Molenaar: ‘Zo snel mogelijk een streep eronder zetten’

18 april 2017

,,Ik heb vandaag een onherkenbaar FC Volendam gezien’’, sprak trainer Robert Molenaar na afloop van de 1-2 nederlaag tegen hekkensluiter Achilles ’29. De oranjehemden werden al na twee minuten in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van de bezoekers uit Groesbeek, maar gaf de wedstrijd in de tweede helft uit handen. Na een uur spelen incasseerde Volendam kort na elkaar twee tegentreffers en slaagde er niet in deze schade te herstellen.

Geschreven door Mitchell Burger

De Volendammers begonnen door het vroege doelpunt goed aan de wedstrijd. Molenaar: ,,Na het doelpunt kregen we een paar goede kansen en hadden we de wedstrijd eigenlijk op slot moeten gooien. Vervolgens liep het bij ons steeds stroever en werd het spel minder van kwaliteit.’’

,,In de tweede helft leken we het even weer op de rit te hebben, maar kregen toen twee doelpunten om de oren’’, vervolgt de oefenmeester. ,,Uiteindelijk waren we vooral minnetjes aan het noteren voor het spel en de individuele performances. Als je dan herhaaldelijk minnetjes krijgt, gaat het helemaal niet goed. Dit is wat mij betreft onverklaarbaar.’’

Naast het puntverlies kreeg de ploeg van Molenaar nog een domper te verwerken. Verdediger Henny Schilder moest zich vroegtijdig laten vervangen met een breuk in de hand.

,,Ik denk dat we hier vannacht nog wel een paar keer schreeuwend van wakker worden. Er was absoluut geen sprake van onderschatting, maar wel van een haperende motor. Het geeft ons in ieder geval een behoorlijke pijn aan het hoofd. Het is het beste als we hier zo snel mogelijk een streep onder zetten. We moeten nu de focus op de volgende tegenstander leggen en doorgaan met de plussen van de voorgaande wedstrijden’’, besluit Molenaar.