Lukt het Jong Volendam om opnieuw aan te haken?

22 februari 2017

Het blijft een vreemde competitie die Derde Divisie waar Jong FC Volendam in speelt. Alle teams blijken van elkaar te kunnen winnen. Zo won afgelopen zaterdag geen enkele ploeg uit de top drie. Ondanks een blamage in Almere, de gelijkmaker viel diep in de extra tijd, nam IJsselmeervogels wel de koppositie over van het dolende FC Lisse. Sinds ze half januari misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen tegen ons speelden, maar met 0-3 een pak slaag kregen, hebben ze nog maar drie punten bij elkaar gesprokkeld. Ze hebben zelfs nog maar één keer gescoord in de vier wedstrijden dit kalenderjaar. Niet in de top van de ranglijst is er nog van alles mogelijk, maar ook in de onderste regionen is het nog ontzettend spannend. Alleen Jong Almere City FC is serieus in de problemen verder is eigenlijk iedereen tot Jong FC Volendam nog niet echt veilig.

Opmars gestuit door Koning Winter
Zaterdag gaan we het dus opnieuw proberen tegen Quick Boys. Vier weken geleden ging de wedstrijd vanwege een bevroren veld niet door. Nadat Quick Boys vorig seizoen eindelijk kampioen werd in de Hoofdklasse kenden ze een zeer stroeve start in de Derde Divisie. Weliswaar werd de tweede wedstrijd in eigen huis gewonnen van ONS Sneek, maar daarna bleven ze maar liefst vijf wedstrijden zonder zege. Vooral het pak slaag in eigen huis tegen VVOG, of beter gezegd Jeremy de Graaf (4 goals), deed flink pijn bij de club met één van de mooiste sportparken van Nederland. Na een 0-4 overwinning bij Harkemase Boys leken er tekenen van herstel aan de horizon zichtbaar. Echter ging het in de eerste volgende twee derby's helemaal mis. In eigen huis werd dankzij een benutte strafschop in de laatste minuut van een voormalig Quick Boys speler met 1-2 verloren van dorpsgenoot FC Rijnvogels. Een maand later was de blamage compleet door bij buurman Rijnsburgse Boys met 7-1 afgedroogd te worden. Een week later ging het in eigen huis tegen Scheveningen opnieuw mis in de slotfase (2-3), maar daarna volgde eindelijk eens een langere reeks van positieve resultaten. Vier overwinningen, waaronder op FC Lisse, en twee gelijke spelen brachten Quick Boys terug op een plek waar je ze zou verwachten op de ranglijst. Doordat er maar liefst drie van de vijf laatste wedstrijden werden afgelast en ze slechts één van de twee wedstrijden wonnen, zijn ze iets gezakt en staan nu negende. Maar als je naar de verliespunten kijkt hebben ze er één minder dan Jong FC Volendam, wat dus goed zou zijn voor een plek net achter de top van de Derde Divisie. Afgelopen zaterdag wonnen ze aan de andere kant van hun dorp de derby tegen FC Rijnvogels met 0-3. Een belangrijke zege voor het zelfvertrouwen aangezien ze anders toch nog wel heel dicht bij de gevaarlijke zone hadden gestaan. Dankzij zijn twee goals tegen FC Rijnvogels is Jesse Driebergen sinds vorige week de topscorere van Quick Boys met vijf goals.

Tijd voor een overwinning
Na de flitsende start van de 2017 is Jong FC Volendam er vorige week voor de derde wedstrijd op rij niet in geslaagd om te winnen. Opnieuw moest er snel achter de feiten aan gelopen worden. Want ook voor de derde wedstrijd op rij was het binnen een minuut of vijf raak voor de tegenstander. Niet helemaal bij de les of gewoon afgebluft door de ervaring van de tegenstander? In ieder geval iets voor de groep van Berry Smit om van te leren. Zeker als je naar het vervolg van de wedstrijd kijk, met ontzettend veel balbezit voor FC Volendam, zou het prettig zijn om zelf eens op een vroege voorsprong te komen. Uiteindelijk viel de dik verdiende gelijkmaker alsnog en sprokkelde Jong Volendam toch weer een puntje er bij. Met 35 punten uit 23 wedstrijden doen de mannen van trainer Smit het uiteraard nog steeds voortreffelijk. Om toch nog maar even terug te komen op de wekelijkse "degradatie streep update", waarschijnlijk hebben we nog steeds iets van twee overwinningen nodig uit de resterende elf wedstrijden. Aan de andere kant is het verschil met de koploper maar zeven punten, dus alles is nog mogelijk. 

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Beide teams heeft hij dit seizoen al een keer eerder gefloten. Zo was hij op speeldag twee de leidsman bij Quick Boys - ONS Boso Sneek (2-1), op 3 september bij SteDoCo - Jong FC Volendam (5-2) en twee weken geleden floot hij in het Kras Stadion de wedstrijd van Jong tegen VVOG (1-1). Met totaal vijftien wedstrijden in de Derde Divisie kun je hem een vertrouwd gezicht noemen op dit niveau.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #quijvo. De wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk aan Zee begint om 15:00 uur.
In het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio (Ether 106.6 FM en kabel 89.0 FM) zullen er nieuwsflitsen van de wedstrijd zijn.

Extra informatie voor als u de wedstrijd wilt bezoeken staat elders op onze website.



Laatste nieuws