Molenaar: ‘Steltenpool bleef rustig op een hectisch moment’

26 oktober 2016

Het FC Volendam van Robert Molenaar won dinsdag in een slijtageslag met 2-1 van Almere City in de KNVB Beker. Beide teams kwamen na 90 minuten niet tot scoren, waardoor er een verlenging nodig was. De oranjehemden kwamen hier in eerste instantie op achterstand, maar wisten door doelpunten van Kees Kwakman en Bert Steltenpool alsnog de overwinning uit het vuur te slepen.

Geschreven door Mitchell Burger

Molenaar wist dat zijn team te maken kreeg met een lastige tegenstander. ,,We stelden ons in op een goed voetballende ploeg. Almere City kan namelijk een heel aardig team op de been zetten.’’ Niets bleek minder waar. De wedstrijd ging gelijk op. Daar waar Volendam voor rust op voorsprong had moeten komen, kregen de bezoekers ook enkele goede kansen. ,,De tegenstander wist veel gevaar te stichten uit hoekschoppen. We kwamen dan ook een aantal keren goed weg’’, erkent Molenaar.

Uiteindelijk kwam er een verlenging aan te pas. Volendam kwam tegen het einde van de eerste helft van de verlenging op achterstand, waardoor de oefenmeester een aanvallende wissel bracht. Hij verving de vermoeide Mohamed Betti voor Bert Steltenpool. Dit bleek een gouden greep.

Steltenpool kopte kort na de onderbreking een afvallende bal door naar Kwakman, die vervolgens de bal tegen het net volleerde. Enkele minuten later zette de spits zijn team persoonlijk op voorsprong en bepaalde de stand op 2-1. Dit levert hem de complimenten van zijn coach op. ,,Hij heeft zich goed laten zien bij Jong Volendam en wist nu rustig te blijven op een hectisch moment. Ik ben erg blij voor hem’’, geeft Molenaar aan.

Door de overwinning plaatst Volendam zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Molenaar geeft aan vooral te hopen op een mooie tegenstander. ,,Ik heb niet echt een voorkeur. Het zou leuk zijn als we ons tegen een Eredivisie-team op de kaart kunnen zetten. We zullen het zien’’, besluit Molenaar.