Robert Mühren en Darius Johnson dolbij na winst op RKC: "Het begin van de ommekeer"

07 april 2024

FC Volendam heeft zondagavond de cruciale wedstrijd tegen RKC winnend afgesloten. Matchwinner Darius Johnson en Man of the Match Robert Mühren waren uiterst belangrijk in de winst tegen de club uit Waalwijk en willen de resultaten van afgelopen week doortrekken naar de komende wedstrijd. 

“Deze week was heel positief”, geeft matchwinner Johnson aan. “Tegen Almere een punt, tegen Feyenoord een punt en nu drie punten tegen RKC. Vijf punten in een week. Dit is wat we nodig hebben als team. We hebben vandaag echt strijd laten zien om de punten te pakken. De zekerheid om te winnen komt steeds meer en dat is ook te zien in ons spel. Ik heb geloof in dit team. 

Robert Mühren beaamt dit: “Vandaag hebben we een goede start gemaakt en vrijdag moet het een gevolg krijgen. Dit is het begin van de ommekeer. We weten dat we het kunnen en dat geloven we. Ook vandaag bleven we geloof houden, ook al kregen we twee doelpunten tegen net na de rust. Maar we hebben vertrouwen en dan winnen we de pot ook gewoon.”

Tijdens de wedstrijd leek het alsof RKC tegen een twaalfde man speelde. Beide aanvallers complementeren de sfeer in het stadion dan ook. “De fans waren ook vandaag weer geweldig. Ook toen we twee doelpunten achter kwamen. Net als tegen Feyenoord bleven ze ons aanmoedigen, geweldig!” Johnson heeft dan ook een bericht voor de fans: “Blijf achter ons staan. We hebben jullie ook vrijdag nodig tegen Excelsior om de drie punten te behalen.”

Focus op Excelsior 

Hiermee blijkt dat het vizier van Johnson en Mühren direct scherp staat voor de komende wedstrijd tegen Excelsior, ondanks de blijheid na de winst op RKC. “We hebben een belangrijke wedstrijd volgende week en dat is een must-win. We moeten in dit momentum blijven waar we nu in zitten en tegen Excelsior drie punten pakken. We geloven dat we in de Eredivisie horen. We durven te voetballen en durven de strijd aan te gaan. We hebben niks te verliezen”, zegt Johnson. 

Tekst: Jeroen van Keeken
Foto’s: Fred Rotgans


Laatste nieuws