Voorbeschouwing FC Oss - FC Volendam

17 april 2014

FC Volendam heeft een druk paasweekend voor de boeg. Komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Oss op het programma. De Ossenaren vinden we terug op de één na laatste plaats op de ranglijst van de Jupiler League. FC Volendam staat inmiddels, na de 1-0 zeges op Helmond Sport en Jong Ajax, op plaats nummer acht. Die plek geeft recht op deelname aan de play offs. Komende maandag komt rode lantaarn drager Achilles ’29 op bezoek in Volendam in de laatste thuiswedstrijd van deze competitie.

Trainer Gert Aandewiel (een oude bekende hier in Volendam) kent een moeilijk seizoen in Oss, nadat hij tijdens het seizoen als hoofdtrainer werd aangesteld toen Anton Janssen naar NEC verkaste. Liefst vierentwintig nederlagen prijken er achter de naam van FC Oss. Toch is FC Oss een ploeg die het iedereen lastig kan maken. Dat ondervond kampioenskadidaat FC Dordrecht vorige week, toen het met de schrik vrij kwam door met 3-2 FC Oss te verslaan. Guyon Philips is de man die dit seizoen de meeste goals maakte voor de roodhemden. De huurling van Go Ahead Eagles scoorde tien goals in slechts drieëntwintig wedstrijden. Trainer Hans de Koning kan vrijdag zeker niet beschikken over de geschorste Gijs Luirink. Hij ontving in de afgelopen wedstrijd zijn zevende gele kaart van dit seizoen. Raoul Esseboom is daarentegen juist terug van zijn schorsing.

De thuiswedstrijd in ons KRAS-Stadion eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Volendam. Namens Het Andere Oranje scoorde Soufiane Laghmouchi zowel de 1-0 als de 2-0. Guyon Philips maakte met een wonderschone goal de aansluitingstreffer, maar Damien Menzo gooide de wedstrijd in het slot door de 3-1 te scoren. Afgelopen maandag gaf Jong FC Volendam het goede voorbeeld door Jong NEC/FC Oss in eigen huis met 0-2 te verslaan. Drie punten zouden een zeer goede stap richting de play offs zijn. Vrijdagavond om even na 21:45 uur zullen we zien of Goede Vrijdag ook een goede voetbalvrijdag is geworden voor FC Volendam. Scheidsrechter in het Frans Heesen Stadion in Oss is Tom Koekoek, geassisteerd door de heren Nanninga en de Nas. Kick off is om 20:00 uur. 



Laatste nieuws