Officiele opening Zonnedak Kras Stadion

27 augustus 2016

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Volendam – FC Emmen is door burgemeester Van Beek officieel het Zonnedak op het Kras Stadion van FC Volendam in gebruik gesteld. De gasten werden tussen 17:45-18:00 ontvangen, waarna het officiële gedeelte startte. Directeur Wim Biesterveld heeft samen met Sven Pluut (ZonnepanelenDelen) uiteengezet wat er aan voorafgegaan was. Afsluitend was er voor de ZonnedakDelers een afsluitende borrel en de mogelijkheid de wedstrijd tegen FC Emmen te bekijken.

Voor het Zonnedak Volendam hebben 142 ZonneDelers (investeerders) zich in het project ingeschreven. Zij hebben 1059 zonnepanelen laten plaatsen. Daarmee wordt jaarlijks 255.000 kWh opgewekt. Dat staat gelijk aan het verbruik van 70 huishouden. In de eerste weken is al 90.000 kWh opgewekt (stand op 18 augustus). De stroomopbrengst is live voor iedereen te volgen via mobiele ZonneDelen App omdat dit via een monitoringsunit direct in verbinding staat met de zonnepanelen systeem.

Zonnedak Volendam is een samenwerking van FC Volendam, 1miljoenwatt, Qurrent, Smit Elektra en ASN Bank, powered by ZonnepanelenDelen. Door de uitstekende medewerking en goedkeuring van de gemeente Edam-Volendam is dit Zonnedak er gekomen. Opnieuw een bewijs dat een unieke financiering van crowdfunding & bankfinanciering voor extra impact gecrowdfunde euro’s kan zorgen, wat de maatschappelijke binding van grote organisaties sterk maakt.



Laatste nieuws