Voorbeschouwing RBC Roosendaal - FC Volendam

21 januari 2011

In de eerste dertien wedstrijden liet FC Volendam onder de nieuwe technische staf zien, dat er intensief aan de ambities van dit seizoen gewerkt kon worden. Het Andere Oranje bleef in de voetsporen van koploper FC Zwolle. Maar toen de winter zich in alle hevigheid aankondigde, begonnen de goed gesmeerde raderen een beetje te knarsen. De overwinning van FC Emmen in het KRAS-Stadion leek toen nog een verrassing. Na het afgelopen weekeinde, waarin ook FC Zwolle met het nieuwe Emmen kennismaakte, was duidelijk dat er meer kapers op de kust zijn met veel potentie. Dat ondervond FC Volendam ook tegen FC Eindhoven en afgelopen week tegen MVV. Het hebben van ambitie is een uitstekende zaak, het waarmaken ervan een totaal andere aangelegenheid. Tijdens het uitstekend verlopen trainingskamp in Belek blaakte de ploeg van optimisme. Tegen MVV was dat in het voetbal ook terug te zien. Maar de uitvoering was toch onvoldoende. Er waren zeven reële mogelijkheden om de drie punten zorgeloos in huis te houden, maar gejuicht kon slechts een keer. De vroeg en gelukkig gekregen voorsprong werd door MVV achter een Chinese muur verdedigd. Wat Volendam ook probeerde, het bleef bij dat een doelpunt van Kees Tol, waarop MVV een vernietigend antwoord gaf.

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal zal de ploeg waarschijnlijk dodelijk saai trainen. Er is namelijk maar een oefening deze week: afwerken op het doel. Scoren is de opdracht. Tegen Emmen, Utrecht, Eindhoven en Zwolle had FC Volendam zichzelf vaak in feestkleding kunnen steken, als ook maar een deel van de kansen benut was. Er volgen tot de volgende thuiswedstrijd drie uitwedstrijden op rij. FC Volendam gaat achtereenvolgens naar Roosendaal, Veendam en IJmuiden. Tegen RBC Roosendaal weet de ploeg wat er te doen staat. Ongetwijfeld herinneren de spelers zich de thuiswedstrijd. Lange tijd leek het of de volle winst niet haalbaar was, maar uiteindelijk volgden toch de zo belangrijke doelpunten. Kees Tol opende de score, later compleet gemaakt door Melvin Platje en Michiel Kramer. Vorig seizoen speelde Volendam in Brabant 2-2, waarmee het zichzelf te kort deed. Er liggen dus volop mogelijkheden als het elftal zich gesteund voelt door deze positieve resultaten.

Meedoen om de prijzen is het parool van FC Volendam. FC Zwolle heeft ervaren dat ongeslagen lijstaanvoerder zijn slechts weinigen toebedeeld is. Geen enkele club is ongenaakbaar. Het dichten van het gat is bepaald niet onmogelijk. Het geloof in eigen kunnen is in deze Volendamploeg volop aanwezig. Wie de trainingen ziet, geniet van de energie die getoond wordt. Door punten te pakken zullen de raderen weer gesmeerd lopen.
 



Laatste nieuws