Zaterdag Jong Volendam - FC Lisse

19 augustus 2016

In het zicht van de haven alsnog onderuit

Heel lang zal het er naar uit dat Jong FC Volendam in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de eerste overwinning zou halen. Helaas gingen de gasten van FC Lisse er uiteindelijk alsnog met de drie punten vandoor dankzij twee heel late goals

Weinig kansen
In tegenstelling tot een week eerder in Ermelo was het begin van de wedstrijd alles behalve flitsend. Het spel speelde zich met name af op het middenveld en niet voor de goals. Af en toe kwam één van de twee ploegen er door maar echt gevaarlijk werd het niet. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwamen er een paar kansjes. Nick Runderkamp had misschien, na een diepe bal van achter, beter de keeper uit kunnen kappen in plaats van direct te schieten. Zijn inzet ging nu voorlangs. Aan de andere kant was het Mitchel Michaelis die kort voor rust redde op een inzet van Steven Olsthoorn.

Op voorsprong
Na de rust was het vanaf de aftrap een hele andere wedstrijd. Beide teams zochten meer de aanval op. De thuisploeg kreeg de eerste kans. Op aangeven van Daan Klinkenberg mikte Gerry Vlak te hoog. Maar even later kon er alsnog gejuicht worden. Ietwat gelukkig kwam de thuisploeg op voorsprong. Klinkenberg kopte de bal richting de goal, maar verdediger Niels Buijs veranderde de bal zo van richting dat Brian van der Werff de bal niet meer uit de goal kon houden. En zo kwam Jong FC Volendam dit seizoen voor het eerst op voorsprong. FC Lisse was direct wakker geschud en doelman Michaelis moest amper een minuut later al handelend optreden bij een inzet van Olsthoorn. Toch hadden we rond het uur spelen de score misschien wel moeten verdubbelen. Eerst zag Kevin Owusu Asare zijn schot vanaf rechts overgetikt worden door doelman Van der Werff. Maar de beste kans op de 2-0 was wel voor Nick Runderkamp en diezelfde Owusu Asare. De laatste genoemde ging goed door en tikte de bal breed op de vrij staande Runderkamp, maar helaas werd het niet goed uitgespeeld en kon FC Lisse uitverdedigen. Nadat FC Lisse misschien wel een strafschop had verdiend kregen eerst Jordy Hilterman en vervolgens de ingevallen Mohamed Betti de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Maar helaas…

Weer de slotfase
Kort voor het einde van de officiële speeltijd viel aan de andere kant de niet meer verwachte gelijkmaker. Op aangeven van Olsthoorn tikte Rik Vermeulen de bal langs Michaelis. En zo leek de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen. Maar een verkeerde terugspeelbal van Gijs Smal in de laatste minuut zorgde ervoor dat Vermeulen zich tot matchwinnaar mocht kronen. Doelman Michaelis probeerde nog het doelpunt te voorkomen, maar buiten zijn zestien mag hij nou eenmaal alleen zijn voeten gebruiken. En zo kon de spits van FC Lisse nog redelijk makkelijk de bal in het lege doel schuiven. Een domper voor de thuisploeg want er had absoluut meer ingezeten. Volgende week zal de ploeg van Berry Smit opnieuw in eigen huis spelen. Om 14:30 wordt er afgetrapt tegen Quick Boys uit Katwijk. Een heel mooi affiche!

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Daan Klinkenberg (78. Mohamed Betti), Raoul Esseboom, Alex Plat, Gijs Smal, Rafik el Hamdi (64. Joey Veerman), Daniël van Son (46. Enzo Stroo), Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare
Opstelling FC Lisse: Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel (78. Justin Valk), Tom Zoontjes, Roel de Goede, Lars Rauws, Thierry Monteny, Steven Oltshoorn, Rik Vermeulen, Koen Fokkema (71. Luciano Dompig), Martin van Eeuwijk
Scoreverloop: 50. Niels Buijs 1-0 (eigen doelpunt), 88. Rik Vermeulen 1-1, 90. Rik Vermeulen 1-2
Scheidsrechter: G. Keijl
Toeschouwers: 300
Gele kaarten: Raoul Esseboom (Jong FC Volendam), Martin van Eeuwijk, Steven Olsthoorn en Thierry Monteny (allen FC Lisse)