Philips: “Opluchting om eindelijk weer te scoren”

20 maart 2015

Door: Jessica Westdijk

Na de ruime nederlaag van maandag bij NEC, was het voor FC Volendam zaak om zich snel te herstellen. En dat deed het dan ook, met een overtuigende 4-1 overwinning op Helmond Sport. Guyon Philips maakte de 3-0, voor de spits was het zijn eerste doelpunt in maanden. Eind september raakte hij geblesseerd, waarna hij zijn basisplaats verloor aan Henk Veerman. Na het vertrek van Veerman kreeg Philips weer speeltijd, maar een doelpunt bleef uit: “Het was voor mij een grote opluchting om eindelijk weer te scoren”, vertelde de spits dan ook na afloop van FC Volendam – Helmond Sport.

“Als je zo lang niet scoort, dan gaat dat toch spelen in je hoofd. Het is niet goed voor je zelfvertrouwen.” De spits is kritisch op zichzelf: “Een spits hoort ook afgerekend te worden op zijn doelpunten, ik voel me ook schuldig tegenover de groep als ik mijn kansen niet benut.” Maar, vervolgt hij: “Het is af en toe ook lastig, in deze formatie ben je als spits meer een aanspeelpunt dan puur een afmaker. Maar gelukkig kon ik vandaag weer belangrijk zijn, daar gaat het om.”

Daarnaast lieten naaste concurrenten FC Oss en FC Emmen ook nog eens punten liggen, waardoor FC Volendam mogelijk zelfs de derde plaats bezet na dit weekend: “We hebben nog zeven belangrijke wedstrijden te gaan, dus ik hoop dat ik nu een stijgende lijn kan inzetten”, zegt Philips. Toch zal hij daarvoor nog even geduld moeten hebben, want door het interlandweekend staat er volgende week geen speelronde in de Jupiler League op het programma: “Voor mij is dat misschien jammer, omdat ik nu in een goede flow zou kunnen komen. Maar misschien is het ook wel goed: even mijn hoofd leegmaken en dan fris beginnen aan het slot van de competitie.”



Laatste nieuws