Jong Volendam en Quick Boys strijden om plek zes

18 januari 2017

Wie er zaterdag niet bij was zal flink overtuigd moeten worden over hoe het spelbeeld in Lisse was. Eens te meer een goede reden om bij de wedstrijden van Jong FC Volendam te komen kijken. Maar wat een fantastische prestatie was het om met 0-3 de koploper te verslaan! Onder zoveel druk staan en toch met een hele dikke overwinning van het veld lopen, klasse!

Uit het dal gekropen
Maar het hoofdstuk FC Lisse is dit seizoen afgesloten en richten we ons gewoon weer op de volgende wedstrijd. Zaterdag gaan we opnieuw met de bus richting Bollenstreek. We spelen bij zaterdag grootmacht Quick Boys, één van de beste zaterdagclubs aller tijden. Nadat Quick Boys vorig seizoen eindelijk kampioen werd in de Hoofdklasse kenden ze een zeer stroeve start in de Derde Divisie. Weliswaar werd de tweede wedstrijd in eigen huis gewonnen van ONS Sneek, maar daarna bleven ze maar liefst vijf wedstrijden zonder zege. Vooral het pak slaag in eigen huis tegen VVOG, of beter gezegd Jeremy de Graaf (4 goals), deed flink pijn bij de club met één van de mooiste sportparken van Nederland. Na een 0-4 overwinning bij Harkemase Boys leken er tekenen van herstel aan de horizon zichtbaar. Echter ging het in de eerste volgende twee derby's helemaal mis. In eigen huis werd dankzij een benutte strafschop in de laatste minuut van een voormalig Quick Boys speler met 1-2 verloren van dorpsgenoot FC Rijnvogels. Een maand later was de blamage compleet door bij buurman Rijnsburgse Boys met 7-1 afgedroogd te worden. Een week later ging het in eigen huis tegen Scheveningen opnieuw mis in de slotfase (2-3), maar daarna volgde eindelijk eens een langere reeks van positieve resultaten. Vier overwinningen, waaronder op FC Lisse, en twee gelijke spelen brachten Quick Boys terug op een plek waar je ze zou verwachten op de ranglijst. Na 19 wedstrijden staan ze nu op plek zeven op drie punten van ons eigen Jong FC Volendam. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn ze door die mooie reeks ook nog volop in de race voor de tweede periodetitel. Ze staan slechts twee punten achter koploper Harkemase Boys.
Afgelopen zaterdag eindigde hun wedstrijd in Sneek, misschien enigzins teleurstellend, in een doelpuntloos gelijkspel. Met vier gescoorde goals heeft Quick Boys op dit moment twee topscorers, als je met dit aantal hiervan mag spreken. Dit zijn Philippe den Hartog en Max van Steen.

Strijd om plek zes
Jong Volendam is dus uitstekend de winterstop uitgekomen. Vooraf was er niet echt met zo'n ruime overwinning rekening gehouden. Door dit resultaat staat de ploeg van Berry Smit ook weer steviger op de keurige zesde plaats. De eerstvolgende belager is toevallig ook de tegenstander zaterdag. Met drie punten achterstand en een iets minder doelsaldo weet Quick Boys wat het moet doen om FC Volendam voorbij te gaan in de stand. Aan de andere kant kunnen wij natuurlijk ook een flinke tik uitdelen. Om je echt in de subtop te kunnen handhaven is dat eigenlijk ook een must. Maar goed het doel van Jong FC Volendam is om zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het eerste, al gaat dit natuurlijk wel hand in hand met de prestaties op het veld. In eigen huis won Jong FC Volendam in augustus met 1-0 van de voormalige club van Dirk Kuyt. Voor de rust was Volendam de betere ploeg maar na de wissel draaide dit volledig om. Volendam overleefde een ware stormloop op de goal van Jordi van Stappershoef, waar hebben we dat meer gehoord? Maar zelfs met een man minder hielden de mannen stand. Met dit en de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd zal er met aardig wat vertrouwen afgereisd worden naar Katwijk. En daar kunnen ze de steun van de supporters goed bij gebruiken voor nog meer stimulans!

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Beide teams heeft hij dit seizoen al een keer eerder gefloten. Zo was hij op speeldag twee de leidsman bij Quick Boys - ONS Boso Sneek (2-1) en op 3 september bij SteDoCo - Jong FC Volendam (5-2). Met totaal twaalf wedstrijden in de Derde Divisie kun je hem een vertrouwd gezicht noemen op dit niveau.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #quijvo. De wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk aan Zee begint om 15:00 uur.
In het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio (Ether 106.6 FM en kabel 89.0 FM) zullen er nieuwsflitsen van de wedstrijd zijn.



Laatste nieuws