Zaterdag speelt Jong Volendam thuis tegen Quick Boys

24 augustus 2016

Voor de tweede week op rij speelt het team van Berry Smit thuis. Quick Boys, één van de grootmachten uit het zaterdagvoetbal komt op bezoek. Opnieuw een kans om na twee nederlagen van de nul af te komen.

Vertrouwd gezicht op hoogste niveau
Sinds in 1941 het zaterdagvoetbal onder de vlag van de KNVB kwam te spelen was Quick Boys (opgericht in 1920) van de partij. Sterker nog ze speelden altijd op het hoogste niveau, tot en met het seizoen 2009-2010 dan. Het seizoen erna kwam er een topklasse boven de drie hoofdklassen. En in plaats van dat Quick Boys zich voor die klasse plaatste eindigden ze één plek boven de rode streep aan de onderkant van de ranglijst. In de seizoenen die volgenden lukte het de wit-blauw gestreepte formatie maar niet om de stap naar het hoogste niveau te maken. In 2011 waren ze er wel heel erg dichtbij. Ondanks dat ze op de laatste speeldag een beslissingswedstrijd voor de titel afdwongen tegen Noordwijk, lukte het niet om te promoveren. Voor 6.500 toeschouwers ging de wedstrijd om het kampioenschap, na een verlenging, met 1-0 verloren. Afgelopen seizoen kon de kampioensvlag dan eindelijk wel in top, maar helaas voor de Katwijkers kwam er nu een 2de divisie boven de Topklasse die nu inmiddels als 3de divisie door het leven gaat.

In totaal heeft Quick Boys maar liefst 19 afdelingstitels behaald op het hoogste niveau. Wel opvallend is dat er vijftien behaald werden in de periode 1941-1970. Daarna stonden ze lange tijd droog. Pas in 1991 volgde er weer een kampioenschap. Het jaar er voor hadden ze deze aan buurman Rijnsburgse Boys verspeeld, mede door een 1-0 nederlaag op Marken. Die laatste nederlaag was overigens niet echt een verrassing, want onze overbuurman was een ware “angstgegner” voor de formatie uit Katwijk. Slechts tweemaal wist Quick Boys aan de boorden van de Gouwzee te winnen. De laatste keer was in 1988! Aan de vaste was bij onze buurman de RKAV heeft Quick Boys bijna wel altijd goede resultaten geboekt. Slechts één keer werd er verloren. Op 20 oktober 2012 werd het 4-1 voor Volendam.
Dit seizoen is wat wisselend gestart voor onze gasten. Op de eerste speeldag werd de derby tegen FC Lisse met 2-1 verloren. Vorige week werd er, kort voor tijd, met de zelfde cijfers gewonnen van ONS Sneek. En dinsdag, opnieuw in de slotfase, gingen ze met 0-2 onderuit tegen IJsselmeervogels in de KNVB Beker.

Weer die slotfase
Ook Jong FC Volendam heeft wat met de slotfase. Nadat eerst in Ermelo tegen een late nederlaag werd aangelopen was die van afgelopen zaterdag eigenlijk een stuk zuurder. Tot kort voor tijd stonden de mannen van Berry Smit nog met 1-0 voor, maar uiteindelijk stond er aan het eind van de wedstrijd 1-2 op het bord. Vooral de laatste treffer was een onnodige. Maar goed zaterdag beginnen we allemaal weer op nul en zullen we vol de strijd aan gaan voor de winst.

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Stan Teuben uit Aarle-Rixtel. Vorige week floot hij de wedstrijd 2de Divisie wedstrijd Koninklijke HFC – FC Lienden die in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #volqui. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER QUICK BOYS



Laatste nieuws