Trainingskamp Vaals - Dag 3

10 juli 2014

Van de regen in de drup.

Na het standaard ritueel van iedere ochtend (wekken-ontbijten-trainen) kunnen we de balans opmaken op de helft van het trainingskamp. De geblesseerde spelers hebben iets meer kunnen doen en sommigen gaan nu langzaam instromen in de groepstraining. Voor Danny Tol en Carlos Groen is dit nog te vroeg, zij zullen nog apart moeten trainen.

Tom Overtoom gaat qua fitheid de goede kant op. De blessure die hij opliep afgelopen zondag lijkt mee te vallen en de kans is aanwezig dat hij donderdag en vrijdag aan kan sluiten bij de groepstrainingen.

Ook bestuursleden Henk Kras en Cor Tol zijn rond het middaguur aangesloten om de groep van FC Volendam te vergezellen de komende dagen. Vandaag wederom een regenachtige dag. Met in de middaguren een bezoek en rondleiding aan de bierbrouwerij van Brand bier in Wijlre. Dit was geregeld door de plaatselijke voetbalclub vv. Wijlre waar wij 's avonds een oefenwedstrijd tegen zouden spelen. Ook het avondeten werd in de brouwerij voor de selectie geregeld.

In het programma zouden we vandaag redelijk krap komen te zitten aangezien we om 19:00 uur zouden spelen in Wijlre en daarna snel achter de buis wilden zitten om Oranje aan te moedigen. Echter hadden de weergoden andere plannen voor vanavond op het programma. De regen zorgde ervoor dat de wedstrijd afgelast werd. Kasteel Vaalsbroek werd al enkele dagen geteisterd door regenval en de emmer was nu echt vol. De gehele onderste verdieping, de parkeerplaats en lobby stroomden vol en stonden helemaal blank.


Eén voordeel, we waren in ieder geval op tijd terug in Kasteel Vaalsbroek om de wedstrijd te bekijken. Uiteraard hadden we liever zelf gespeeld, maar sommige dingen blijken niet te lopen zoals je graag wilt.  In de avonduren hebben we ons nu voorbereid op de wedstrijd van het Nederlands Elftal. In het Kasteel was een mooie ruimte ingericht met een hapje en een drankje voor de gehele selectie. De grootste domper van de dag kwam later op de avond. Ditmaal waren de penalty's niet in ons voordeel en ging Argentinië door naar de finale. 



Laatste nieuws