Rollen omgedraaid voor Jong Volendam en ODIN '59

23 maart 2017

Vooraf had Jong Volendam misschien getekend voor het 1-1 gelijke spel, maar toch waren er na afloop van de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys wat zure gezichten aan onze kant. Want ondanks een groot aantal afwezigen, die overigens uitstekend vervangen werden door de talentvolle A-junioren (wat iets beter klinkt dan Onder de 19 spelers), hadden er toch zomaar drie punten aan het totaal toegevoegd kunnen worden. Aan de andere kant krijgen we nu (nog) niet de druk van een eventueel kampioenschap wat om de hoek komt kijken. Dat laten we voorlopig even over aan de "grote jongens" van FC Lisse, Scheveningen en IJsselmeervogels. Al zullen die laatste twee nog wel van ons moeten winnen....

Van topper naar tobber
We schrijven 1 oktober 2016 als Jong Volendam op bezoek moet naar ODIN '59. Met de mannen van Berry Smit gaat het qua resulaat nog niet zo goed. Van de zeven wedstrijden waren er slechts twee gewonnen. Jong Volendam bevond zich dan ook in de onderste helft van de ranglijst. ODIN '59 daarentegen presteerde als promovendus uitstekend. Met slechts één nederlaag bij het altijd lastige ONS Sneek en hele mooie overwinningen op Scheveningen (1-5), IJsselmeervogels (2-0) en ASWH (1-3) bevonden de Heemskerkers zich op een uitmuntende tweede plaats. Achteraf gezien bleek echter de wedstrijd tegen Volendam (1-2) een keerpunt te zijn. Maar liefst veertien wedstrijden op rij werd er niet gewonnen en totaal slechts vier punten gepakt. Op de ranglijst maakten ze dan ook een flinke duikeling. Na deze slechte serie hebben ze inmiddels drie overwinningen in de laatste zes wedstrijden geboekt. Waarvan ook tegen koploper FC Lisse, al doet dat tegenwoordig bijna iedereen. Afgelopen zaterdag werd er thuis verloren van ASWH en raakten ze ook nog eens hun topscorer kwijt. Eelke de Graaf kreeg een directe rode kaart en zal daarom zaterdag niet mee mogen spelen tegen Jong FC Volendam. Gezien zijn schorsing van zes wedstrijden, bezwaar is nog mogelijk, lijkt zelfs het seizoen er al bijna op te zitten voor de naar AFC vertrekkende aanvaller.

Nog steeds voor de prijzen
Het verhaal van Jong Volendam is inmiddels wel bekend. Het was even wennen in het begin maar daarna ging het eigenlijk als een speer. Diverse spelers hebben al minuten of hele wedstrijden mogen spelen in de Eerste Divisie en Betti en Veerman zijn zelfs vaste waarden geworden. En dan sta je als jonge jongens gewoon brutaal tussen de grootmachten. Iets waar andere verenigingen blijkbaar niet zo van gecharmeerd zijn als we de verhalen in de pers lezen. Maar wij steken onze energie in het beter maken van onze eigen jongens en de resultaten zijn voor iedereen zichtbaar. Voor het eerste elftal is er dit weekend geen programma wat niet inhoud dat Berry Smit iedereen op mag stellen. Maar als we kijken hoe het niet op mogen/kunnen opstellen van bepaalde spelers wordt opgevangen komt dit ook wel weer goed. We zitten in ieder geval uistekend in ons vel. Want sinds de winterstop hebben we nog maar één wedstrijd verloren (Harkemase Boys: 4-2) en vijf van de negen gewonnen. Het is zelfs zo "erg" dat we nog in de race zijn voor alle prijzen. Een kampioenschap lijkt wat ver weg, maar een periode is helemaal niet ondenkbaar. En dat terwijl er vooraf rekening werd gehouden met een mogelijk zwaar en moeilijk seizoen. Feit is dat Volendam alleen nog maar naar boven hoeft te kijken. We moeten nog zeven wedstrijden, maar "missie geslaagd" kan al bijna op het jaarverslag gezet worden.

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Mike de Bruijn uit Nootdorp. Hij zal worden bijgestaan door de heren De Gier en Been. De heer De Bruin floot tot de winterstop louter wedstrijden in de hoofdklasse, maar mag sinds dit jaar ook af en toe een stapje hoger aantreden. Tot op heden heeft hij twee wedstrijden in onze divisie tot een goed einde gebracht: SteDoCo - DVS '33 (4-2) en Jong FC Groningen - Huizen (0-2). Afgelopen zaterdag floot hij de derby van Nijkerk: NSC - Sparta, eindstand 1-1.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvoodi. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten
Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en ODIN '59, ontvangen worden in de Botterzaal op de eerste verdieping van de eretribune.



Laatste nieuws