Jong Volendam op bezoek bij runner-up ASWH

14 september 2016

Na de prima overwinning in eigen huis op Harkemase Boys gaan de mannen van Berry Smit zaterdag op bezoek bij ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht. Een tegenstander die het tot dusver uitstekend doet en dan ook de tweede plaats bezet.

Vanaf 2000 een ploeg om rekening mee te houden
Op 1 augustus 1929 werd de vereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht opgericht als ASW. De "H" werd in 1949 toegevoegd omdat er al een vereniging met de naam ASW bij de KNVB was ingeschreven. In 1949 promoveerde de club namelijk naar de KNVB dankzij hun kampioenschap in de hoogste klasse van de afdeling Dordrecht. Na jaren wisselend in de 4de klasse en 3de klasse te hebben gespeeld maakten ze in 1970 de stap naar de 2de klasse. In 1983 ontstegen ze ook dit niveau. Met een mooie voorsprong van zeven punten op Altena en Arnemuiden promoveerden ze als kampioen naar de 1ste klasse. Ze hielden het negen jaar vol op het hoogste niveau. Maar in 1995 keerden ze al weer terug door in de finale van de nacompetitie DTS ’35 met 2-1 te verslaan na een verlenging. Toch ging het drie jaar later al weer mis, maar in 1999 werden ze met flinke voorsprong kampioen in de 1ste klasse. De degradatie van 1998 is tot op heden ook de laatste keer geweest voor ASWH. Vanaf de promotie in 1999 ging het de Ambachters flink voor de wind. Er werden drie afdelingstitels gepakt in de eerste zes jaar na hun promotie. Absoluut hoogtepunt van de vereniging was in 2005. Ten koste van Argon werden ze Nederlands kampioen. Dit is tevens het laatste kampioenschap wat ASWH heeft kunnen vieren. Wel werd in 2006, 2014 en 2016 de districtsbeker gewonnen. In 2006 en 2014 ook de landelijke amateurbeker. Afgelopen seizoen promoveerde ASWH in een ware thriller naar de 3de divisie. Noordwijk leek het ticket in handen te hebben totdat Robbert Olijfveld in blessuretijd de 1-1 maakte. Een geknakt Noordwijk zag vervolgens in de verlenging ASWH met 1-3 winnen. Dat een week later de finale van de landelijke beker mis werd gelopen kon de feestvreugde van de promotie niet verpesten. Met elf punten uit vijf wedstrijden presteren ze op dit moment ook prima! In de eerste en laatste wedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen respectievelijk ONS Boso Sneek (0-0) en Quick Boys (2-2). Daar tussen zaten goede overwinningen op IJsselmeervogels (4-2), Jong FC Groningen (0-2) en DVS '33 (4-1). We kunnen dus stellen dat we met een ploeg in vorm te maken hebben.

Prima overwinning tegen Harkema
Vorige week herstelde Jong Volendam zich uitstekend van de forse nederlaag van een week eerder. Er werd met 2-1 gewonnen van het Friese Harkemase Boys ondanks opnieuw een hectische slotfase. En zo blijft het allemaal heel dichtbij elkaar staan in de 3de divisie. Gezien de eerste vijf wedstrijden van deze competitie zijn de verwachtingen voor de ontmoeting met ASWH ook weer hoog gespannen. Jong FC Volendam zal het in ieder geval moeten stellen zonder Nick Runderkamp die voor vier wedstrijden is geschorst.

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Marco Ritmeester uit Maarssen. Vorige week floot hij de hoofdklasse wedstrijd RVVH – Ter Leede (1-2).

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #aswvol. De wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht begint om 15:00 uur.
In het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio (Ether 106.6 FM en kabel 89.0 FM) zullen er nieuwsflitsen van de wedstrijd zijn voor de wedstrijd, in de rust en na afloop.