Robert Molenaar: ‘Onze beste wedstrijd tot nu toe’

28 augustus 2015

Door: Sonny Sier

Hoewel FC Volendam tegen VVV-Venlo zijn eerste puntenverlies leed van het seizoen, kon het veldspel trainer Robert Molenaar bekoren. ,,Hoewel wij door die late gelijkmaker nog goed zijn weggekomen, kunnen wij terugkijken op onze beste wedstrijd tot nu toe. De samenwerking tussen verdediging en aanval verliep goed en we creëerden veel kansen. En we kunnen wel concluderen dat wij over een heel goede keeper beschikken.”

De oefenmeester doelt op man van de wedstrijd Hobie Verhulst, die in de slotfase na een miscommunicatie met verdediger Erik Schouten de 0-1 van Vito van Crooij moest slikken. ,,Zo’n bal moet je of terug naar de keeper spelen, of heel hard wegtrappen. Het duurde allemaal veel te lang en dan roep je zoiets over jezelf af. Maar dat hoef ik Erik niet te vertellen, hij is schuldbewust.”

Ties Evers zorgde in de slotminuut met een schot van buiten het strafschopgebied voor het verdiende Volendamse punt. ,,We moeten uiteindelijk blij zijn met het gelijkspel, maar gezien de verhoudingen op het veld hadden wij moeten winnen. VVV had twee grote mogelijkheden om te scoren, maar wij produceerden er veel meer.”

Molenaar vervolgt: ,,Uiteindelijk denk ik dat het Volendamse publiek tevreden naar huis is gekeerd. Ook deze keer moeten wij door het resultaat heen kijken. Ik zie weer een stijgende lijn en dat is positief. Als deze wedstrijd onze ondergrens is, dan kunnen wij met deze ploeg ver komen. Al is er nog steeds werk aan de winkel om ons spel bij te schaven.”



Laatste nieuws