Votown VIP-party; dak van de businessruimtes ging eraf!

07 juni 2017

Afgelopen zaterdag vond in de businessruimtes van het Kras Stadion een VIP-editie plaats van het gelauwerde Votown-concert. In maar liefst zeven verschillende zalen brachten toppers als O’G3ne, Gerard Joling, Jan Smit, Pascal Redeker, Geranne Tuyp en de feestbands J-Nius en Trammeland hun grootste hits ten gehore. Daarnaast werd gedurende de hele avond een uitgebreid scala aan gerechtjes en hapjes geserveerd en zorgde de afsluiter van New York Pizza voor het gevoel van een ouderwets avondje uit.

Het evenement werd rond 17:30 uur afgetrapt door Geranne Tuyp, deelneemster aan The Voice Kids in 2015. Door zichzelf alleen te begeleiden met gitaar wist ze van iedereen de aandacht te trekken. Klassiekers als Fernando van Abba en Country Roads werden ten gehore gebracht en konden rekening op waardering vanuit alle businessruimtes. Vanaf dat moment volgden de muzikale hoogtepunten van J-Nius en Trammeland elkaar in hoog tempo op, waarna het de beurt was aan de eerste hoofdact van de avond: O’G3ne. In de Rabolounge stroomden de toeschouwers in grote getalen toe en zorgden de ongeëvenaarde vocals van de dames voor bewondering alom. ‘Magic’ en Eurovisie Songfestival-knaller ‘Cry No More’ werden afgewisseld met uptempo-dansnummers, waardoor al snel het dak eraf ging.

Nadat J-Nius en Trammeland met hun tweede set beiden een half uur lang de Volendamse feeststemming wisten te optimaliseren zat en stond iedereen klaar voor Jan Smit. Op de tweede etage trok hij van zaal naar zaal en tussendoor lanceerde Jan en passant het nieuwe feestdrankje ‘ ’t Volendammertje’. Dit alles zorgde voor een unieke wending van de avond; van de Kras Lounge tot de Red Carpet Lounge werd steeds minimaal een kwartier greep gedaan uit de grootste hits van ons bestuurslid! Tussen het optreden van Jan op de tweede en de eerste etage door was het de beurt was aan rasartiest Pascal Redeker. Ook hij zorgde in meerdere businessruimtes voor een uitgelaten sfeer en benadrukte per optreden waarom hij één van de meest geboekte artiesten van het moment is.

De afsluiter was voor feestnummer Gerard Joling die, in alle gezelligheid en warmte, helaas leek te zijn vergeten dat meerdere ruimtes dienden te worden bezocht. Desondanks genoten alle aanwezigen in de Rabolounge optimaal van zijn grootste hits en keerden de feestgangers rond 00:30 uur moe maar voldaan huiswaarts. Wij kijken terug op een ontzettend gezellige avond met geweldige optredens en zetten vanaf nu alles in het werk om met het Votown Festival van 2018 alle voorgaande edities te overtreffen. Dan weer “gewoon” op het veld van het Kras Stadion!

Foto's: www.fredrotgans.nl



Laatste nieuws