Robert Molenaar: ‘98 procent doen we goed’

21 oktober 2016

Door Sonny Sier

Het blijft een terugkerend fenomeen voor FC Volendam: het missen van doelrijpe kansen. Vrijwel wekelijks verzuimen de Volendammers de trekker over te halen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Over de oplossing voor dit issue is trainer Robert Molenaar na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Jong Ajax duidelijk. “Nog meer kansen creëren. Zo simpel is het.”

Ook Marcel Keizer, trainer van de Amsterdammers, benadrukte na afloop dat er maar één team aanspraak maakte op de winst. “Met rust had het 4-0 moeten staan. Dit is geen terecht gelijkspel; Volendam had moeten winnen.” Dat de oranjehemden dit nalieten geeft Molenaar een pestgevoel. “We gooien de wedstrijd in de eerste helft en in de tweede helft niet in het slot. 98 procent van alles doen wij goed. Maar dat ene element, niet geheel onbelangrijk, hebben we nagelaten: de trekker overhalen.”

Slap ijs
Over het geheel genomen zag de Zaandammer een Volendam naar zijn hart. Kevin van Kippersluis zette de thuisploeg na ruim een half uur op een verdiende 1-0. “Je moet er als ploeg goed op staan om Ajax in je greep te houden. Je vraagt je regelmatig af hoe het mogelijk is dat zij er zo als een warm mes door slap ijs heen snijden. Maar vooral in de eerste helft hebben wij het hartstikke goed gedaan. Maar zoiets krijgt pas glans met een overwinning. We moeten het belonen met meer goals.”

Achter het stuur

De enkele procenten die volgens Molenaar niet voldoende waren, staan in zijn ogen wel aan de basis van de tegengoal. “Er gingen twee dingen niet goed. Behalve de afronding, is dat in de tweede helft het kiezen van de momenten waarin je de bal moet rond spelen en niet voor een tweede goal moet gaan. Zo houd je de bal in de ploeg en blijf je achter het stuur zitten. Maar we gingen te vaak voor de halve kans, leden daardoor balverlies en kostte het ons veel kracht om het werk recht te zetten. Dat is ons uiteindelijk opgebroken in de slotfase. Als je het koeltjes bekijkt kun je ‘m aan het einde ook nog verliezen, maar het neemt niet weg dat ik hier met de pest in m’n lijf sta.”

Mohamed Betti
Molenaar had lovende woorden over voor debutant Mohamed Betti. De rechtsachter verving Ties Evers met verve. “Steengoed”, vat de trainer Betti’s optreden samen. “Verdedigend staat hij zijn mannetje en hij verzorgde ook de aanvallende impulsen. Hij had geen ideale start van het seizoen en door de blessure van Ties krijgt hij eerder de kans zich te laten zien, maar hij deed het voortreffelijk.”



Laatste nieuws