Robert Molenaar: ‘Ik word blij van mijn bankzitters’

05 februari 2016

Door: Sonny Sier

Het ging trainer Robert Molenaar aan het hart dat hij bepaalde jongens moest teleurstellen door hen te passeren voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Maar uitgerekend bankzitter Kevin van Kippersluis maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor FC Volendam waarmee hij zijn ploeg de volle buit bezorgde. “Daar word je als trainer blij van”, reageerde Molenaar opgelucht.

Stiftje van Jack

De gasten uit Sittard waren voornamelijk naar Volendam gekomen om de boel tegen te houden, in plaats van zelf het initiatief te nemen. Dat zorgde er nog bijna voor dat de wedstrijd zou eindigen met de brilstand. “Als ik zie hoe we de wedstrijd in het begin naar onze hand zette, kan ik alleen maar tevreden zijn. We moesten spelen met een hoge moeilijkheidsgraad. De ruimtes op de flanken waren klein. Toch kwamen we in ons spel en konden veel voorzetten geven. De bal moet dan net even goed vallen om hem af te ronden. Dat zat niet altijd mee. Bijvoorbeeld bij het stiftje van Jack (Tuijp, red.) of de kopbal van Kees (Kwakman, red.).”

Snuffelen
Molenaar stuurde acht nieuwe spelers het veld in ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen VVV-Venlo van vorige week. ,,Dat betekende toch dat we even aan elkaar moesten snuffelen. En dat ik jongens moest teleurstellen. Het is voor spelers als Dylan Mertens en Kevin van Kippersluis een vervelende boodschap dat zij niet in de basis zouden beginnen. Maar het is mijn taak als hoofdtrainer om ervoor te zorgen dat Volendam wint. En deze jongens hebben het een tijd lang mogen laten zien. Zij hebben de kans gehad. Het zijn uitstekende professionals als ik zie hoe zij zich op de training gemanifesteerd hebben en hoeveel energie zij in hun invalbeurten legden.”
Van Kippersluis bewees min of meer het ‘ongelijk’ van zijn coach door in de laatste minuut met een droge poeier in de verre hoek voor 1-0 aan te tekenen. ,,Met name Kevin deed het met zijn voorzetten en in de afronding keurig. Daar word je als trainer blij van.”

Na zeven wedstrijd zonder overwinning snakte de equipe van Molenaar naar een overwinning. ,,Dit doet de ploeg enorm goed. We werken er iedere week keihard voor. Nogmaals: niks anders dan complimenten.”



Laatste nieuws