Robert Molenaar: ‘Overwinning smaakt zoet’

10 maart 2017

Door Sonny Sier

“Deze overwinning smaakt zoet. Hier kan geen bespreking tegenop.” Er viel vrijdagavond weer wat te lachen voor FC Volendam-trainer Robert Molenaar. Zijn mannen snakten na drie mindere resultaten op rij naar een winstpartij. En die kwam er. Een scorende basisdebutant legde Helmond Sport over de knie: 1-0. “Een zeer terechte overwinning.”

Dynamiek
De Volendammers kwamen een stuk beter voor de dag dan vorige week, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen FC Dordrecht. “Er sloop hier en daar wat onzekerheid in de ploeg. Maar we hebben ons de afgelopen tijd gefocust op onze plussen. De succesfactoren waardoor tegenstanders zeggen: ‘dat FC Volendam is een goede ploeg’. Dat betaalt zich uit. Ik zag een goede veldbezetting en we speelden met veel dynamiek. Het combinatiespel was een stuk beter dan vorige week. Vooral onze rechterkant was sterk. Wel konden we nog wat beter afdrukken.”

Uitstekende bijdrage Gerrie
En dat terwijl Molenaar behoorlijk wat wijzigingen moest doorvoeren. Zo waren Bert Steltenpool, Kees Kwakman en Kevin Visser niet fit genoeg om te spelen. Respectievelijk Enzo Stroo, Gerry Vlak en Daniël van Son vervingen het drietal. “Jong FC Volendam hanteert dezelfde tactiek als het eerste team. Daardoor zijn spelers vertrouwd met het plan en verandert er niet zoveel. Gerry Vlak vond in de beginfase nog wat lastig zijn draai, maar pakte het daarna heel goed op. Helmond heeft zo’n vijftig lange ballen verstuurd en in veel gevallen wonnen we de tweede bal. Daar had Gerry een uitstekende bijdrage in. Hij heeft in het combinatiespel soms nog een extra aanname nodig, daar waar Kees Kwakman het spel kan versnellen. Dat heeft vooral met ervaring te maken.”

Wittebroodsweken
Stroo kroonde zijn eerste minuten vanaf de aftrap met het enige en winnende doelpunt van de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd werkte hij een voorzet van Van Son, zij het met enig fortuin, knap binnen. “Enzo is een spits die heel goed de momenten aanvoelt en al onderweg is naar de plaats waar de bal komt. Daarnaast heeft hij scorend vermogen. Er zat wat geluk in de afronding, maar vorige week hadden we dat mazzeltje bijvoorbeeld weer niet. We zijn tevreden over zijn ontwikkeling. Liever hadden we hem in een team gebracht waarin de voorwaarden voor hem wat aangenamer waren. Nu hebben we hem eigenlijk voor de leeuwen gegooid. Met zijn optreden van vandaag neemt de concurrentie voorin weer toe. Al zijn het voor elke scorende debutant wittebroodsweken.”

Komende maandag wacht een uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Wie dan de spitspositie bekleed, is Molenaar nog niet uit. “Dat is afhankelijk van de blessure van Bert. We kunnen in elk geval vol aan de bak. De overwinning geeft ons in elk geval een goed gevoel.”
 



Laatste nieuws