Philips blij met goal tegen RKC: “Denk dat ik mijn kansen goed benut”

22 september 2014

Tegen RKC Waalwijk maakte hij alweer zijn vierde treffer van het seizoen: Guyon Philips. De van Go Ahead Eagles gehuurde aanvaller is uitstekend in vorm: “Het gaat lekker de afgelopen weken. Tegen RKC had ik één schot en dat was meteen een goal. Ik denk dat ik de kansen die ik krijg de laatste tijd goed benut.”

In Waalwijk was Philips verantwoordelijk voor de openingstreffer, een prachtig schot van net buiten het strafschopgebied: “Toen ik wegdraaide zag ik meteen dat de ruimte er lag. Ik wist meteen dat ik uit ging halen, daar moet je niet te lang over nadenken. En van zo'n afstand kan het ook wel”, vertelt de spits.

De spits had wellicht nog een tweede treffer kunnen maken tegen RKC, als hij niet werd onderuit gehaald door RKC-doelman Van Dijk: “Volgens mij was dat gewoon een strafschop. De bal was al weggehaald en die keeper haalt mij gewoon onderuit. Maar de scheidsrechter gaf aan dat het ongeluk was”, legt Philips teleurgesteld uit.

Toen de thuisploeg in de slotfase nog de aansluitingstreffer maakte, was het “automatisch wel even billenknijpen”, aldus Philips. “Maar gelukkig maakte Brands in blessuretijd alsnog de 1-3.” Dankzij de overwinning op RKC doet FC Volendam nog altijd mee om de periodetitel, Philips heeft goede hoop: “De concurrenten hoeven maar één misstap te maken. Ons programma voor de komende weken is op papier in ieder geval minder zwaar dan wat we achter de rug hebben. Als we zo doorgaan, kan het een mooi seizoen worden.”



Laatste nieuws