Slapen op de middenstip: droom voor 12 kinderen

20 april 2015

Door Cor Westerveld

Slapen op de middenstip. Dat deden 12 kinderen, hun vriendjes of broertjes/zusjes en 12 ouders na de wedstrijd FC Volendam-Fortuna Sittard. Vorig jaar was de eerste succesvolle editie van een volledig verzorgd slaapevenement voor de jeugd en ouders/begeleiders. Een herhaling kon dus niet uitblijven. Robert Plat, speler van de RKAV (team Kivo Boys) is een van de gelukkigen die is uitgeloot door Esther Binken. Hij zit er nog monter bij met zijn mede-slaapgenoten in de kleedkamer voor de wedstrijd FC Volendam-Fortuna Sittard. Robert doet voor de eerste keer mee.



Ja, ik heb er van gedroomd om dit mee te maken. Mijn broer Ruben en vader (Robert Plat) zijn er ook bij vannacht. Of ik zal slapen in de tent? Ja, ik denk van wel.”
Dat laatste weten moeder Anja en dochter Denise Tol wel zeker. “Wij weten het nog van vorig jaar. Het zijn meest jongelui in de leeftijd van zeven tot elf jaar die vanavond in de tentjes slapen. Die zijn het eind van de avond helemaal gaar en vallen zo in slaap. Zeker weten. Was vorig jaar ook zo.” Dochter Denise, zij zit in de organisatie bij de Kidsclub die dit onder supervisie van Esther Binken organiseert, bevestigt de woorden van haar moeder.



Uitgebreid
Het is ook nogal een uitgebreid programma dat de slapers in wakkere tijden hebben af te werken. Het begon met gezamenlijk patat frites eten in de Vincentiusschool, vervolgens omkleden in de kleedkamer van het stadion om daarna aan de hand van de spelers het veld op te lopen voor aanvang van de wedstrijd. Daarna vanaf de tribune de eerste helft bekijken van FC Volendam-Fortuna Sittard bekijken, in de rust zelf penaltyschieten, nog even een deel van de tweede helft volgen en dan naar Uniek Volendam. Daarna was het tijd voor het opzetten van de tentjes rond de middenstip. Voor het slapen gaan kwam Peppino nog even langs om zijn goochelkunsten te vertonen en om half twaalf was het dan voor iedereen (een welverdiend) welterusten.
De meeste hadden zich terdege voorbereid. Moeder en dochter Tol zijn wat luxere overnachtingen gewend. “Kamperen in een luxe stacaravan. Dit is heel wat anders. We hebben thermokleding meegenomen want het kan nog best koud zijn ’s nachts om deze tijd”, weten ze.



Frook the Fox
Zaterdagochtend was het weer vroeg uit de veren voor de deelnemers. Om zeven uur werden ze gewekt en drie kwartier later zaten ze aan het ontbijt in de Palingzaal. Even over half negen kregen ze een rondleiding door het Kras Stadion en vervolgens wachtte hen een clinic, gegeven door spelers en trainers van FC Volendam. En uiteraard mocht de groepsfoto niet ontbreken. Altijd leuk voor later. Om half twaalf stond er een uitgebreide lunch klaar in de Club van 200 en goed drie kwartier daarna kwam er dan een einde aan het slaapevenement met alles d’r op en d’r an. En daarbij hoorde dus ook een cadeau voor alle deelnemers: een Rabobankbal, een broodtrommel en drinkbeker van hun grote favoriet Frook the Fox. Het was wederom een geslaagd evenement dat mede mogelijk werd gemaakt door Rabobank Waterland en Omstreken.



 



 



Laatste nieuws