Jong FC Volendam maakt pas op de plaats

Jong FC Volendam - UNA 1-2 (1-1)

16 maart 2019 / Derde Divisie Zondag

Jong FC Volendam moet vrezen dat het na dit weekend geen koploper van de Derde Divisie meer is. In eigen huis werd er dik verdiend verloren van een sterker UNA. En dat zelfde UNA gaat zich nu ook weer serieus mengen in de spannende strijd om de titel.

Het team dat een week geleden met klein verschil van het taaie HBS won werd noodgedwongen op één plek gewijzigd. Gerry Vlak moest namelijk een dag eerder aantreden in Enschede bij het eerste en Gijs Smal bewandelde de omgekeerde weg. Zoals we de laatste weken in Nederland gewend zijn, stond er weer een hele forse wind. Deze waaide bijna recht over het veld. Net als tegen Quick begon Jong FC Volendam met de wind tegen. De eerste aanval van de wedstrijd was voor de thuisploeg, echter was de counter die er op volgde een stuk gevaarlijker. Gelukkig kon doelman Barry Lauwers redden op de inzet van Mart van de Gevel. UNA nam vervolgens het initiatief in de wedstrijd. En dat gesteund door de wind in de rug. Toch was het spits Dani van der Moot die de kans op de 1-0 liet liggen, net binnen het kwartier spelen. Maar dat het vijf minuten later niet 0-1 was snapt nu nog steeds niemand. Uit een corner kreeg Jelle Schijvenaars een werkelijk niet te missen kans. Maar toch... En dan heb je die ongeschreven voetbalwet. Als je zelf niet scoort... Een mooie aanval van Jong FC Volendam werd opgezet door Gijs Smal. Hij bediende met een diepe bal Martijn Kaars die door speelde op Kevin van Gasteren. Deze zag Dani van der Moot vrij voor de goal staan. Ditmaal miste hij niet: 1-0. Het was tegen de verhouding in, maar daar had Jong FC Volendam geen boodschap aan. Ondanks de tegenslag bleef UNA gewoon het spel bepalen en kreeg het ook weer kansen. Nadat UNA twee flinke kansen om zeep had geholpen, al dan niet door toedoen van onze doelman Barry Lauwers, was het Max Veerman die een negatieve hoofdrol opeiste. Aan de rechterkant in de zestien verspeelde hij knullig de bal aan een aanvaller en trok aan de noodrem. Hij wist wat er aan zat te komen en liep al richting uitgang. Rode kaart voor de thuisploeg en Brian Boogers mocht vervolgens vanaf elf meter aanleggen. Barry Lauwers koos de andere hoek en het was 1-1. In de resterende tijd was er voor Jong FC Volendam nog een mogelijkheid, maar dat UNA de 1-2 niet maakte was opvallender.

Op de eerste minuut na de rust na was het UNA wat de klok sloeg in de tweede helft. Ze leken totaal geen problemen te hebben met de storm in het gezicht. Ze lieten een paar prima aanvallen zien, maar troffen maar geen doel. Voor de Volendam aanhangers die de moeite hadden genomen om naar het stadion te gaan was het alles behalve genieten. Iedereen was het er wel over eens dat de 1-2 in de lucht hing en niet de 2-1. Toch had Dani van der Moot de thuisploeg in de slotfase op voorsprong moeten koppen. Hij vond echter de doelman op zijn weg. Met nog ruim vijf minuten op de klok viel dan toch de terechte 1-2. Een hoge bal kwam mede door de harde tegenwind niet op de plek waar doelman Lauwers hem had verwacht. Hij miste de bal en Mart van de Gevel zag de val via zijn hoofd over de doellijn stuiten. Van een slotoffensief voor het geslagen Jong FC Volendam kwam het niet meer. Het is nu afwachten wat zondag de concurrentie gaat doen, maar gevreesd moet worden dat de koppostitie naar TEC zal gaan. Volgende week gaat Jong FC Volendam op bezoek bij JVC Cuijk. Er wordt zaterdagavond om 18:00 uur afgetrapt. Het restant van de wedstrijd tegen Quick (tweede helft) wordt op dinsdag 9 april om 20:00 uur uitgespeeld in ons Kras Stadion.

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Jay Kruiver (86. Taye Lee), Marco Speijk, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Max Veerman, Derry John Murkin, Nick Runderkamp (90. Bram van der Wiel), Dani van der Moot, Martijn Kaars, Kevin van Gasteren (77. Dean James)

Opstelling UNA: Yannick Derix, Ritchie Anpong, Bassou Boulghalgh, Pieter-Jan Scheerlinck, Jelle Schijvenaars, Brian Boogers, Nick Tielemans (89. Louisben Jagt), Niek van Boekel (82. Rob van Boekel), Lex van Dijk, Mart van de Gevel (88. Sil van Herwijnen), Tom Scheepers

Scheidsrechter: D.H. (Dave) de Vries (Amstelveen)

Toeschouwers: 120

Scoreverloop: 21. Dani van der Moot 1-0, 38. Brian Boogers (strafschop) 1-1, 84. Mart van de Gevel 1-2

Rode kaart: 37. Max Veerman (Jong FC Volendam)