Jong Volendam en FC Rijnvogels zullen er vol voor gaan

26 april 2017

Na een bewogen week in Volendam staat er aanstaande zaterdag voor Jong FC Volendam weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is FC Rijnvogels dat op de één na laatste positie in de Derde Divisie staat. Net als voor onze tegenstander van afgelopen zaterdag geldt ook voor Rijnvogels dat alleen een overwinning telt. In het slechtste geval zouden ze zaterdag zelfs kunnen degraderen...

Één voor twaalf voor FC Rijnvogels
Het is dus alles behalve "hosanna" op de Kooltuin, de thuisbasis van FC Rijnvogels. En dat is niet iets wat pas de laatste weken speelt, want vanaf de start van het seizoen staat Rijnvogels bij de onderste teams. Uit de eerste zeven wedstrijden werden slechts vier punten gepakt en dat is natuurlijk veel te weinig. Begin oktober en begin november waren er met telkens twee overwinningen op rij tekenen van herstel, maar als dan de laatste vijf wedstrijden van 2016 verloren gaan is alles weer terug bij af. Met een zestiende plaats ging FC Rijnvogels aan het kerstdiner. Deze korte pauze had ze goed gedaan, want tegen directe concurrenten ODIN '59 en Huizen werd de eerste wedstrijden met 2-0 gewonnen. Ook de derde wedstrijd tegen IJsselmeervogels leek een overwinning te gaan worden, maar toen maakten ze kennis met Berry Powel. Nadat hij al de 2-2 had gemaakt zorgde hij er in de 90ste en 97ste minuut voor dat er geen derde zege op rij kwam. De daarop volgende zes wedstrijden gingen vervolgens ook allemaal verloren, waarvan een aantal met flinke cijfers. Pas op 8 april won Rijnvogels weer eens een wedstrijd. Op bezoek bij SteDoCo werd het 1-3 ondanks een 1-0 achterstand met de rust. Vorige week ging de ploeg van trainer Hein van Heek in eigen huis onderuit tegen subtopper ASWH (1-2). Vandaag mogen ze dus opnieuw aantreden tegen een subtopper!

We blijven naar boven kijken
Jong Volendam kende vorige week niet al te veel problemen met rode lantaarn dragen Huizen. Uiteraard voorkwam doelman Michaelis in de eerste helft de 1-0 van de thuisclub, maar verder had hij een redelijk makkelijke middag. In het laatste kwartier viel de thuisploeg als een kaartenhuis in elkaar en liep het team van Berry Smit kinderlijk eenvoudig uit naar 0-3. Direct werd er na afloop een blik geworpen op de uitslagen in onze Divisie. Conclusie was dat er gewoon nog helemaal niets is beslist! Ja uiteraard weten we wie de eerste en tweede periode hebben gewonnen, maar verder is het nog bloedstollend spannend in de strijd om de titel, degradatie en de derde periode. Ondanks dat Volendam nog altijd meer punten kan halen dan beide koplopers IJsselmeervogels en FC Lisse is er niemand die nog geld op een andere ploeg dan die twee durft te zetten. Onderin staan de zaken er voor Huizen en FC Rijnvogels alles behalve goed voor. Voor deze twee teams lijkt de nacompetitie het hoogst haalbare. Wat betreft die nacompetitie plekken vechten Jong Almere City FC, SteDoCo en ODIN '59 keihard om boven de vijftiende plek te eindigen. Heel spannend allemaal, maar voor ons is het interessant om naar de derde periode te kijken. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat Jong Volendam drie punten achter DVS '33 en één punt achter IJsselmeervogels. Om je te plaatsen voor de nacompetitie moet dus DVS '33 achterhaald worden en uiteraard ook "de vogels". Maar er is nog een andere mogelijkheid. In het geval IJsselmeervogels de derde periode wint dan gaat de periode van de kampioen (FC Lisse of IJsselmeervogels) naar de hoogst geplaatste ploeg in de eindstand zonder periode (maar dat is logisch). Dat zal dan betekenen dat de nummer drie van de Derde Divisie ook mag strijden om een plek in de Tweede Divisie. Deze derde plaats wordt nu bezet door Rijnsburgse Boys en Jong Volendam volgt op één punt. Een heleboel cijfers, maar dan is het gelijk voor iedereen duidelijk hoe het er voor staat. Na zaterdag kan alles ineens heel anders zijn, dus praten over het programma van volgende week (IJsselmeervogels - Jong Volendam en FC Lisse - DVS '33) heeft nog totaal geen zin. Duidelijk is dat er dus zaterdag behoorlijk wat op het spel staat voor zowel Volendam als onze gasten uit Katwijk. De spelers van Jong Volendam verdienen het om een keer voor veel thuispubliek te spelen aangezien het seizoen nu al meer dan geslaagd is. De handbal heren spelen pas om 19:00 uur tegen Aalsmeer, dus tijd genoeg om tussendoor ook nog even een hapje te eten. Tot zaterdag in ons mooie stadion!

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Luca Cantineau uit Voorburg. Hij zal worden bijgestaan door mevrouw Overtoom en de heer Den Hengst. De heer Cantineau heeft dit seizoen al zeven wedstrijden gefloten in onze divisie. Jong Volendam heeft hij dit seizoen voor het eerst, maar FC Rijnvogels floot hij in het begin van dit seizoen bij ODIN '59 (4-1).

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvojal. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten
Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en FC Rijnvogels, ontvangen worden in de Botterzaal op de eerste verdieping van de eretribune.



Laatste nieuws