceptie van Bram, zijn pass op Taye werd nu wel prima afgemaakt, 1-0. Vijf minuten later had Brahim een uitstekende pass op Taye, die met een technisch hoogstandje de bal doorspeelde aan Maxwell. Vanaf de 16m schoot hij de bal in het uiterste hoekje, onbereikbaar voor de keeper van Almere City FC, 2-0. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, op naar een grote overwinning. Maar een minuut later, na balverlies van FC Volendamkant en slap verdedigen, kon de rechterspits vrij opkomen en haalde hard uit, onderkant lat, en was het snel 2-1.

Na rust ging FC Volendam vrolijk verder en ontstonden er vele mogelijkheden om het af te maken. Bram speelt Taye aan, zijn voorzet wordt door Jim net over gekopt. Na negen minuten mocht Bram een vrije schop nemen vanaf links en bij de tweede paal kon Brian de bal duikend inkoppen, 3-1. Een luxe positie voor onze boys. Er volgden nog veel kansen aan de kant van FC Volendam, maar alles ging naast en over. Almere City FC had op dat moment niets in te brengen. Het wachten was dan ook op de 4-1. Een kwartier voor tijd was er slordig balverlies aan FC Volendam zijde, waardoor Almere City FC geheel onverwachts de 3-2 kon maken. Vlak daarna nog doelrijpe kansen van Taye en na een solo van Nick een kans voor Shurney. Het bleef echter bij die drie goals, Almere City was de laatste tien minuten de bovenliggende partij, waardoor totaal onnodig toch nog spannend werd.

Zaterdag gaan we naar PEC Zwolle. Zij staan een plekje boven ons, dus daar moeten weer punten gepakt worden.