Prominenten fietsen tegen ALS

12 december 2015

De clubs uit de Jupiler League hebben een mooi initiatief opgezet in het kader van de strijd tegen de genadeloze spierziekte ALS. Afgelopen vrijdag 11 december werd een fietstocht van bijna 140 kilometer georganiseerd, waarmee aandacht werd gevraagd voor de Tour du ALS 2016. In de derde periode van de Jupiler League wordt dit evenement gepromoot.
Helaas is een aantal clubs uit de Jupiler League met deze dodelijke ziekte in aanraking gekomen. Voorbeelden hiervan zijn het overlijden van voormalig cameraman Martin Veerman van FC Volendam en de huidige strijd van voormalig Fortuna Sittard speler en ex-international Fernando Ricksen tegen de ziekte ALS.



Op vrijdag 11 december fietsten ruim 40 prominenten uit de wieler- en voetbalwereld, waaronder ex-speler Keje Molenaar, trainer Sef Vergoossen, de voorzitter van FC Oss Bert Zwanenburg en de directeur van FC Volendam Wim Biesterveld vanuit het stadion van FC Oss naar Volendam om hun steun aan dit initiatief te onderstrepen. Symbolisch brachten zij de wedstrijdbal voor de wedstrijd FC Volendam – FC Oss naar het Kras stadion aan de Volendamse dijk.



Laatste nieuws