Vivianne Miedema: “Hoop op veel steun in Volendam”

22 november 2015

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zondag 29 november een oefeninterland in het Kras Stadion in Volendam. De wedstrijd tegen WK-finalist Japan begint om 16.30 uur.

Olympische Spelen
De interland dient als voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi dat in maart in Nederland wordt gespeeld. Hierin strijd Oranje samen met Zweden, Noorwegen en Zwitserland om één Olympisch ticket. Volgens Oranjespits Vivianne Miedema (19) wordt het geen gemakkelijke klus.
“Het zijn gewoon allemaal ontzettend goede landen. We zullen elke wedstrijd het maximale uit onszelf moeten halen om tegen die teams een goed resultaat neer te zetten. En dat is uiteraard wel de bedoeling. We willen ons heel graag plaatsen voor de Olympische Spelen.”

Om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor het kwalificatietoernooi speelt Oranje nu dus een oefeninterland tegen Japan. En dat is geen onbekende tegenstander. Op het WK van afgelopen zomer werd Nederland door een 2-1 verliespartij tegen Japan in de achtste finale uitgeschakeld. De Aziaten haalden uiteindelijk de finale, waarin ze werden verslagen door Amerika. Een moeilijke tegenstander dus, maar volgens Miedema zullen de Leeuwinnen het veld van het Kras Stadion met vertrouwen betreden. “Ja, want er liggen zeker kansen. Het is niet zo dat we op het WK compleet werden weggespeeld. Als we iets nauwkeuriger zijn in de momenten dat we de bal hebben, dan kunnen we Japan aanvallend zeker pijn doen”, aldus de spits.

Vertrouwen
En dat Nederland niet bang hoeft te zijn voor grote voetballanden liet het in oktober ook al zien. Toen werd Frankrijk, de mondiale nummer drie, op eigen veld met 1-2 verslagen. “We hebben in die wedstrijd onze momenten gepakt en als elftal goed de voorsprong behouden. De overwinning is natuurlijk een super goed resultaat en dat geeft veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen Japan.”

Naast vertrouwen kan Oranje rekenen op de steun van een goed gevuld Kras Stadion. Er zijn inmiddels al bijna vijfduizend kaarten verkocht en volgens Miedema gaat de steun van het publiek het team een extra boost geven. “Absoluut! We spelen in eigen land en het stadion is bijna uitverkocht, dus we verwachten en hopen natuurlijk op ontzettend veel steun van onze fans in het stadion. Dat gaat ons zeker het laatste zetje geven om die wedstrijd te winnen!’



Laatste nieuws