Jong FC Volendam heeft titel voor het grijpen

Jong FC Volendam - OFC 3 - 0 (1 - 0)

19 mei 2019 / Derde Divisie Zondag

Ondanks de 3-0 overwinning op het lastige OFC moesten de directeur amateurvoetbal en de competitieleider de schaal weer mee terug nemen naar Zeist. Want doordat TEC met 0-4 won bleef het verschil op de ranglijst één punt in het voordeel van Jong FC Volendam. De beslissing zal op de laatste speeldag gaan vallen.

Doordat Alex Plat vorige week in de laatste minuut tegen zijn zevende gele kaart aan was gelopen mocht hij vandaag niet meedoen. Maar gelukkig is de selectie de laatste weken wat breder, dus voldoende keuze. Bovendien was de start van de ploeg uitstekend! Binnen twee minuten lag de bal namelijk al in het net. Een prima pass vanaf de eigen helft van Derry John Murkin kwam in de voeten van Martijn Kaars. Deze omspeelde de doelman maar leek zich in een lastige positie te werken. Toch kreeg hij het voor elkaar om de bal alsnog het doel in te schuiven. Een droomstart voor de ploeg die daarmee op dat moment zich virtueel officieus kampioen mocht noemen. Maar zoals de woorden al zeggen, daar krijg je geen schaal voor. Bovendien verzilverde even later concurrent TEC een strafschop en bracht daarmee het verschil op de fictieve ranglijst terug tot één punt. Intussen kregen zowel Jong FC Volendam en OFC kansen op doelpunten. Nadat na een handsbal de bal niet op de stip ging voor de thuisploeg was het net binnen het kwartier Edip Biberoglu die een enorme kans op de 1-1 liet liggen. Vrij voor doelman Barry Lauwers schoof hij de bal naast de goal. Het was een fase waarin OFC de dienst uitmaakte zonder verder echt meer gevaarlijk te worden. Na een half uurtje kreeg Jong FC Volendam weer wat kansen. Dani van der Moot kopte onzuiver, de inzet van Gerry Vlak was wat te slap en Derry John Murkin zag de doelman tot tweemaal toe de bal blokken. In de laatste seconde voor de thee vloog uit het niets bijna de 1-1 binnen. Nick Runderkamp verandere een vrijetrap van Tom Noordhoff van richting. Tot zijn opluchting zoefde de bal rakelings langs de kruising van het eigen doel.

Na de thee was het doelman Barry Lauwers van Jong FC Volendam die met een aantal fantastische reddingen de voorsprong op het bord hield. Zijn eerste redding na de rust kostte hem zelfs bijna de rest van de wedstrijd. Met gevaar voor lijf en leden voorkwam hij dat Edip Biberoglu de 1-1 kon maken. Maar na een behandeling door verzorger Roy van Oort beet hij een paar keer goed op zijn tanden en kon hij weer verder. Dat hij fit genoeg waas bewees hij amper vijf minuten later toen hij voorkwam dat OFC topschutter Kharchouch tot scoren kon komen. De storm ging even liggen en Jong FC Volendam sloeg direct toe. Dani van der Moot kreeg in de zestien de bal aangespeeld en met een mooie schuiver passeerde hij de OFC doelman. Maar OFC gaf niet op. Eerst kopte Mike Brantjes uit een corner net naast waarna even later Barry Lauwers een vrijetrap uit de hoek tikte. Nadat Martijn Kaars eerst nog een mooie kans zag stranden op de voet van de doelman was het een minuut later wel raak. Uitstekend werd van Kevin van Gasteren werd door Martijn Kaars omgezet in de 3-0. Hiermee was het verzet van OFC gebroken. Omdat TEC inmiddels ook op een ruime voorsprong stond was duidelijk dat de schaal in de koffer van de KNVB zou blijven. Toch was er nog een "hectische" slotfase. De net ingevallen Youssef Blel werd in de zestien naar de grond gewerkt en leverde Jong FC Volendam een strafschop op. Nick Runderkamp zag zijn inzet echter gekeerd worden door de doelman. Ook de rebound van Max Veerman was een prooi voor hem. In de tegenaaval was ditmaal "slachtoffer" de speler die een overtreding beging in de zestien. Maar de beste man aan de kant van Volendam, doelman Barry Lauwers, pakte ook de strafschop. Hij was vandaag gewoon onpasseerbaar! De laatste mogelijkheid was voor Youssef Blel, maar zijn inzet ging via de doelman net naast. Het bleef 3-0 en TEC won met 0-4, dus volgende week zondag valt de beslissing om de titel. TEC is al wel zeker van promotie naar de Tweede Divisie, voor Jong FC Volendam zijn daar nog drie punten voor nodig. Zondag wordt er in Haaksbergen om 14:30 uur afgetrapt tegen HSC '21.

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Jay Kruiver, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Joey Veerman, Martijn Kaars (82. Youssef Blel), Nick Runderkamp, Dani van der Moot (76. Max Veerman), Gerry Vlak (82. Marco Speijk), Derry John Murkin

Opstelling OFC: Atam Koroglu, Henry Opoku, Mike Brantjes, Alje Wiltenburg, Romano de Jonge (77. Bryan Ottenhoff), Edip Biberoglu (69. Soufiane Reclaoui), Tom Noordhoff, Deniz Aslan (67. Calvin Valies), Mohamed Kharchouch, Jermano Lo-Fo-Sang, Frank Schilder

Scheidsrechter: F.M.L. (Frank) van den Elzen (Berghem)

Toeschouwers: 400

Scoreverloop: 2. Martijn Kaars 1-0, 56. Dani van der Moot 2-0, 66. Martijn Kaars 3-0

Bijzonderheden: 87. Doelman Atam Koroglu stopt een strafschop van Nick Runderkamp, 89. Barry Lauwers stopt een strafschop van Mohamed Kharchouch

Foto's: Fonzie Koppes, Saskia Koppes en Rob Lezer