Roda JC eerste echte testcase voor FC Volendam

07 juli 2009

Roda JC zet FC Volendam weer op zijn plaats

FC Volendam probeerde Roda JC de les te lezen, maar de Limburgers luisterden niet meer zo goed als afgelopen seizoen. De 2-0 nederlaag was gezien de eerste helft onverdiend,maar na het vertoonde spel in de tweede helft was er minder op aan te merken, al was buitenspel wel de aanleiding tot beide doelpunten.
De krachtmeting tussen de twee rivalen van de laatste eredivisiecompetitie werd om meer dan een reden tegemoet gezien. Hoe rechtvaardig was het slot van de competitie? Wie kon er nu het beste mee omgaan? Vanaf de aftrap maakte Roda JC, uitgeweken naar het veld van Ubach over Worms'02, duidelijk dat het wel zin had om deze vragen te beantwoorden. Al na een minuut of vier was het 1-0. Een overtreding van Bernard Hofstede leverde op een ogenschijnlijk ongevaarlijke plek een vrije trap op. De Volendamverdediging rekende op de afhandeling van Henny Schilder, maar Pa Mo Doo Kah doorzag de argeloosheid en kopte heel eenvoudig de 1-0 in. even leek het erop dat Volendam inderdaad een maatje te klein was. Minuten lang werd het initiatief aan Roda JC gelaten, maar naarmate de eerste helft verstreek, nam Volendam steeds meer van het middenveld in bezit. Tot echt grote kansen kwam het niet, maar aan Roda JC werd niets meer cadeau gedaan. In de slotfase had Mathieu Boots voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Een perfect genomen corner van Yannick de Wit belandde op het hoofd van Boots, maar deze maakte het niet af. Daarmee deed Volendam zichzelf te kort, want gezien het spelbeeld was een gelijke stand zeker verdiend geweest.

Roda JC deed dat in de tweede helft effectiever. Sowieso gaf de "thuisploeg" meteen aan, dat het deze wedstrijd tot een goed einde wilde brengen. Het nam het middenveld in handen om Volendam het eigen spel te beletten. Het antwoord van de Votownploeg bleef uit. erger nog, na een kwartier werd een hoekschop niet goed weg gewerkt. De rebound werd overduidelijk in buitenspelsituatie door Mads Junker achter Verhoeven gewerkt. Daarna volgde over en weer tal van wissels,die niet bepaald tot een beter resultaat leidden. Vergeleken met de eerste helft had FC Volendam na rust veel moeite het spel te verplaatsen. Ook de invalbeurt van de zeer gevreesde Melvin Platje leverde deze keer niets op. Jaap Molenaar leek de gewenste goal aan te laten tekenen, maar strandde op de Limburgse doelman.
Opstelling voor rust: Jeroen Verhoeven, Kelvin Maynard, Henny Schilder, Wouter Artz, Aaron Meijers, Yannick de Wit, Bernard Hofstede, Mathieu Boots, Gerson Sheotahul, Jack Tuyp, Thijs Sluijter; na rust vielen Melvin Platje, Hamit Yildiz, Michiel Kramer en Jaap Molenaar in.