Jeugdverslagen FC Volendam 8 april 2017

08 april 2017

FC Volendam O19 verliest ongelijke strijd

FC Volendam O19 – Roda JC O19 (2-3)

Het is FC Volendam O19 zaterdagmiddag niet gelukt revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag eerder dit seizoen in Kerkrade. Hoewel het thuisteam de beste kansen kreeg en qua kansenverhouding ook minimaal een gelijkspel had verdiend, kregen zij geen loon naar werken en trokken de Limburgers, met hulp van een marchanderende arbiter, opnieuw aan het langste eind.

Voordat er werd afgetrapt werd eerst Vicente Besuijen nog even in het zonnetje gezet. Vicente speelde zijn laatste wedstrijd in dienst van FC Volendam en gaat zijn geluk nu in Italië beproeven, waar hij een dezer dagen een contract tekent bij AS Roma. Uiteraard wensen wij hem heel veel succes in zijn verdere voetbalcarrière.

FC Volendam startte goed en kreeg in de eerste tien minuten twee riante scoringsmogelijkheden. Zowel Vicente als Wessel Stuyt kopten echter vlak voor doel over. In de 11e minuut kwam Roda JC fortuinlijk op voorsprong door een van richting veranderd schot. Via de onderkant van de lat eindigde de bal achter Kyle Saffrie in ons doel, 0-1. Nog geen minuut later moesten de oranjehemden met 10 man verder, nadat Nathan Markelo na een vermeende overtreding het veld moest verlaten. De roep om een rode kaart vanaf de Roda-bank, die overigens gedurende de gehele wedstrijd al niet overliep van sportief gedrag, was zelfs in Edam te horen en bij de arbiter aan het juiste adres. Terwijl FC Volendam combinerend het vijandelijk doel probeerde te bereiken, hanteerde Roda JC slechts de lange bal. De oranjehemden creëerden meerdere doelrijpe kansen, maar steeds liet de afwerking te wensen over. Achtereenvolgens verschenen Roy Tol (na een prima steekbal van Jari Vlak), Gani Meholli (inzet gepareerd door de keeper), Wessel Stuyt (lepelde de bal over) en nogmaals Wessel (na een sterke individuele actie van Roy) in kansrijke positie, maar het lukte hen maar niet om te scoren. In de 33e minuut profiteerde Roda JC optimaal van iets te lichtzinnig verdedigen vanaf ons middenveld, 0-2. Op slag van rust kopte Roy, uit een vrije trap van Jari, gericht in de hoek, maar de doelman plukte de bal daar toch nog knap uit. In blessuretijd maakten de Volendammers alsnog de dik verdiende aansluitingstreffer. In een overvol strafschopgebied was Wessel Stuyt de laatste die de bal met het hoofd beroerde en in het doel werkte, 1-2.

Na rust was het zaak om zo snel mogelijk door te drukken. In de 54e minuut zagen wij het toppunt van marchanderen met de spelregels. Roy Tol werd in de 16 van Roda JC onmiskenbaar onreglementair tegen het gras gewerkt, maar de arbiter wilde daar niets van weten. Ook werd even later een overduidelijke handsbal binnen de 16 van Roda JC parmantig door hem weggewuifd. Na een uur slaagde FC Volendam er toch in om de stand weer in evenwicht te brengen. Of ie nu zo bedoeld was of niet, feit was dat Gani Meholli de bal vanaf rechts met een fantastische boog over de keeper heen in de verste hoek liet eindigen, 2-2. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Roda JC daarna, door slordigheden aan de kant van Volendam, ook een paar aardige mogelijkheden kreeg om weer op voorsprong te komen. Steeds schoof men de bal echter naast ons doel. In de laatste twintig minuten waren er voor Volendam nog een drietal opgelegde mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zichzelf voor zijn harde werken te belonen, maar zowel Roy als Vicente slaagden er, oog in oog met de sluitpost van Roda JC, niet in om hem te verschalken. Tot overmaat van ramp schonk de arbiter de Limburgers in de 88e minuut een penalty. Het leverde hen opnieuw een onverdiende overwinning op. Onze mannen kregen daardoor niet waarop zij recht hadden. Met 10 tegen 11 toonden zij zich sterker dan de Limburgers, maar 12 man was hen net iets teveel.

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Nathan Markelo, Alex Plat, Darryl Bäly, Stan Veerman, Marco Speijk (89. Richie Owusu-ansah), Roy Tol, Jari Vlak, Wessel Stuyt (68. Martijn van Oers), Gani Meholli, Vicente Besuijen (89. Derry Murkin)

Gerard Veeken

Almere City O17 - FC Volendam O17 (2-6)

O 17 komt op schot
Onder schitterende omstandigheden begonnen beide ploegen met veel strijd aan deze pot. In het begin ging het gelijk op, maar na 10 minuten werd Volendam de bovenliggende partij. In de 11e minuut de eerste kans, in de 12e de eerste goal. Van links werd Jim aangespeeld in de 16, hij zocht rustig een hoekje uit, en daar was de 0-1. Een paar minuten later kreeg ook Almere zijn eerste kans, maar Stan redde prima. Het spel golfde op en neer, Marcos op Jim, die net naast schoot. Daarna aan de andere kant een enorme kopkans, maar ook die ging naast. Bij de FC ging het veel over rechts, waar de snelle Marcos regelmatig gevonden werd. In de 26e minuut leverde hij een prima voorzet af, die Jim met de borst binnen werkte, 0-2. Een zeer verdiende ruststand.

Na de overheerlijke limonade gingen onze centralen op avontuur. Mike leverde vanaf links een prachtige strakke voorzet af, die door Brian even fraai in de bovenhoek werd gekopt, 0-3. 5 minuten later was even een gebrek aan concentratie op het middenveld, niet afdoende ingrijpen van de verdediging, wat de 1-3 opleverde voor Almere City. Almere ging voor zijn 2e goal, maar Stan stond uitstekend te keepen. Marcos mocht via rechts weer een voorzet geven, die Brahim hard onderkant lat schoot. De rebound kon Jim net niet afmaken. Een paar minuten later weer een aanval via rechts. Marcos legde de bal op Jim, die hem weer keurig teruglegde op Cherisio. Die haalde onhoudbaar uit, dat was de 1-4.
Almere City probeerde nog wel wat, maar de verdediging deed zijn werk prima. Na een lange aanval via diverse schijven belandde de bal bij Bram, die ook mocht uithalen, 1-5.
3 minuten later werd er te slap verdedigd en kon Almere de 2-5 maken via een kopbal.
Het eindschot was voor de FC. Marcos ging er weer eens vandoor, probeerde zich tussen 2 verdedigers te wringen, en werd plat gelegd. Net buiten de 16 wist Mike wel raad met de vrije schop. Hij schoot hem hard en zuiver binnen, 2-6. Geheel verdiend en tevreden naar huis.

Volgende week thuis tegen NEC. Als we spelen zoals vandaag, dan kunnen we van iedereen winnen en lonkt de 4e plaats.

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier, Nick Kaaijmolen, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James (45e Sjors Kramer), Bram van de Wiel, Taye Lee, Brahim Atmani (64e Niroel Kanhai), Marcos Meijer, Jim Beers, Shurney Marengo (55e Cherisio Goudland)

Sander Aarden

NAC O14 - FC Volendam O14 (4-4)
Zaterdag stond de wedstrijd tegen NAC op het programma, een ploeg die onder ons staat, maar waarmee wij het in de onderlinge wedstrijden lastig hadden.
Na een lange busreis was na 5 minuten de eerste gevaarlijke bal in de diepte van ons een feit. Helaas kon deze niet worden onderschept. Opnieuw een bal in de diepte, nu aan de rechterkant, was net te hard om een kans te worden. Hierna werd het 1-0 voor ons. Een aanval over de rechterkant werd laag voorgezet en binnen getikt, een prima begin. Helaas was het snel weer 1-1 na niet goed vooruit stappen na een afgeslagen corner. Zonde want dat was niet nodig geweest. Na een fase waarin wij weer de overhand kregen, zonder kansen te creëren, verdween, na het niet goed meelopen vanaf het middenveld door ons, een afstandsschot in onze goal, 2-1 voor NAC. Hierna waren wij het een beetje kwijt, zonder dat dit tot echte kansen leidde. Vlak voor rust nog een goede redding van onze keeper. Toch werd het 5 minuten voor rust nog 3-1. De spits kapte goed de laatste verdediger uit en kon zodoende de bal inschieten. Wij probeerden voor de rust nog 3-2 te maken, maar helaas was de bezetting voor de goal niet goed of werd het schot geblokt. Een aanval uit het boekje over links met een diepgaande back werd mooi teruggelegd. De lastige bal werd wel richting goal geschoten, maar was te hoog. Een ruststand waar wij opnieuw niet het geluk mee hadden.
Na rust was het een eentonig beeld. Wij probeerden aan te vallen en NAC hield tegen en kwam er soms gevaarlijk uit. In de 48ste minuut werd het 3-2, na een goede steekbal. Kort daarna een mooi afstandsschot, dat via de paal in goal ging, 3-3. Helaas maakte NAC uit een van de weinige keren dat ze echt gevaarlijk konden worden de 4-3, weer niet goed genoeg verdedigd na een standaardsituatie. Werden er dan weer punten verloren? Ja dat wel, maar de meer dan terechte 4-4 viel gelukkig toch nog. Bij beide teams waren er nog mogelijkheden, maar die werden niet benut. Helaas zag de scheids een 'overtreding' op onze keeper Mike (speler raakte geblesseerd, maar wij hadden alleen nog een keeper op de bank) over het hoofd, want anders liep hij 1 op 1 naar de keeper.
Een meer dan prima wedstrijd, zeker de 2de helft, die helaas niet de terechte 3 punten opleverde. Maar genoeg mooie aanvallen, kansen en strijdlust gezien om op deze manier door te gaan!