Oud-voetballer Arnold Muhren geeft voorzet Schoonste Club 2015

29 januari 2015

Kinderen nomineren hun club als Schoonste Club van Nederland

Woensdag gaf voetbalheld Arnold Mühren de voorzet voor de actie Schoonste Club van 2015, door de bal vanaf de middenstip richting het doel te schieten en hiermee als het ware de bal door naar de andere kanshebbende sportclubs te spelen. Bij de ruim 25.000 Nederlandse sportverenigingen bestaat tweederde van al het afval uit plastic verpakkingen. Bij elkaar is dat zo’n zes miljoen kilo plastic afval per jaar, genoeg om voetbalstadion De Kuip vier keer te vullen. Mühren is enthousiast over het initiatief: “Het is goed om te zien dat Supporter van Schoon en Plastic Heroes deze actie begonnen zijn. Zo raken kinderen al op jonge leeftijd bekend met duurzaamheid en leren ze hun afval scheiden. Dat is beter voor het milieu en houdt de clubs schoon. En daar heeft iedereen profijt van.”

Vanaf vandaag kunnen kinderen hun sportclub opgeven. De club die de titel in de wacht sleept krijgt onder meer een duurzaamheidspakket en wordt zes wedstrijden lang shirtsponsor van FC Volendam, de schoonste club van vorig jaar.

Bewuster met afval omgaan
Als sportclubs het plastic afval apart aanbieden via Plastic Heroes, kan dit een aanzienlijke besparing opleveren. Over plastic afval vallen namelijk afspraken te maken met de gemeente of afvalinzamelaar, waardoor er minder restafval ingezameld hoeft te worden door andere instanties. Door bewuster met afval om te gaan, wordt niet alleen mogelijk bespaard, maar ook zwerfafval voorkomen. En dat zorgt voor een fijner, veiliger en beter gevoel op de club.

Daarom riepen Supporter van Schoon, Plastic Heroes, Vereniging van Sport en Gemeenten, Duurzaam Verenigen en de Klaas-Jan Huntelaar Foundation deze actie in het leven. Sportclubs kunnen zich tot 6 april aanmelden op www.schoonsteclubvannederland.nl. De club die het meest actief bezig is met duurzaamheid en sportiviteit, maakt kans op duurzame prijzen zoals zonnepanelen, energie- en waterbesparingscheck, een oplaadpunt voor elektrische auto en fiets en het shirtsponsorschap van FC Volendam voor 6 wedstrijden.



Laatste nieuws