Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Volendam

21 augustus 2014

Op amateurcomplex de Toekomst in Amsterdam Zuidoost speelt FC Volendam vrijdagavond de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Jong Ajax is de tegenstander. Het opleidingsteam van de Amsterdammers staat dit seizoen onder leiding van Andries Ulderink en Jaap Stam. Zij hebben een vliegende start gehad met de 3-0 thuiszege op Telstar en de 0-2 overwinning in Sittard tegen Fortuna. Of de nieuwe technische staf daaraan heeft meegeholpen is vooralsnog niet na te gaan. Voordeel dat Jong Ajax in ieder geval heeft gehad is het feit dat een aantal, op papier, eerste elftal spelers hun opwachting hebben gemaakt. Cilissen, Veltman, Duarte, van Rhijn, Zivkovic: het zijn allemaal namen die normaliter bij het eerste elftal op het digitale wedstrijdformulier staan aangevinkt. Wie er vrijdag binnen de lijnen zullen staan is de grote vraag. Immers, men is afhankelijk van wat Frank de Boer zondag wil. Zij spelen dan een thuiswedstrijd tegen PSV. Na twee wedstrijden hebben Ulderink en Stam al achttien (!) verschillende spelers binnen de lijnen gehad. Wie er vrijdag opgesteld worden is dus de grote vraag.

FC Volendam speelde afgelopen vrijdag tegen NEC. Achteraf kan gesteld worden dat NEC zich waarschijnlijk bij de top 3 van de Jupiler League zal gaan nestelen. Op de 0-2 nederlaag viel weinig af te dingen, hoewel als de bal van Ludcinio Marengo een kwartier voor tijd aan de goede kant van de paal was binnengeslagen dan zou het nog spannend hebben kunnen worden. Maar anders geschiedde. Vrijdag kans op revanche dus in Amsterdam Zuidoost. Vorig seizoen was FC Volendam één van de beste teams als het ging om uitwedstrijden. Alleen de nummers één en twee van de eindranglijst presteerden buitenshuis beter. Hans de Koning en zijn mannen zullen ongetwijfeld tekenen voor eenzelfde seizoen als het gaat om uitwedstrijden. 

Vorig seizoen kwam Jong Ajax nog met 2-0 voor in de wedstrijd op de Toekomst. Daarna herpakte FC Volendam zich en ging het met een 2-3 overwinning aan de haal, door goals van Damien Menzo en tweemaal Robert Mühren. Die wedstrijd werd voorafgegaan aan de KNVB bekerwedstrijd tegen het eerste elftal van Ajax, die toen in de Arena ontsnapte aan uitschakeling. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer Otto. Hij zal langs de zijlijn worden geassisteerd door de heren de Nas en Ketting. Op Sportpark de Toekomst in Amsterdam Zuidoost wordt vrijdag om 20:00 uur afgetrapt. Via ons Twitter account @andereoranje kunt u de wedstrijd live volgen via de hashtag #jajvol.

Komende maandag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De volgende titelkandidaat, Roda JC, komt uit Zuid Limburg op bezoek in het KRAS-Stadion. Ook maandag is de aftrap om 20:00 uur. 



Laatste nieuws