Robert Molenaar: ‘Fenomenaal hoe spelers de rug rechtten’

21 september 2016

Door Sonny Sier

Het lijstje voor de penalty’s lag klaar. En dat was te zien aan de piekfijn genomen strafschoppen van de Volendam-spelers na honderdtwintig minuten en een 3-3 stand tegen MVV. Maar het meest trots was trainer Robert Molenaar over de manier waarop zijn mannen zich van een 0-2 achterstand revancheerden. De Zaandammer genoot van het spel en de vechtlust van de voetballers in het oranje. “Het was fenomenaal hoe mijn spelers de rug rechtten.”

Doodlopende straat
En dat terwijl het team van Molenaar verre van goed uit de startblokken kwam. Via Luis Pedro en een werelddoelpunt vanaf de middenlijn van Thomas Verheijdt leidden de Maastrichtenaren met 0-2 na een dik half uur. “Over de uitvoering in de eerste helft kan ik niet tevreden zijn. De passing was ondermaats. Alsof de spelers telkens een doodlopende weg inliepen. Maar gaandeweg de eerste helft en vooral in de tweede helft hebben wij dat rechtgezet en zetten we MVV onder druk. Er werden betere keuzes gemaakt, waardoor de tegenstander zich moest aanpassen aan ons.”

Paars
“In de eerste helft pakte Joey Veerman al snel geel en had Paul Kok het heel lastig”, vervolgt Molenaar. “Maar wij lieten hen staan en dat vertrouwen hebben zij terugbetaald. Zij hielden zich in de periode daarna prima staande. Vooral Joey, die na negentig minuten en een deel verlenging niet rood, maar paars was. Hij kon niet meer. Ik ben heel trots op de jongens. Wel is het spelen van honderdtwintig minuten natuurlijk niet ideaal. We zullen de komende twee dagen daarom gebruiken om te herstellen voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht van zaterdag.”

Moedig
De voormalig verdediger beseft dat Volendam goed wegkwam toen de gekeerde strafschop van Ties Evers opnieuw moest worden genomen. De arbitrage constateerde dat MVV-doelman Bo Geens vóór zijn lijn stond toen hij de inzet keerde. “Een moedige beslissing”, noemt Molenaar het. “Je ziet niet vaak dat scheidsrechters er zo op letten. Ik kon zelf niet zien of het daadwerkelijk zo was. Gelukkig voor ons mocht Ties overnieuw. Wij hebben vooral vorig jaar op trainingen veel aandacht geschonken aan de strafschoppenreeks. We betrokken mensen met verstand van hoe hersenen werken en stelden voor elke speler een plan op. Het is aan de voetballer om zich aan het plan te houden en zich niet te laten afleiden door externe factoren. Iedereen deed dat uiteindelijk. Ook Ties, al miste hij wel in eerste instantie.”

Op de vraag of Molenaar liever een op papier mindere opponent treft of aan een mooi affiche gekoppeld wordt in de volgende bekerronde is hij duidelijk. “Een mooie wedstrijd graag. Of dat nu thuis of uit is maakt mij niet zoveel uit.”



Laatste nieuws