Jeugdverslagen FC Volendam 8 oktober 2016

08 oktober 2016

Oefenverlies voor FC Volendam O19 tegen Almere City FC O19 (3-1)

FC Volendam O19 oefende zaterdagmiddag in Almere tegen het een divisie lager uitkomende Almere City FC O19. FC Volendam stelde teleur en stapte als verliezer van het veld. Met de woorden “Niet goed genoeg” vatte trainer Stanley van Kesteren de prestatie van zijn team kernachtig samen.
FC Volendam kwam slecht uit de startblokken. Een foutieve breedtepass van Jari Vlak leverde balverlies op en bracht de nummer 9 van het thuisteam al in de 4e minuut zomaar in scoringspositie. Hij profiteerde optimaal en liet doelman Kyle Saffrie kansloos, 1-0. Ook andere oranjehemden leden in de beginfase balverlies met slordige en ongewenste breedtepasses. Vooral daardoor kon Almere City een aantal keren gevaarlijk worden. Zelf creëerden zij namelijk nauwelijks iets. De eerste serieuze mogelijkheid van Volendam was voor Richie Owusu-ansah. Hij werd door Jason Stekkel met een fraaie steekbal bediend, maar mikte de bal over het doel. In de 17e minuut was hij wel succesvol. Nadat Jari Vlak de prima vrije trap van Kevin van Gasteren slechts met het hoofd had geschampt, werkte Richie de bal bij de verste paal alsnog tegen de touwen, 1-1. Even later was Almere City dicht bij een nieuwe voorsprong, maar de Almeerder zocht het doel te hoog. Hoewel het spel op en neer golfde, kreeg de formatie van Kiki Musampa de beste kansen. Die werden hen echter wel steeds door een Volendammer aangereikt. Na Volendams balverlies probeerde Almere City steeds met een lange bal hun snelle en lange voorwaartsen te bereiken. Hun reeds eerder genoemde nummer 9 toonde zich een ware plaag voor linkerverdediger Kevin van Gasteren. In de 34e minuut kon Kevin de rappe speler in onze 16 slechts stoppen door hem neer te leggen. Op de toegekende penalty viel niets af te dingen. De neergelegde aanvaller schoot zelf vanaf elf meter onberispelijk raak, 2-1. Vijf minuten later wist Kyle met een prima redding een grotere achterstand te voorkomen. Toen Darryl Bäly echter kort voor rust de buitenspelval ophief, was Kyle kansloos op de fraaie daaropvolgende lob over hem heen, 3-1.
Na de pauze stond het bij FC Volendam aanzienlijk beter. Er werd beter druk naar voren gezet, zodat de gastheren vrijwel niet meer in staat waren de lange bal te hanteren. De wedstrijd kabbelde langzaam naar het einde. Door beide teams werd er in de tweede helft vrijwel geen kans meer gecreëerd. Derry John Murkin was de enige die nog een serieuze mogelijkheid kreeg om de aansluitingstreffer tot stand te brengen, maar zijn inzet verdween hoog over het vijandelijk doel.
Ondanks de teleurstellende nederlaag was er toch sprake van een nuttig oefenduel. Om de weg naar boven te kunnen blijven volgen, zal het volgende week thuis tegen ADO Den Haag O19 echter heel anders en stukken beter moeten!

- (’04) 1-0 Almere City FC O19
- (’17) 1-1 Richie Owusu-ansah
- (’34) 2-1 Almere City FC O19 (penalty)
- (’43) 3-1 Almere City FC O19

Opstelling FC Volendam O19:
Kyle Saffrie, Stan Veerman, Dani Mes (’60 Nick Kaaijmolen), Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Richie Owusu-ansah (’69 Niroel Kanhai), Jari Vlak, Jason Stekkel (’46 Wessel Stuijt), Vicente Besuijen, Derry John Murkin (’75 Jason Stekkel)

Gerard Veeken

Hieronder de link naar het fotoverslag van Kees van Gasteren.

FC Groningen - FC Volendam O17 (5-2)

FC Volendam speelt zeer matige wedstrijd
FC Volendam kreeg meteen in de eerste minuut een grote kans. Een pass van Brahim belandde bij Taye, maar hij werd zwaar gehinderd bij de afwerking. FC Groningen kreeg ook wat kleine kansjes, de wedstrijd ging de eerste twintig minuten redelijk op en neer. In de 25e minuut was er balverlies op het middenveld, Mike trapte over de bal en FC Groningen kon makkelijk scoren, 1-0. Tien minuten later een domme overtreding net buiten de 16 m. Vrije schop werd door Stan niet voldoende naar buiten gewerkt en in de rebound werd de 2-0 gemaakt. Minuutje later weer een vrije schop voor FC Groningen, deze ging net over.

In het eerste deel van de tweede helft ging het weer gelijk op, FC Volendam was zelfs iets feller. Kansen ontstonden er echter niet. Wel bij FC Groningen, in de 63e minuut werd een voorzet van rechts verkeerd beoordeeld door verdediging en keeper en kon FC Groningen eenvoudig 3-0 binnenkoppen. Enkele minuten later mocht Bram een vrije schop nemen vanaf links. Deze werd keurig binnen gekopt door Mike, 3-1. Meteen na de aftrap speelde FC Groningen de bal diep, de verdediging staat te slapen en met een lob over Stan werd de 4-1 gemaakt. Meteen daarna prima storen van onze aanvallers Jim en Taye, wat tot balverlies leidde van FC Groningen en Taye de gelegenheid gaf de 4-2 te scoren. In de tachtigste minuut weer geklungel op links, drie Groningenspelers staan vrij voor het doel, 5-2.

Vier uur in een busje zitten en dan zo’n partij spelen is geen feest. Het was allemaal heel erg matig. Volgende week naar AZ, daar hebben we nog wat recht te zetten na de blamage van een paar weken geleden.

Opstelling FC Volendam O17:
Stan Zoetebier, Brian Plat, Brahim Atmani (53e Sjors Kramer), Mike Eerdhuijzen, Maxwell Asare, Bram van de Wiel, Taye Lee, Cherisio Goudland (60e Dean James), Marcos Meijer, Jim Beers (63e Micky v.d. Ven), Shurny Marengo..

Sander Aarden

FC Volendam O13 – Zeeburgia O13 (9-1)
Zaterdag was het voor de aanwezige bezoekers genieten in het stadion aan de Dijk. Wat vorige week niet lukte met scoren, werd vandaag meer dan goedgemaakt. Volendam startte heel sterk en domineerde, had goed positiespel en dit resulteerde in veel doelkansen. De eerste treffer kwam op naam van Ziggy, die na een solo langs meerdere spelers de bal snoeihard langs de keeper schoot, 1-0. Niet lang hierna was het Tom Smit die knap het tweede doelpunt voor zijn rekening nam en ook de smaak van scoren te pakken heeft. Volendam had steeds het beste van het spel en Zeeburgia kon weinig doen om de doelpuntenmachine te stoppen. Ziggy maakte hierna ook nog het derde doelpunt voor de rust.
In de tweede helft werd op drie posities gewisseld, maar voor het spel maakte het niet veel uit. Volendam bleef de betere ploeg en er was sprake van eenrichtingsverkeer op het doel van de Zeeburgianen en de kansen werden nu wel afgemaakt. De honger naar doelpunten was nog niet gestild en snel volgde de 4-0 door Elmo Pieters. Na een onnodige tegentreffer (4-1) was het voor de ploeg van Tamer weer doorgaan waarmee we mee bezig waren,5-1 door Myron Mau-Asam, 6-1 door Edwin Ansah, 7-1 door Wesley Artmanni, 8-1 wederom door Ziggy en de mooiste goal door een lobje over de keeper van weer Wesley Artmanni, 9-1 en tevens de uitslag. Wat zaterdag opviel was de gunfactor om steeds de vrije man te zoeken om te scoren. Voor iedereen vandaag een compliment van de technische staf .