Nuttige oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag

03 augustus 2011

In de tweede oefenwedstrijd, die afgelopen maandag werd gespeeld, had de wedstrijd twee gezichten. In de eerste helft trad Volendam aan tegen een wellicht Eredivisie waardige aanval. ADO had alle aankopen opgesteld: Chery (ex Emmen), Wouter de Vogel (ex AZ/Telstar), Jaap van Duin (ex Quick Boys) Jordy Brouwer (ex Liverpool), Paul Mulders (ex AGOVV). Toch was Volendam gelijkwaardig. Het kreeg zelfs de beste kans op een voorsprong. Michael Tol zag broer Nick diepgaan en had een prima steekbal in huis. Nick mikte de bal naast de verkeerde kant van de paal. De enige kans voor ADO Den Haag voor de rust was voor Wouter de Vogel: hij schoot buiten bereik voor doelman Jasper van Gelderen op de paal.

In de tweede helft trad Den Haag aan met 11 nieuwe spelers. Daar waar Volendam dacht dat het nu wel wat makkelijker zou worden bleek het tegendeel. Den Haag was in de tweede helft fitter en sneller wat in drie doelpunten werd uitgedrukt. Volendam kon verder aanvallend weinig potten breken waardoor de eindstand 0-3 werd.

Aanstaande zaterdag in Nibbixwoud tegen SEW is de derde oefenwedstrijd.

Opstelling Volendam:
Jasper van Gelderen, Niels Buys, Carim Hilal, Iliaas Rodjan, Geraldo Hoogvliets, Mark de Loor, Nick Tol, Murat Onal, Ludciano Marengo, Jeffrey Bok.

Invallers in de tweede helft: Bart Groot, Berry Veerman, Jasper de Bie, Roy Busman, Simon Tol en Quincy de Leuv