Zwarthoed: “Hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt”

27 oktober 2014

Theo Zwarthoed werd vrijdag gekozen tot man van de wedstrijd, uitgerekend tegen zijn oude club De Graafschap. Zwarthoed bleef echter nuchter als altijd: “Voor mij was het gewoon een wedstrijd op zich. Natuurlijk is het leuk om juist tegen je oude club man van de wedstrijd te zijn, maar dat is altijd leuk.”

Na een rustige eerste helft, moest Zwarthoed in de tweede helft flink aan de bak. De Graafschap creëerde kans na kans en de doelman hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Hij vond dat FC Volendam het zichzelf onnodig lastig maakte: “Vlak voor tijd kwamen zij toch nog op 2-1 en dan is het toch weer even spannend. Dat was onnodig, want als we ze op 2-0 houden kun je de wedstrijd gewoon uittikken.”

Nu ook Theo Timmermans weer fit is, is het de vraag wie er de komende weken onder de lat zal staan voor het andere oranje. Zwarthoed hoopt dat hij dankzij zijn goede prestaties van de afgelopen weken mag blijven staan: “Ik heb daar nog niet met de trainer over gesproken, maar ik denk niet dat er gewisseld gaat worden. Ik hoop dat ik mag blijven staan.”



Laatste nieuws