Slapen op de Middenstip: in één woord geweldig!

15 april 2014

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen vrijdag 11 april zover: Slapen op de Middenstip. In samenwerking met Rabobank Waterland en Omstreken, en vele vrijwilligers is dit evenement tot stand gekomen. Een week van te voren is de loting gedaan door Jan Smit. Er waren 12 gelukkige winnaars die ieder een vriendje en een ouder mee mochten nemen. Om 18:00 uur verzamelde de groep bij de hoofdingang. Iedereen was bepakt en bezakt. Alle koffers werden gelabeld en weggezet. In kantine Aan de Dijk onder de Jaap Jonk tribune wachtte een heerlijk bordje patat, met kroketten en frikadellen. Na het eten bleven de ouders op de tribune en mochten de kinderen richting de kleedkamer. Zij mochten namelijk meelopen als playerescorte. Daar werden ze welkom geheten door Assistent-trainer Berry Smit, en bestuurslid Jan Smit. De kinderen genoten zichtbaar. Het oplopen met de spelers was natuurlijk extra bijzonder omdat het Kras Stadion zo goed gevuld was!

Na het oplopen keken de kinderen de eerste helft van FC Volendam – Jong Ajax op de tribune. In de rust mochten de 24 kinderen penalty’s schieten op het hoofdveld. Onder begeleiding van Johan Keizer en Jan Tol van de Rabobank verliep dit gesmeerd! Stef Veerman was de winnaar en hij kreeg prijsje. Alle andere kinderen kregen een tasje met chips, snoep en drinken. Zij keken de tweede helft bij hun ouders op de tribune. Na de wedstrijd brachten de kinderen en hun ouders een bezoek aan Uniek Volendam. Aan de organisatie de taak om als een trein de tenten op te bouwen, en alle spullen in de tentjes te leggen.

Om 22:45 uur werden de kinderen als echte voetbalhelden onthaald op het hoofdveld, en liepen onder begeleiding van het Clublied van Jan Smit richting hun tentjes. Peppino stond hun daar op te wachten en gaf een fantastische goochelshow weg. De kinderen en begeleiding werden overal bij betrokken, en zo werd het een gezellige avond. Als afsluiting klonk het prachtige muziekstuk Il Silencio, en gaf Peppino aan dat er nog één grote goocheltruc kwam. Hij vroeg de kinderen allemaal te gaan staan, en te blazen richting de lichtmasten van het Kras Stadion. “We gaan de lampen uitblazen, kom op; BLAZEN!”. De kinderen bliezen hun longen uit hun lijf, en geloofden hun ogen niet toen het licht ook écht uit ging! Een fantastisch moment! De tentjes werden in gereedheid gebracht door de ouders en na een tijdje was het stil en ging iedereen slapen.

Om 7:15 uur werden de kinderen gewekt door een heuse haan, die kraaide in het Kras Stadion. De ouders hielpen spontaan mee met alles opruimen, zodat het veld weer gebruikt kon worden voor de training. Om 8:00 uur stond er een heerlijk ontbijt klaar in skybox de Palingzaal, klaargemaakt door Geer en Henk Molenaar. Na het ontbijt werd de groep gesplitst en werd een rondleiding gegeven door het Kras Stadion. De kinderen en ouders kwamen op plekken waar ze nog nooit waren geweest. Na de rondleiding verzamelde iedereen weer in de Palingzaal waar de kinderen meededen aan de bingo. Hier werden mooie prijzen mee gewonnen.

Om 10:00 uur stond er wéér hoogtepunt op het programma. Namelijk de clinic van de spelers en trainers van FC Volendam. Onder leiding van Hans de Koning en Johan Steur kregen de kinderen eerst een warming-up. De spelers deden fantastisch mee, en hielpen de kinderen waar nodig, en gaven ze tips. Het was geweldig om te zien. De kinderen genoten allemaal zichtbaar! Ruim een uur werd er spelenderwijs getraind. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt, en stond er een uitgebreide lunch klaar in de Club van 200 door Petra Plat, Geer en Henk Molenaar. De kinderen aten samen met de selectie en technische staf.

En toen was het afgelopen… De kinderen kregen als cadeau allemaal een gesigneerde Rabobank voetbal, een drinkbeker en broodtrommel van Frook the Fox.

Wát was dit een fantastische beleving, voor zowel de kinderen, de ouders én de organisatie. Dit was een uniek evenement waar nog lang over nagepraat gaat worden. Grote dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

 



Laatste nieuws